• Boris idrottsblogg

Onsdagen den 8:e juni 2016.

Zlatans "bomb" handlade inte om fotboll utan hans intåg i klädmärkesbranschen.
Jag tror att "ALLT LJUS PÅ MIG! ZLATAN", skadar det svenska landslaget, och välsignar den dag han slutar i landslaget.
Eriksen succé och Bosnien fick japanerna att sätta sakén i halsen.
Argentina levererar och Panama överraskar.

Alldeles för stora segrar i damernas EM-kval.
Vad i hela fridens namn sysslar de regerande Europamästarna Spanien med???
​​​​​​​

10 FOTBOLLSTRANSFERS OCH RYKTEN FRÅN IGÅR
FOTBOLLSHISTORIA: 1958 Fotbolls-VM i Sverige öppnar utan några sensationer.
1990 Fotbolls-VM i Italien öppnar med en jättesensation.
2006 FIFAs påbud att ligorna ska minskas till 16 lag struntar alla i.
FÖDDA: Dickson.
LIVERPOOLARE: Sydney, Javier.
DAGENS TRÖJA
GREKLANDs förstatröja i EM 2012.

Zlatans "bomb" handlade inte om fotboll utan hans intåg i klädmärkesbranschen.


Efter Wales-landskampen lovade Zlatan att släppa ”Bomben” den 7:e. Med spänd förväntan undrade alla var han skulle hamna. Bomben var att han startat företaget ”A-Z” som ska sälja träningskläder. Enligt ”kungens” egen utsaga tyckte han att det var ett fräckt namn som innefattade det mesta. Det kunde t ex betyda ”Från Amatör till Zlatan”. De inbjudna journalisterna hade fått strikta regler att INTE fråga om något som hade med fotboll att göra. ”Bomben” var alltså att inte berätta någonting.
 

Jag tror att "ALLT LJUS PÅ MIG! ZLATAN", skadar det svenska landslaget, och välsignar den dag han slutar i landslaget.


Jag är väldigt tveksam om detta ”Allt ljus på mig, Zlatan” gynnar landslagets uppladdning till EM. Därför välkomnar jag den dag Zlatan säger att han drar sig tillbaka och det svenska fotbollslandslaget kan ägna sig åt det lagspel som fått Sverige att vinna OS, bli tvåa i VM en gång och ta bronset i VM två gånger. Detta har i alla fall inte ett landslag med Zlatan i klarat av!
 

Eriksen succé och Bosnien fick japanerna att sätta sakén i halsen.


Men det har spelats lite riktig fotboll också. I Japan avslutades inbjudningsturneringen Kirin Cup. I matchen om tredje pris var Danmark favorit. Bulgarien som förlorade semin till Japan med 2-7 gick på en ny mina med 0-4 mot danskarna. På tio minuter andra halvlek gjorde Tottenhammaren Christian Eriksen ett äkta hat trick och bronset hamnade i Danmark. Finalsegern var vikt år hemmanationen Japan, men Bosnien och Hercegovina stretade emot bra. Då finalen var över hade Européerna vunnit med 2-1 och tagit sin första inteckning i Kirin Cup.
 

Argentina levererar och Panama överraskar.


Copa America spelade klart sista gruppen igår morse svensk tid. Att Argentina skulle slå Chile var väntat, men att Panama skulle besegra Bolivia var en liten sensation. Båda matcherna slutade 2-1. Argentinas seger var aldrig hotad då Chiles tröstmål kom på övertid. Däremot såg det länge ut att bli oavgjort i andra matchen. Här kom Panamas segermål strax före slutsignalen.

Alldeles för stora segrar i damernas EM-kval.


Sveriges damer kvalade sig nästan till EM i förrgår. Igår var det stor EM-kvalkväll för damerna. Här ser man vad som skiljer dam- och herrfotboll åt. Även de riktigt små nationerna i herrfotbollen kommer oftast undan med två eller tre måls nederlag. Ibland damlandslagen finns det alldeles för stora skillnader mellan nationerna. Sverige visade vägen med hela 6-0 och d var det i underkant. Igår slutade hela fem matcher med en segermariginal på 6-0 eller mer. Vad ännu märkligare är att i ingen av de tio kvalmatcherna lyckades båda lagen göra mål.
 

Vad i hela fridens namn sysslar de regerande Europamästarna Spanien med???


Ett EM lag spelade ”träningsmatch” igår. Ja, det gäller att sätta citationstecken om ordet ”träningsmatch”. Varför spelas dessa kamper. Spanien, dubbelt regerande Europamästarna hade likt många andra lag valt ett svagt motstång i Georgien. Snacka om att de spanska klubblagen går bra i Europa, men det beror inte på de inhemska spelarna. Georgien vinner med 1-0. Då Spanien bytte ut halva laget så måste det ha varit många spelare i den tänkta förstauppställningen som varit med. Då kan man bara fråga. Vad sysslar spanska fotbollslandslaget med???

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1958 VM i Sverige. 1990 Kamerun överraskar. 2006 FIFA vill minska antal lag

 

1958 VM startar i Sverige

 
Idag 1958 startade världsmästerskapet i fotboll i Sverige. Det var inte några stora TV-rättigheter som gällde så alla 16 lag spelade sina första matcher idag. Det var åtta matcher runt om i Sverige. Finallagen vann båda sin första match med 3-0. Sverige slog Mexiko på Råsunda fotbollsstadion i Solna och Brasilien besegrade Österrike på Rimnersvallen i Uddevalla. På Malmö Stadion vann Västtyskland över Argentina med 3-1.
 

1990 Kamerun-seger

 
Idag 1990 startade VM i Italien. Öppningsmatchen på denna tid var alltid matchen med de regerande världsmästarna. I detta fall Argentina. De spelade i Grupp B och deras första motståndare var Kamerun. Matchen gick på Stadio Giuseppe Meazza i Milano. Napolis stora idol Diego Maradona ledde sitt lag, men det gick trögt. Argentina lyckades inte göra något mål. Det gjorde François Omam-Biyik. Då han gav Kamerun ledningen i 67:e minuten visade det sig vara matchens enda mål och VM:s största sensation var ett faktum.
 

2006 FIFA har ingen framgång i sin rekommendation

 
Idag 2006 höll FIFA sin 56:e kongress, och den var i München. Ett beslut var att de Europeiska ligorna skulle minska antal lag till 18. Detta för att det skulle bli lättare att välja ut kvalifikationsdagar för landslagen. Tyska Bundesliga var redan nere i 18 lag, men övriga storligor hade 20 lag. De som uttalade sig starkast mot detta var England. ”De enda personer som har rätt att tala om för oss hur vi ska driva Premier League är de 20 klubbarnas ordförande”. Så kommenterades förslaget från England. De andra länderna bara struntade i FIFAs förslag.

FÖDDA IDAG

Dickson ETUHU
34 år
Mittfältare
20 landskamper för Nigeria.
Klubbar som spelare: 2000-02 Manchester City,
2002-06 Preston North End,
2005-06 Norwich City (lån),
2006-07 Norwich City,
2007-08 Sunderland,
2008-12 Fulham,
2012-14 Blackburn Rovers och
sedan 2015- AIK.

Maximiliano PEREIRA
32 år
Försvarare
105 landskamper för Uruguay.
Klubbar som spelare: 2002-07 Defensor Sporting,
2007-15 Benfica och
sedan 2015- Porto.

LIVERPOOLARE

Sydney ROSS
blev 54 år född 1869
Målvakt
Skotte.
Klubbar som spelare: Cambuslang,

1892 till 1893 spelade han för Liverpool FC. Där stod han i mål i 21 matcher,
Cambuslang (igen / 1893-94),
Third Lanark (1894-98),
Clyde,
Ayr Parkhouse

Javier MASCHERANO
32 år
Mittfältare
40 U- och 122 A-landskamper för Argentina.
Klubbar som spelare: River Plate (2003-05),
Corinthians (2005-06),
West Ham United (2006-07),

2007 kom han till Liverpool FC på lån. Mellan 2008 och 2010 tillhörde han klubben. Det blev totalt 139 matcher och 2 mål i LFC,
Barcelona (2010-)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv