De dagliga hemmarutinerna.
Melodifestivalen säsong 18 blir bara för mycket.
Fartfylld inledning på lördagsfotbollen.

Liverpool var givet så jag gick på Watford istället.
Sjukt att fotboll är enda sport som inte har regler för när en halvlek ska vara slut!
Watford ut, kvar och ut igen.
​​​​​​​Ganska hyfsad 0-0 match trots allt.
När ska fotbollen ta itu med "skadebeteenden"?

FOTBOLLSHISTORIA:
1946: Kevin O'Flanagan spelar landskamp.
2007: Fotbollskravaller dödar Filippo Raciti.
2009: Äntligen får Wenger köpa Arshavin.
2013: Speciella målgörare för Hartlepool.

FÖDDA:
Ivan, Gerard, Maxi, Faye, Roar.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGGTEXT FRÅN LÖRDAGEN DEN 1/2 2020

Jag vaknade upp i min egen säng igår och hade fortfarande känning av spelningen på Rasmus i Svendborg; baren där rökning var tillåten. Men symptomen som kändes som en begynnande förkylning började försvinna under dagen. Efter promenad med hundarna och sedan till ICA Maxi där jag lyckades veckohandla i två kassar som jag kunde bära hem. Ingen bil och lite miljömedveten är man ju. Resten av familjen var på diverse fester från klockan ett på eftermiddagen till sena kväll. Hustrun och jag fick stanna hemma på kvällsevenemangen. Vi beslöt istället att ägna tiden åt ett avsnitt i Morden i Midsomer.

Det kanske kan tyckas löjligt att det som vi faktiskt redan sett en gång går före den TV-serie som startade igår. Men det var 18:e säsongen och man brukar tröttna på serier som går så länge. Serien jag tänker på är Melodifestivalen. Kanske har vi blivit för gamla för fram till i år har jag sett fram emot musiken. Jag lyssnade i förrgår på de 30 sekunder som spelades upp från varje bidrag och det var faktiskt tillräckligt. Det gick inte att förutse vilka låtar som skulle gå vidare. Då man får ringa in och rösta så är det inte låtarna som de flesta röstar på utan artisterna. Jag läste att fjolårsvinnarna, damerna i The Mamas och vinnaren från 2017 Robin Bengtsson gick till final. Alltså inget nytt.

Jag kunde alltså koncentrera mig på fotboll och kunde titta på tre matcher. Jag satt inte klistrad hela tiden, men det var tre spännande matcher, med fartfylld fotboll. Tyvärr är de anfallande spelarna alldeles för dåliga även om det blev en del mål. Det är otroligt att dessa yrkesmän är så usla med skott och nickar på mål och dessutom saknas många gånger precisionen i passningarna. Först ut var Leicester och Chelsea. De ligger precis efter Liverpool och Manchester City och troligtvis blir det dessa fyra lag som Champions Leagueplatserna. 2-2 slutade kampen mellan Leicester och Chelsea.

Sedan visades Liverpool mot Southampton, men den matchen var bara intressant för de riktigt inbitna Liverpool-fansen. Där var utgången bergsäker. Även om det stod 0-0 i paus så var det bara en tidsfråga innan målen skulle ramla in. 4-0 slutade det. Jag såg givetvis på Watford mot Everton istället. Det var likt match ett igår en spännande tillställning. Watford dominerade första halvlek stort och hade ledningen med 2-0 efter 45 minuter. Nu följde något som fotbollen är ensam om i alla sporter i världen. Det finns ingen regel som säger hur lång en match är. Fotbollen är också ensam om att det bara är domaren på planen som vet och bestämmer när han tycker matchen ska vara över. Craig Pawson hade lagt till två minuter på halvleken. Då lyckades Everton reducera. Efter tre minuter och sexton sekunder lyckades de även kvittera.

Vad jag vet så står det inte i reglerna att man ska lägga till tid vid ett mål. Det fanns inget avbrott i förlängningen i övrigt. Hur kan två minuters tillägg på 45 minuter bli ytterligare tre minuters tillägg på de två spelade extraminuterna. Nu ska jag inte sticka under stol med att det var mitt lag Watford som var förfördelade, men det med tidtagning i fotboll är inget som domaren ska behöva hålla reda på för det kan inte alla domare. Många gånger ser man domare som springer runt och följer spelet. Klockan i bild visar sig gå över den tillagda tiden, men domaren har full upp med att kolla spelarna. Då det blir ett mindre avbrott tittar domaren ner på sin klocka och blir varse att tiden gick ut för flera sekunder sedan och blåser av.

Tillbaka till matchen så var det ett lyft för Everton att få två mål på en onaturlig övertid och i andra kom de ut och styrde över spelet. Inte förrän Everton fick en tveksam utvisning med en kvart kvar kunde Watford komma igen och var nära att få in ett segermål. I denna press får Everton en kontring med tio sekunder kvar av matchen och gör segermålet till 3-2. Jag har i höstas sagt att Watford kommer att åka ur Premier League. Sedan ändrade jag mig då det blev några vinster och oavgjorda i och med att Nigel Pearson tog över. Men med den otur och givetvis klena avslutningar som klubben har så tror jag likt Bojan i studion att Watford åker ur.

Ganska hyfsad 0-0 match trots allt.

Sista matchen för igår var mellan Manchester United och Wolverhampton. Det är två lag som slåss om att komma upp till en plats i tabellen som ska kunna ta dem ut i Europa till hösten. Just nu ligger de sexa och sjua. Jag har tidigare klagat på matcher som slutar 0-0, och jag tycker nog fortfarande att det är fel och märkligt att två lag inte lyckas göra ett enda mål på drygt en och en halv timme. Men trots att det slutade 0-0 så var det in ganska spännande och kul match att titta på.

Tyvärr så fanns det lite plumpar som även fanns i de andra matcherna. Adama Traoré i Wolverhampton var ett stort skräckexempel på spelare som är ”skadade”. Han står på planen och håller sig om benet. En lagkamrat sparkar bollen över sidlinjen. Domaren uppmanar Traoré att gå av planen. Han börjar gå, men någon meter innan han är av så sätter han sig ner och sjukvårdarna kommer in. Efter att ha baddat benet med diverse medikamenter, ledat på benet och pratat så reser han sig två minuter senare och går av planen för att bytas av. Hur i helvete kan fotbollen tillåta sådana här beteenden. Detta är en av de saker som förstör fotbollen anseende. Dessutom undrar jag hur många skolbarn som sett på TV och sitter ner mitt på fotbollsplanerna på skolorna?

FOTBOLLSHISTORIA från den 2:a februari.

1946 O'Flanagan spelar i Nordirlands ladslag.

Idag 1946 spelade Kevin O'Flanagan en landskamp för Nordirland mot Skottland i Belfast. Kevin tillhörde Arsenal där han gjorde 14 ligamatcher och 2 FA-cupmatcher och gjorde två mal. Det låter inte som världens största fotbollsprestation, men då ska man tänka på att Kevin var amatör och jobbade egentigen som läkare. Han gick under smeknamnet "The Flying Doc". Att han var noga med att förbli amatör berodde delvis på att han kunde syssla med andra idrotter också. Han var duktig friidrottare. Kevin hade även spelat en landskamp en vecka tidigare. Då spelade han för Irlands landslag när de mötte Frankrike. Men det var inte fotboll utan rugby.

2007 Kravaller på Sicilien

Idag 2007 var det derby i södra Italien mellan Catania och Palermo. Redan efter en halv timme uppstod oroligheter då Palermo tog ledningen. Då matchen fortsatte kvitterade Catania, men till slut hade Palermo gjort ytterligare ett mål.

Detta och en del av den redan rivaliserande stämningen som fanns gjorde att det blev kravaller efter matchen. Under dessa skadades polismannen Filippo Raciti (bilden) så allvarligt att han avled. För att reda ut och ta reda på problemen samt hedra Raciti så ställdes all fotboll in kommande vecka.

2009 Arshavin till Arsenal

Idag 2009 blev det äntligen klart att Wenger till sist fick sin favoritspelare, ryssen Andrei Arshavin som inte fått flytta från Zenit St. Petersburg. Men budet på 15 miljoner pund fick ryssarna att ändra sig. Nu skulle det visa sig att den normalt så talangfulle anfallaren inte alls visade vad han kunde utom då han kom till Liverpool och Anfield.

Där var enda arena han kunde göra mål på. Redan i vårens match gjorde han alla fyra Arsenalmål i 4-4 matchen. Kanske skulle Liverpool fixat honom till sin trupp då han trivdes så bra på Anfield. Efter fyra säsonger återvände han till Zenit, och då hade han varit utlånad till sin hemmaklubb under en säsong.

2013 Hartleypoole vinner

League One, alltså tredje divisionen i England spelade idag 2013, och en match var den mellan Hartlepool United och Notts County. Matchen slutade 2-1 och egentligen var det inget speciellt med de om det inte varit för målgörarna. Hartlepools målgörare var Peter Hartley och James Poole. Passande att Hartley och Poole stod bakom segern för Hartlepool.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 2:a februari.

Ivan PERIŠIĆ blir 31 år

Ivan PERIŠIĆ är född 1989 i Split, Jugoslavien
Mittfältare
17 U- och 88 A-landskamper för Kroatien.