• Boris dagliga blogg

Måndagen den 8:e maj 2017.

League Championship avslutades.
Lustigt att alla tre som var inblandade i bottenstriden vann sista matchen!

 Liverpool, Liverpool, Liverpool, vad trött man blir!
Så har äntligen Wenger fått besegra Mourinho.

Fem lag på elva poäng i Allsvenskan är tvåor efter MFF.

GÅRDAGENS SKVALLER:
Pablo, Lionel, Zlatan.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1971: Arsenal blir andra klubben i modern tid som tar The Double.
1974: Magdeburg slår Milan i Cupvinnarcup-finalen.
1996: PSG Cupvinnarcup-mästare är enda Europatiteln hittills.

FÖDDA IDAG:
FARSAN, Jack, Franco, Lucio.

DAGENS TRÖJA

League Championship avslutades.


Det intressanta i gårdagens fotboll var att se hur det skulle sluta i Engelska andraligan. De spelade 46:e och sista omgången igår. Fast det var bara en enda plats som var intressant. Etta eller tvåa kvittar eftersom båda lag spelar i Premier League nästa säsong. Nu lyckades Newcastle knipa förstaplatsen från Brighton, men att de var etta och tvåa var klart sedan länge. De kommande fyra placeringarna har också varit klara sedan länge. Reading, Sheffield Wednesday, Huddersfield och Fulham ska kämpa om den tredje Premier Leagueplatsen.
 

Lustigt att alla tre som var inblandade i bottenstriden vann sista matchen!


Att Wigan och Rotherham skulle åka ut har varit klart länge. Men sedan har vi det gårdagens spänning handlade om. Vilket lag skulle hamna på plats 22 och tvingas lämna League Championship. Kampen stod mellan tre lag. Birmingham, Nottingham och Blackburn. Här följer sedan det väldigt märkliga i historien. Alla dessa tre lag har spelat en ganska usel säsong med många förluster och oavgjorda matcher. Då de helt plötsligt tvingas vinna så gör alla tre lag detta i sista omgång. Då gamla Premier Leaguemästarna Blackburn Rover låg sämst till från början av gårdagen så räckte inte deras 3-1 borta mot Brentford. Med samma poäng och sämre målskillnad får Rover spela i tredjedivisionen till hösten. Där har de inte spelat sedan säsongen 1979-80.

 
Liverpool, Liverpool, Liverpool, vad trött man blir!


Det jag lite slött tittade på under eftermiddagen var Premier League. Liverpool som fått allt i sina egna händer verkar fullständigt skita i att ta dessa möjligheter. Match på hemmaplan mot ett mellanlag som Southampton ska givetvis ge e seger på et par mål. Speciellt om det gäller att ta en Champions Leagueplats. Klopp skryter om sitt lag och peppar sina spelare, men det verkar inte ha någon effekt. Inte ens en turlig straff kunde få bollen in bakom Southamptons målvakt.
 

Så har äntligen Wenger fått besegra Mourinho.


Andra matchen borde vara en toppmatch då Arsenal möter Manchester United. Fast här sporrar inte de två managerna sina lag. Tvärtom. Champions League är redan kört tycker Mourinho och Wenger vet alla har haft svårt att få Arsenal att visa framfötterna. Går man ut på plan med en manager som tycker att man kan skita i dagens match så bir det också så. 2-0 till Arsenal och Wenger vinner för första gången över ett lag Mourinho styr. Men båda verkar tycka att de placeringar de har är OK. Alltså Europa League, även om Mourinho siktar på Champions League genom seger i Europa League. Detta ska Liverpool vara tacksamma för. Att komma band de fyra första bör räcka till Champions League. Sedan för det ske något med Liverpool om det inte bara ska bli pinsamt till hösten.
 

Fem lag på elva poäng i Allsvenskan är tvåor efter MFF.


Det var ett par Allsvenska matcher igår och alla fyra segrarna, för det blev inga oavgjorda matcher, tog sig upp på elva poäng. Det är för tillfället andra plats om man räknar bort målskillnad och så skit. Etta med en match mindre spelad är Malmö FF och tvåorna är alltså gärdagens segrare, Djurgården, Östersund och Jönköping. Sedan hade AIK och Sirius sedan tidigare också elva poäng. IFK Göteborg vann också igår, men de har bara tio poäng.

GÅRDAGENS SKVALLER

PABLO ZABALETA


Pablo Zabaleta säger att han är beredd att lämna Manchester City i sommar efter nio år i klubben. Samtidigt sägs klubben vara intresserad av Kyle Walker.
32-årige försvararen Pablo Zabaleta är en veteran med sina nio år i Manchester City, men allt tyder på att det inte blir en tionde.
– Jag har en speciell relation till City. Min kärlek till City är stor, säger Zabaleta till Daily Mail och fortsätter:
– I fotboll måste du ta tuffa beslut ibland och jag måste ta ett beslut om vad som är bäst för mig och för klubben.
Ersättaren kan hämtas från Tottenham, skriver Daily Mail. 
26-årige högerbacken Kyle Walker väntas lämna White Hart Lane i sommar och anses passa perfekt i den attackerande roll tränaren Pep Guardiola vill se hos sina försvarare.

LIONEL MESSI


Det ryktas att Lionel Messi nobbat ett storbud från Barcelona. Men enligt klubben är en förlängning nära.
Det var AS som i går rapporterade att Lionel Messi tackat nej till ett kontraktsförslag värt 30-35 miljoner euro om året.
Men enligt Barcelona är den argentinske världsstjärnan nära att förlänga sitt kontrakt.
– Messi? Han har varit i en strålande nivå i många år, han har vunnit troféer och visat sin storhet här. Han är generös, diskret och han klagar alltid. Han har varit så i många år. Hans förlängning? Sanningen är att det ser bra ut. Det är i slutskedet och det kommer att bära frukt, säger Barças vice president Jordi Mestre enligt Football Espana.

ZLATAN IBRAHIMOVIC´


Zlatan Ibrahimovic blir inte kvar i Manchester United och familjen flyttar ut från sitt hem, enligt uppgifter.
Det är fortfarande oklart hur det blir med svenskens framtid. Kontraktet med Manchester United löper ut i sommar.
Nu skriver Sunday People Sport att det är klart att Zlatan Ibrahimovic, 35, inte blir kvar i den engelska storklubben.
Enligt tidningen flyttar Zlatans familj ut från sitt hem i Cheshire i nästa månad, trots att de har ett hyreskontrakt fram till starten på nästa säsong.
Familjen har redan börjat ta farväl av sina vänner, enligt uppgifterna.
Zlatan väntas flytta hem till Malmö för att köra sin rehab med sjukgymnasten Richard Dahan.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Ytterligare en tröja inköpt av John på Soccer Scene, Fouberts Place i London. Jag köpte den under min, då för tiden, obligatoriska påskresa till London för att se musicals och fotboll.
 

Detta år tog Nike över tillverkningen av Arsenals tröjor. JVC fick fortsätta sponsra. Det var lite diskussioner om tröjan, då några inbitna Arsenalsupportrar ansåg att det var för lite vitt på ärmarna. Tanken från Nike att ha en helröd tröja, men det hade varit för djärvt. Längst ner baktill fanns Arsenal i stor blå skrift, fast det syntes inte då spelarna skulle ha tröjan nedstoppad i byxorna.
 

1994-1995 blev det en 12:e plats i Ligan och året därpå slutade Arsenal femma. I denna tröja spelade också Arsenals rekordvärvning Dennis Bergkamp.

FOTBOLLSISTORIA från idag 1971 andra moderna dubbeln. 1974 ovan segrare. 1996 PSG

1971 Arsenal the Double

 
Idag 1971 spelades FA-cupfinalen på Wembley mellan redan klara ligamästarna Arsenal och Liverpool. Efter 90 minuter hade inga spelare överlistat vare sig Arsenals Bob Wilson eller Liverpools Ray Clemence. Det blev förlängning och här hände det saker. Redan efter två minuter gjorde Steve Heighway mål och Liverpool såg ut att förstöra the Double för Arsenal. Men först kvitterade avbytaren Eddie Kelly, och sedan gjorde Arsenals "popstjärna" Charlie George segermålet. Arsenal blev det andra laget i modern tid att vinna the Double. Målskytten Kelly var för övrigt den första avbytaren någonsin som gjort mål i en FA-cupfinal.

1974 sensation i Cupvinnarcupen.

 
Idag 1974 spelades Cupvinnarcupen på Feyenoord Stadion i Rotterdam. Det var ingen speciellt populär final. Publiken uppgick till 6 461 personer. Milan var storfavorit och då stannade säkert många fans hemma. Motståndarna kom från ett land som inte hade många fans som kunde eller hade råd att åka till Nederländerna. Det var östtyska laget Magdeburg. Mot alla odds lyckades östtyskarna vinna med 2-0. Detta var enda gången i historien som ett östtyskt lag vann en Europa-turnering.

1996 PSGs enda Europatitel

 
Idag 1996 var det final i Cupvinnarcupen. Paris Saint Germain mötte Rapid Wien på King Baudouin Stadium i Bryssel. De 37 000 på läktaren väntade sig en offensiv kamp då båda lagen innehöll spelare som gjort mängder av mål denna säsong. Men de blev bara 1-0 och målskytt blev PSGs back Bruno N'Gotty. Detta var hans första mål för säsongen. Det blev också PSGs första Europatitel och den hittills enda.

FÖDDA IDAG

Blev 71 år Herbert JOHANSSON född 1925 i Grevie i nordvästra Skåne.
Försvarare,
Svensk.

Klubb som spelare:
Det blev över 500 matcher i Grevie GIK som en stenhård centerback inte många kom förbi.

Kanske inte så känd för många, men desto mer känd för mig.
Han var min far.

82 år Jack CHARLTON född 1935 i Ashington, Northumberland, England.
Försvarare
35 landskamper för England.

Klubb som spelare:
1950-73 spelade han 629 matcher för en och samma klubb Leeds United.

Lag som tränare:
1973-77 Middlesbrough,
1977-83 Sheffield Wednesday,
1984-85 Newcastle United,
1986-95 Irlands landslag. 

Han blev världsmästare 1966 och svarade då på frågan: “Hur känns det att vara världens bästa fotbollsspelare?” ”Jag är inget bra på att spela fotboll, men jag kanske är en av världens bästa på att förstöra för andra att spela fotboll!”

57 år Franco BARESI född 1960 i Travagliato, Italien.
Försvarare
81 landskamper för Italien.

Klubb som spelare:
1978-97 spelade han hela sin karriär i Milan. Det blev 531 matcher.

39 år LÚCIO Lucimar Ferreira da Silva född 1978 i Planaltina, Brasilien.
Försvarare
105 landskamper för Brasilien.

Klubbar som spelare:
1996 Planaltina EC,
1997 CR Guará,
1997-2000 Internacional,
2000-04 Bayer Leverkusen,
2004-09 Bayern München,
2009-12 Inter,
2012 Juventus,
2013 São Paulo,
2014-15 Palmeiras,
2016- FC Goa.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln