• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 24:e december 2015 Julafton.

Turkiska cupen, Italiens Serie B som uppesittarkväll, HISTORIA: Chelsea bottenrekord, Denis Law debuterar, Nacka och andra födda och en Turkiettröja.

Turkiet i jul


Skälet är att jag använder mig av Turkiets landslagströja i jul är det land som helgonet Nikolaus av Myra härstammar ifrån. Han är förebild för vår tomte. Då biskop Nikolaus blev helgon blev han också barnens beskyddare. Fast det är bara i Sverige vi säger Tomte, efter den lilla tomten som man förr ansåg beskyddade tomten bonden ägde. I andra länder är det Julman eller något med Claus. Min favorit är det isländska ordet ”Jólesveinn”.
 

Turkiska cupen rullar på i jul.


Men det är inte bara för att det är julafton jag har denna tröja. Det spelades faktiskt fotboll i Turkiet igår. Det var i turkiska cupen. Där spelas först en hederlig cupturnering. Efter det blir det åtta grupper med fyra lag och det var andra omgången i detta cupgruppspel som spelades igår. Då vann de kända lagen i landet som Galatasaray och Fenerbahce. Turneringen fortsätter i kväll.
 

Uppesittarkväll i Italien med Serie B.


I Italien hade man en annorlunda uppesittarkväll i Serie B. De spelade nästan full omgång så när som på fyra lag. Crotone som hade chans att rycka lite i toppen fick bara oavgjort och kan nu istället tappa serieledningen till Cagliari om dessa lyckas vinna idag borta mot Salernitana ikväll. Även i Italien spelar man allstå på julafton.
 

GOD JUL!
 

FOTBOLLSHISTORIA från 1938 Chelseas bottenrekord. 1956 Law debuterar

 

1938 lite publik på julafton
 

Förr var det inte ovanligt att fotboll spelades på julafton. Så gjordes 1938 på Stamford Bridge i London. Chelsea låg på 20:e plats och slutade så småningom där, vilket gjorde att de precis klarade sig kvar. Idag 1938 mötte de ligatrean Liverpool. Chelseas 4-1 seger bidrog till att de klarade sig kvar och att Liverpool så småningom rasade till elfte plats. Men det var detta med publiken. Inte nog med att det var julafton. Det hade snöat också, så det var bara 6 801 åskådare, och detta är bottenrekord för alla matcher Chelsea någonsin har spelat hemma i en toppligamatch.
 

1956 Laws julklapp

Denis Law i tre perioder av hans liv. Denis Law i tre perioder av hans liv.

Denis Law heter en före detta fotbollsspelare som blev stor i Manchester. Han var två sejourer i City och däremellan hann han med 309 matcher i United. Men det var idag 1956 som var han stora dag. Han var 16 år och hade kontrakt med Huddersfield efter det att manager Andy Beattie fått hans namnunderskrift året innan. Huddersfield besegrade Notts County med 2-1. Denis gjorde inte mål i sin första match, men han gjorde 237 mål i sin karriär och det är mål i varannan match. I Skottland landslag gjorde han 30 mål på 57 matcher.
 

FÖDDA IDAG

Lennart ”Nacka” SKOGLUND
han blev 45 år född 1929
Anfallare
11 landskamper för Sverige.
Klubbar som spelare: BK Stjärnan, Hammarby IF, AIK, Inter, Sampdoria, Palermo, tillbaka till Hammarby IF och slutligen Kärrtorps BK.

Inge EJDERSTEDT
69 år
Mittfältare
23 landskamper för Sverige.
Klubbar som spelare: Målerås IF, Åtvidabergs FF, Östers IF, R.S.C. Anderlecht och till sist tillbaka till Östers IF.

Souleymane DIAWARA
37 år
Försvarare
48 landskamper för Senegal.
Klubbar som spelare: Le Havre, Sochaux, Charlton Athletic, Bordeaux, Marseille och för närvarande i Nice.

LIVERPOOLARE

Någonstans på detta foto finns John. Någon enskild bild finns inte. Någonstans på detta foto finns John. Någon enskild bild finns inte.

John McFARLANE
född 1911
Anfallare.
Klubbar som spelare: Aberdeen,
1928 till 1930 hade han kontrakt med Liverpool, men det blev bara två matcher I A-laget,
Halifax Town (1930-32), Northampton Town (1932-34), Kidderminster Harriers (1934-35), Darlington (1935-37), Worcester City (1937-38), Bath City (1938-39)

Dave WILSON
73 år
Anfallare
Klubbar som spelare: Preston North End (1958-67),
1967 till 1968 hade han kontrakt med Liverpool, men det blev bara en enda match i A-laget,
Preston North End (2 / 1968-74), Bradford City (lån 1972), Southport (lån 1973), Waterford United (lån 1973-74), Telford United (1974-76)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv