• Boris dagliga blogg

Måndagen den 2:a mars 2020

Vasaloppet är inte vad det varit.
Ur svenskt perspektiv är damernas Vasalopp mest intressant.

Jose Mourinho är som Vasaloppet. Inte vad han varit!
Ligacupen till Manchester City för tredje gången på rad.


IDROTTSHISTORIA:
1980: MFF förlorar VM-finalen för klubblag.
1991: Ryan Giggs debuterar i A-laget.
1998: Brasiliens damer inleder ett makalöst mästerskap.

FÖDDA:
Damien, Mauricio.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGGTEXT FRÅN SÖNDAGEN DEN 1/3 2020

Vasaloppet är inte vad det varit.


Visst satt flyttdagen från i lördags i kroppen då man steg upp igår, men ganska snabbt så kommer man över det efter att ha varit i rörelse ett tag. Det blev till och med en hundrunda som gick galant. Ja, inte för Rhiann som fick korn på två harar. Så där blev det extra träning i att hålla emot i löpkopplet. På väg hem så kom jag att fundera på att det ju var första söndagen i mars och det är liktydigt med Vasaloppet. Ibland har jag följt detta, men även där har skidåkningen förstörts av pengar. Jag kommer igår förra året då en massa gula åkare som tillhörde ett visst ”stall” såg till att bromsa alla andra åkare så att en av deras lagkamrater kunde åka ifrån och vinna. Riktigt så var det kanske inte igår, men med tanke på alla segrare och med giganten Mora-Nisse som vann nio gånger, så hade inte han något lag som såg till att han vann. Vasaloppssegrarna kommer inte heller längre från Sverige. Visserligen var tre av de tio bästa igår svenskar. De andra sju var norrmän. Det var även de fyra första. Norge kan väl se till att fixa sitt eget Vasalopp.
 

Ur svenskt perspektiv är damernas Vasalopp mest intressant.


Petter Eliassen hette segraren igår, men på damsidan så var det svenskt. Det är ju så det ser ut i de vanliga längdskidåkningstävlingarna också. Där är damerna oftast betydligt bättre än herrarna. Segrade gjorde Lina Korsgren. På andra plats kom Britta Johansson Norgren. Förutom segern så slog Lina et nytt rekord. Hon hade bara 56 manliga elitåkare framför sig. Alltså blev Lina totalt 57:a, och så högt upp i resultatlistan har aldrig någon dam kommit förut.
 

VAR sabbade Evertos regelrätta segermål.


Det spelades två matcher i Premier League. Viasat hade koncentrerat sig på Everton mot Manchester United och det blev en jämn tillställning som Everton skulle vunnit. Inte för att de var så mycket bättre än United, men för att de gjorde två mål och Manchester United bara ett. Fast nu finns det VAR. Efter en koll där dömdes målet bort för offside på en Evertonspelare som satt i straffområdet. Detta trots att han inte störde målvakten som redan var på väg åt fel håll och så kom bollen från en Unitedförsvarare. Med all rätt så klagade Evertonmanagern Ancelotti. För detta fick han rött kort och kommer att bli avstängd. Svagt av domaren.
 

Jose Mourinho är som Vasaloppet. Inte vad han varit!


Svagt är även Jose Mourinhos insatser i Tottenham. Lite knepiga laguttagningar även om han har nyckelspelare skadade, men hemmamatch mot Wolverhampton och ledning med 2-1 i paus var något som Mourinhos lag tidigare var experter på att fixa. Det är de inte nu. Förlusten med 3-2 gjorde att Wolves gick förbi Spurs i tabellen. Med tanke på vad som ska hända Manchester City och eventuell avstängning från Champions League så kan ju femteplatsen i Premier League bli viktig. Den har Manchester United i nuläget, men Wolverhampton ligger på samma poäng.
 

Ligacupen till Manchester City för tredje gången på rad.


Två matcher i Premier League ställdes in. Detta för att den lite förlegade turneringen ”Ligacupen” spelade final på Wembley. Det betyder att finallagen Manchester City och Aston Villa spelade final istället för Premier League. Egentligen var matchen lika given som Liverpools tänkta seger över Watford i lördags. Men det startade lite som då manchester City spelade final i FA-cupen mot Watford förra året. Då slutade det 6-0. Så såg det ut att kunna bli även igår, men efter 2-0 så stretade Aston Villa emot bra och fick in en reducering, men längre än till 1-2 kom inte Villa. Trots att de hade goda kvitteringschanser i slutet. Och skulle man kunna använda VAR som man gjorde i förra veckan då Bournemouth gjorde mål, men man gick tillbaka någon minut och dömde hands och straff till motståndarna, så skulle inte det andra Citymålet godkänts. Det föregicks av en felaktig hörna där det skulle varit inspark istället. Då det blev mål på hörnan så skulle ju VAR kunna gå tillbaka och granska situationen som resulterade i hörna, och i så fall underkänna målet. Nä, än en gång ett prov på att VAR måste ses om. Fast sett över hela finalen så var det en helt rättvis seger. Det innebar att manchester City satte ett litet rekord i turneringen då det var tredje gången på raken som de blev mästare.

IDROTTSHISTORIA från den 2:a mars.

1980 MFF i VM-final


Idag 1980 stod det klart att Olimpia från Paraguay var årets bästa klubblag i världen. Det lag de mötte i denna internationella klubblagsfinal var Malmö FF. Finalen gick i två matcher och den första spelades i Malmö den 18:e november 1979. Olimpia vann med 1-0. I returen idag blev det nu seger med 2-1 efter att Ingemar Erlandsson reducerat i början av andra halvlek. Egentligen var det Europamästarna Nottingham Forest som skulle mött paraguayanerna, men de ville inte delta så då gick förfrågan till finalmotståndarna MFF som ställde upp.

IDROTTSHISTORIA från den 2:a mars.

1991 lille Giggs debuterar

Giggs i sin debut mot Everton. Giggs i sin debut mot Everton.

Manchester United spelade hemma mot Everton idag 1991. I matchen släppte United fram en 17-årig debutant från Wales. Hans namn var Ryan Giggs. Debuten blev inte så lyckosam då Everton vann på Old Trafford med 2-0. Ryan fick bara en match till säsongen 90/91. Däremot kom han framtid i Manchester United att göra honom till Storbritanniens vinstrikaste fotbollsspelare genom tiderna. Det var alltså idag 1991 som han debuterade.

IDROTTSHISTORIA från den 2:a mars.

1998 överlägsna Brasilianskor

 

Idag 1998 startade de tredje Sydamerikanska mästerskapen för damer i Argentina. Brasilien hade vunnit de två tidigare. Brasilien svarade idag för deras största seger då de vann över Peru med 15-0. Det visade sig bli en turnering utan dess like för Brasilien. De var fullkomligt överlägsna. Vad sägs om resultaten från gruppspelet efter krossen av Peru. 12-1 mot Colombia, 14-0 mot Venezuela och 7-0 mot Chile. I semifinalen blev det 11-1 mot Ecuador, Finalen vann Brasilien över hemmanationen Argentina med 7-1. Det innebär en total målskillnad på makalösa 66-3 på sex matcher.

IDROTTSPROFIL som föddes den 2:a mars.

Damien DUFF blir 41 år

Damien Anthony DUFF är född 1979 i Ballyboden, Irland
Mittfältare
100 A-landskamper för Irland.

Klubbar som spelare:
Leicester Celtic (junior),
Lourdes Celtic (junior),
St. Kevin's Boys (junior),
Blackburn Rovers (1996-2003),
Chelsea (2003-06),
Newcastle United (2006-09),
Fulham (2009-14),
Melbourne City (2014-15),
Shamrock Rovers (2015).

IDROTTSPROFIL som föddes den 2:a mars.

Mauricio POCHETTINO blir 48 år

Mauricio Roberto POCHETTINO Trossero är född 1972 i Murphy, Argentina
Försvarare
5 U- och 20 A-landskamper för Argentina.

Klubbar som spelare:
Newell's Old Boys (1984–94),
Espanyol (1994–2000),
Paris Saint-Germain (2001–03),
Bordeaux (2003–04),
Espanyol (2004 lån),
Espanyol (2004–06).

Lag som tränare:
Espanyol (2009–12),
Southampton (2013–14),
Tottenham Hotspur (2014–19).

Pochettino spelade för Argentinas landslag i fyra år mellan 1999 och 2002 och representerade landet i VM 2002 och Copa América 1999.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv