• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 4:e februari 2016.

Två väntade resultat i Premier League, PSG mot mästerskapet, Alla sex högst placerade lag i Seria A vann, D R Kongo ena finallaget i Afrika, Sveriges bandylandslag obesegrat. HISTORIA: Werder Bremen, Stokes rekordseger FÖDDA: Benno. LIVERPOOLARE: James och en Milantröja.

DAGENS TRÖJA

Än en Premier League-dag med förutsedda resultat.


Inte heller igår fanns det något som överraskade i de två Premier Leaguematcher som spelades. Evertons seger över Newcastle med 3-0 var precis så förutsägbar som tabellen visar. Då Watford lyckades få 2-2 på Chelsea i höstas så var det rätt naturligt att det skulle kunna bli oavgjort igen på Vicarage Road. Tyvärr blev det målmässigt mycket tråkigare igår då inget av lagen kunde prestera något mål. Trots min förtjusning för Watford så får jag nog säga att de ska vara gladast för ett poäng. På slutet var det målvakt Gomes som fixade 0-0.
 

Paris SG tog sin 21:a seger av 24 möjliga


Det spelades även fotboll i franska och italienska ligan. Frankrike är redan avgjort vilket lag som ska bli mästare så den ligan är mer ointressant än Serie A. Paris SG spelade hem sin 21:a seger på 24 matcher. 3-1 mot Lorient som ligger i mitten av tabellen gör att PSG behåller sin 24 poängs ledning. Fast det finns ytterligare 42 poäng att spela om, så i teorin är det inte helt klart än.
 

Alla sex topplagen i Serie A vann


Serie A har en tätare toppstrid. Napoli och Juventus fortsätter att vinna. Napoli i en tuff bortamatch mot Lazio kunde ta sina tre poäng genom 0-2. Juventus svek lite igår och fixade ”bara” 1-0 hemma mot Genoa som ligger femma från slutet. Men det var så att alla de sex högst placerade lagen tog tre poäng igår och då satsar jag min tröja idag på Milan som spelade sin sjunde match på raken utan förlust. Igår fick Palermo ge sig i hemmamatchen mot Milanolaget med 0-2.
 

Demokratiska Republiken Kongo är ett av fiallagen i Afrikanska mästerskapen


I Afrikanska mästerskapen spelades första semifinalen mellan Demokratiska Republiken Kongo och Guinea. Som vanligt slutade den oavgjort och i sjunde straffomgången såg Kongos Elia Meschack till att sätta sin straff då Guineas Mohamed Youla missade sin. Alltså är D R Kongo i final och Guinea får försöka knipa tredje platsen.
 

Sverige gruppvinnare i bandy-VM. Kvartsfinalspel idag.
 

Jag kan även meddela att kraftmännen i bandy-VM avslutade gruppspelet. Toppmötet i A-gruppen vann Sverige med 6-3 över Ryssland. Det betyder att kvartsfinalen idag går mellan Sverige och Lettland, och de övriga matcherna är Kazachstan-Norge, Finland-Vitryssland och Ryssland-USA.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1899 Werder Bremen, 1937 Stokerekord
 

1899 Werder Bremen bildas

Idag 1899 träffades 16 studenter i Bremen för att bilda stadens första fotbollsklubb. Från början hette de Fußballverein Werder. Klubbnamnet Werder kommer från beteckningen för en typ av landområde som blivit översvämmat av vatten och klubbens hemvist är alldeles vid floden Weser. 1920 bytte de namn till dagens, SV Werder Bremen. Fyra år senare flyttade de in på sin hemmaarena Weserstadion, som byggts om många gånger sedan dess.
 

1937 Stoke tar storseger


Idag 1937 var det omspel på Victoria Ground i Stoke mellan Stoke City och West Bromwich i FA-cupens fjärde omgång. Historien liknar mycket den om Tottenham från igår. I första matchen hade det blivit 2-2 och då båda lagen låg i högsta serien förväntades en spännande match. Men Stokes två stjärnspelare Stanley Matthews och Freddie Steele ville annat. De såg till att Stoke tog sin största seger genom tiderna och det är också West Bromwich största förlust. 10-3 slutade det.

FÖDD IDAG

Benno MAGNUSSON
63 år
Mittfältare
14 landskamper för Sverige.
Klubbar som spelare: Moderklubb Blomstermåla IK,
1969-73 Åtvidabergs FF,
1974 Kaiserslautern,
1974-76 Hertha Berlin,
1976 Åtvidabergs FF igen,
1977-84 Kalmar FF och
avslutningsvis Jenny BK.

LIVERPOOLARE

James MILNER
31 år
Mittfältare 46 U- och 53 A-landskamper för England.
Klubbar som spelare: Leeds United (1996-2004),
Swindon Town (lån, 2003),
Newcastle United (2004-2008),
Aston Villa (lån, 2005-2006),
Aston Villa (transfer, 2008-2010),
Manchester City (2010-2015),

2015 skrev han p för Liverpool FC och hittills hard et blivit 26 matcher och 4 mål.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv