• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 16:e mars 2023

NAMNSDAG:
Herbert
Gilbert


TEMADAG:
Stoppa incestdagen

RUBRIKER.

En flyttur, sedan Kycklinggryta.
Packning och Professor T.


FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 16/3:
1909: Tysklands största förlust någonsin.
1978: Tunisien klassar ut sig själv.
2002: Enda avbrutna Engelska ligamatchen för för få spelare.
 
FOTBOLLSPROFILER FÖDDA 16/3:
Theo WALCOTT, 
Terry PHELAN.

FAKTA OCH TANKAR OM ONSDAGEN DEN FEMTONDE MARS 2023.

En flyttur, sedan Kycklinggryta.
 

Vädret hade sinnat sig lite till hundpromenaden igår. Så hade även förkylningen. Ett lass var planerat till Päronvägen. Då jag lastade bilen var det så pass svettigt att jag iklädde mig den träningsoveralljacka jag brukar använda på sommaren. Vi hade även kommit på att det kommer att bli många kartonger som står i vägen för möbelflytten på lördag. Därför stannade jag en stund i Åkarp och örjade stapla ut kartonger i garaget.

Då jag kom hem igen så stod det ”Kycklinggryta” på middagsreceptet. Hundarna och jag hade kyckling och vegetarianerna fick quornfiléer. Fast dessa var jag tvungen att stanna och köpa på ICA Maxi. Till rätten skulle det vara en sallad på bland annat grönkål. Då jag har svårt för att käka denna kål som den är så fräste jag upp den i lite olja innan jag rörde ihop salladen som på så sätt blev varm, och förhöjde smakupplevelsen.

Packning och Professor T.
 

Sedan hade jag eftermiddagen till att packa ihop mer flyttgods innan turen ut till Åkarp då dottern kommit hem. Nu visade det sig att hustrun och dottern valde att sortera böcker i stället för att åka till Päronvägen. Jag hade varit beredd på att ge mig iväg, men nu då resan uteblev så kom förkylningen tillbaka. Det blir gärna så att då man kan få lov att ta igen sig så känner man att krassligheten har rätt att blomma ut. Det var dock inte värre än att jag var med på kvällsrundan med hundarna. Då var det definitivt inte någon overalljacka som gällde. Blåst och snöblandad nederbörd visade snarare att vintern för några minuter var tillbaka.

Det blev TV-deckare och Professor T. Hustrun och jag hade två avsnitt kvar av den andra säsongen. Samtidigt som det är ett fall som avklaras i varje avsnitt så är det diverse privata historier blav huvudrollsinnehavarna som rullas upp. Säsong två slutade så att man gärna ser fram emot nästa säsong. Det är ju inte alltid det blir en nästa säsong, men med Professor T så kommer det att spelas in en ny säsong under våren 2023.

Lagen till kvartsfinalerna klara.
 

Fotbollen redogjorde jag för redan i gårdagens blogg. Då tänker jag så klart på de två avslutande åttondelsfinalerna i Champions League. Båda hemmalagen hade ju vunnit övertygande i sina bortamatcher i första matchen, så det fanns inget som tydde på någon överraskning. Det blev det inte heller. 2-0 borta och 3-0 hemma gör att Napoli är säkert och rättvist i kvartsfinal. Lika säkdert och rättvist är Real Madrid i kvartsfinal. 5-2 borta och 1-0 hemma gör 6-2 totalt. Det snackar man inte bort. Inter, Milan och Napoli från Italien, Manchester City och Chelsea från England och Benfica Portugal, Bayern München Tyskland och Real Madrid Spanien kommer att ha en fri lottning till kvartsfinalerna klockan tolv på fredag.

IDAG! TORSDAGEN DEN SEXTONDE MARS 2023.

Herbert
Gilbert

 

Namnsdagar den 16:e mars i kronologisk ordning.
 
Före 1719 – Cyriakus / Kyriakos (till minne av ett barnhelgon, som blev martyr tillsammans med sin mor på 300-talet)
1719–1900 – Heribert (till minne av den helige Heribertus av Köln, ersattes av det modernare Herbert.)
1901–1985 – Herbert
1986–1992 – Herbert, Herta (utgått) och Hervor (nu 1 april)
1993–2000 – Herbert och Gilbert
Från 2001 – Herbert och Gilbert

Stoppa incest-dagen.
 

Stoppa incestdagen inträffar den 16 mars varje år. Syftet med dagen är att uppmärksamma incestproblematiken runt om i hela världen, samt att uppmuntra alla utsatta att våga prata och berätta så de kan få hjälp med att bearbeta sina upplevelser. Tabut kring incest bidrar till tystnad, detta vill man stoppa genom att bryta tystnaden!

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN SEXTONDE MARS.

1909 Målrekord.
 

Idag 1909 spelade ett Engelskt amatörlandslag landskamp mot Tyskland. Matchen spelades i Oxford och tyskarna ville ha revansch för 5-1 förlusten i Berlin förra året. Tyvärr för Tyskland så blev det istället en förlust som fortfarande står som den största i landets fotbollshistoria. 0-9 och det lär nog knappast kunna slås.

1978 Nigeria trea.
 

Idag 1978 spelades matchen om tredje pris i Africa Nations Cup på Sports Stadium i Accra, Ghana. Matchen gick mellan Nigeria och Tunisien. Tunisien tog planenligt ledningen i 19:e minuten genom Mohamed Akid. Då var allt frid och fröjd, men då Baba Otu Mohammed kvitterade i 42:a minuten ansåg tunisierna att målet inte skulle godkännas. Givetvis kunde de inte övertyga domaren utan lämnade planen för att vägra spela vidare. Förutom den missade bronsmedaljen blev Tunisien avsängda från landslagsspel i två år.

2002: Tunt med spelare på plan.
 

Idag 2002 spelade Sheffield United en ligamatch hemma på Bramall Lane mot West Bromwich. Det startade illa för hemmalaget som redan efter nio minuter fick sin målvakt utvisad. Det var dock bara 1-0 till gästerna i paus. I andra blev det 2-0 efter 63 minuter. Då bytte United in sina två afrikaner Patrick Suffo och Georges Santos. Efter ytterligare en minut var båda två utvisade. Strax efter att West Bromwich gjort 3-0 skadades två Sheffield Unitedspelare så illa att de tvingades lämna matchen. Då alla byten var gjorda och United bara hade sex spelare kvar på planen tvingades domare Eddie Wolstenholme att bryta matchen pga för få spelare. Normalt blir det ett omspel men detta protesterade West Bromwich mot och de fick behålla poängen och 3-0. Däremot ville inte Sheffield United behålla Patrick Suffo och Georges Santos. De spelade aldrig mer för Sheffield-laget.

 

Bild: Klicka för se hur det gick till och att höra snacket efter matchen.

FOTBOLLSPROFILER SOM FÖDDES DEN SEXTONDE MARS.

Theo WALCOTT blir 34 år.
 

Theo James WALCOTT är född 1989 i Stanmore, England
Anfallare
40 U-, 1 B- och 47 A-landskamper för England (2004-16).

Klubbar som spelare:
Newbury (1999-2000),
Swindon Town (2000),
Southampton (2000-06),
Arsenal (2006-18),
Everton (2018-21),
Southampton (2020-21 lån).
Southampton (2021 -).

Walcott blev överraskande uttagen till den engelska VM-truppen 2006 av dåvarande förbundskaptenen Sven-Göran Eriksson. Walcott hade då ännu inte hade debuterat i Premier League, och har senare själv medgett att han blev förvånad av uttagningen. Walcott fick inte heller någon speltid i VM.

Terry PHELAN blir 56 år.
 

Terrence "Terry" PHELAN född 1967 i Manchester, England
Försvarare
2 U-, 1 B- och 42 A-landskamper för Irland (1987-2000).

Klubbar som spelare:
Leeds United (1984-86),
Swansea City (1986-87),
Wimbledon (1987-92),
Manchester City (1992-95),
Chelsea (1995-97),
Everton (1997-2000),
Crystal Palace (1999 lån),
Fulham (2000-01),
Sheffield United (2001),
Charleston Battery (2001-05),
Otago United (2005-09).
  
Lag som tränare:
Kerala Blasters (2015).
South United (2019- tekninsk direktör).

Terry spelade för Wimbledon i FA-cupfinalen 1988. Det var den final som hade ett av FA-cupens mest överraskande utgång. Wimbledon slog Liverpool med 1-0 och blev FA-cupmästare.

DAGENS MATCHTRÖJA.

DAGENS RHIANN.

DAGENS ORD.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv