• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 19:e juni 2019

Chile försvarar titeln än så länge.
Tatueringar är fruktansvärt fult, farligt och dyrt!
Ångra dig och det är smärtsamt och kostar 12- till 40 000.
Italien, Australien och Brasilien; alla vidare till åttondelarna.
Kroatien en besvikelse och fotbollens uråldriga utvisningsregler knäckte England.


FOTBOLLSHISTORIA:
1938: VM-final mellan Italien och Ungern.
1994: Mimosas världsrekord på 108 matcher i rad utan förlust tar slut.

FÖDDA:
Ragnar, Brian.

DAGENS TRÖJA

Senast Brasilien vann VM (herrar) så användes denna tröja. Jag använder den idag för att Brasilien var tvungna att vinna över obesegrade Italien i dam-VM. Det gjorde de med 1-0, och är i och med det vidare till åttondelsfinalerna.

DAGENS BLOGG OM TISDAGEN DEN 18:e JUNI 2019

Chile försvarar titeln än så länge.


Kronologiskt så inleddes gårdagen med Copa America. Det var inbjudna Japan som mötte de regerande mästarna Chile. För mig blev det knappt en halvlek innan klockan var sängdags. Under den tid jag såg matchen var det Japan som var det något bättre laget. Därför var det med häpnad jag såg att Chile hade vunnit med hela 4-0. Fast det var ytterligare en sak jag slogs av då jag såg matchen. Det var tatueringar. Ingen japan var tatuerad, men de flesta chilenare.
 

Tatueringar är fruktansvärt fult, farligt och dyrt!


Jag upptäckte samma sak då Qatar mötte Paraguay. För de flesta muslimer är det haram (förbjudet) att tatuera sig. I Asien är inte vanliga människor tatuerade. Detta var ett problem vid VM 2002 då det gick i Japan och Sydkorea. Speciellt minns jag David Beckham som tvingades spela långärmat för att inte stöta sig med den asiatiska kulturen. Det kanske borde gälla igen. Jag tillhör den gamla stam som tycker tatueringar är fasansfullt fult och håller mig till de väsyterländska regler som gällde före 1980. Då var det endast sjömän och förbrytare som tatuerade sig. Maffiamedlemmar i filmer brukat framställas fulltatuerade. Dessutom innebär tatueringar att kroppens skydd (hud och slemhinnor) penetreras. Detta kan leda till att bakterier kommer ner i djupare hudlager och orsaka infektioner.
 

Ångra dig och det är smärtsamt och kostar 12- till 40 000.


Det finns en del som ångrar sig och vill ta bort dem. Då gäller att:
Det är betydligt lättare att skaffa en tatuering än att bli av med den
Att ta bort en tatuering går ut på att ta bort de färgpigment som sitter i läderhuden.
Detta gör man genom att först ”skjuta” sönder dem med hjälp av en laser
Därefter låter man kroppens eget renhållningssystem göra sig av med resterna på naturlig väg.
Tatuering kan göra ont – tatueringsborttagning ondare
När laserljuset träffar tatueringspigmentet skall det splittras av värmen. Och det gör det. Men samtidigt hettar det till i huden.
Priset för EN enskild lasersession utförd med högkvalitativa lasrar av en specialist är ca:
1500 kr för en tatuering i storleksordningen 2×2 cm
5000 kr för en tatuering i storleksordningen 20×20 cm
Baserat på ett snittbehov av 8 behandlingssessioner slutar således notan på ca 12 000 kr för att ta bort den lilla tatueringen och 40 000 kr för den stora.
 

Italien, Australien och Brasilien; alla vidare till åttondelarna.


Fotboll är tydligen den idrott med flest tatuerade utövare. I kamp med våldssporter som boxning och MMA. De tatuerade spelade sina mästerskap igår. Det näststörsta få anses var VM för damer i Frankrike. Här avslutades Grupp C. Det är gruppen med tre storlag; Italien, Brasilien och Australien och en slagpåse; Jamaika. Australien hade inga problem mot Jamaika. Bottenlaget har i snitt släppt in fyra mål per match och bara gjort ett. Det kom igår. 1-4 blev det till Australien. Italien mot Brasilien slutade 0-1 och det gör att de tre första lagen i gruppen alla får sex poäng. De kommer att spela vidare i VM.
 

Kroatien en besvikelse och fotbollens uråldriga utvisningsregler knäckte England.


U-21 EM består av tolv lag i tre grupper. Ettan och den bästa tvåan tar sig till kvartsfinal. Fast det dröjer ett tag. Igår spelade grupp C sina första matcher. Här finns tre av de fyra första lagen i förra sommarens VM. Kroatien inledde med att möta Rumänien. Kroaterna vad fullständigt underlägsna och Rumänien kunde lätt vinna med 4-1. Den andra matchen var underlig med tanke på att England hade mängder med målchanser i första halvlek. Men den största hade Frankrike som fick straff. Dock stod det 0-0 i paus. I andra fick England äntligen sitt mål. Sedan inträffade fotbollens dilemma. Nämligen den vansinniga regeln att en utvisning straffar hela laget matchen ut. I över en halv timme var England en man mindre. Frankrike missade sin andra straff. Men till sist fick Frankrike, som bestod av tio färgade utespelade och en vit målvakt, sin kvittering. I femte minutens övertid var engelamännen givmilda och slog bollen i eget mål. Frankrike vann med 2-1, men det hade de inte lyckats med om fotbollen hade haft samma utvisningsregler som alla andra lagsporter.

FOTBOLLSHISTORIA från den 19:e juni.

1938 Italien – Ungern i final.

Många ansåg att de italienska spelarna hade fått dödshot mot sig från Benito Mussolini om de inte försvarade sitt världsmästerskap. Hur det var med detta lär ingen få reda på då Italien vann finalen över Ungern med 4-2 och blev det första landslaget som försvarade sitt världsmästerskap. Det har hänt en gång till då Brasilien blev världsmästare både 1958 och 1962. VM gick 1938 i Frankrike och finalen spelades givetvis i Paris. Men inte på Parc des Princes utan på Stade Olympique Yves-du-Manoir inför 60 000 åskådare.

FOTBOLLSHISTORIA från den 19:e juni.

1994 sattes punkt för ett världsrekord.

Klubben ASEC Mimosas från Elfenbenskusten förlorade idag 1994 till SO Armée med 2-1. Det var Mimosas första förlust på fem år. Denna rad med matcher i ligan som obesegrade stannade på 108. Det är fortfarande världsrekord för matcher i rad utan förlust.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 19:e juni.

Ragnar SIGURÐSSON blir 33 år

Ragnar SIGURÐSSON är född 1986 i Reykjavik, Island
Försvarare
23 U- och 88 A-landskamper för Island.

Klubbar som spelare:
Fylkir (2002–06),
IFK Göteborg (2007–11),
FC Köpenhamn (2011–13),
Krasnodar (2014–16),
Fulham (2016–18),
Rubin Kazan (2017 lån),
Rostov (2018–).

Säsongen 2007 vann Sigurðsson SM-guld med IFK Göteborg och blev utnämnd till allsvenskans bästa mittback.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 19:e juni.

Brian McBRIDE blir 48 år

Brian Robert McBRIDE är född 1972 i Arlington Heights, Illinois, USA.
Anfallare
5 OS- och 95 A-landskamper för USA.

Klubbar som spelare:
St. Louis Billikens (1990-93),
Milwaukee Rampage (1994),
VfL Wolfsburg (1994-95),
Columbus Crew (1996-2004),
Preston North End (2000 lån),
Everton (2002 lån),
Fulham (2004-08),
Chicago Fire (2008-10),
Wembley (2012).

Han cdeltog i tre VM, 1998, 2002 och 2006.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv