• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 3:e juli 2019

Inga matcher från dam-VM på vår TV.
Betongborren gjorde susen.
"Yesterday" rekommenderas.
Troliga världsmästarna USA till final.
Åtondelslagen i Afrika är klara.


FOTBOLLSHISTORIA:
1992: Sydafrika välkomnas tillbaka i fotbollsvärlden.
2001: Billy Liddell, Liverpool FC sjätte bästa spelare genom tiderna dör. 

FÖDDA:
Crystal, Winston, Ola, Rob.

DAGENS TRÖJA

Rött gissat av tröjor jag tog med mig. Då menar jag att Ghana skulle vinna sin sista gruppspelsmatch i Afrikanska mästerskapen- De mötte Guinea-Bissau och den matchen slutade med seger 2-0 till Ghana. Därmed vann de gruppen på två oavgjorda och segern igår. I åttondelen får de möta Tunisien.

DAGENS BLOGG OM TISDAGEN DEN 2:a JULI 2019

Inga matcher från dam-VM på vår TV.


Östers IF spelar bara oavgjort och ligger i botten av Superettan. Det blir alltså inte så mycket fotboll att hurra för i Växjö. Med denna öppning så tänkte jag komma in på att det inte blir så mycket fotboll för mig heller. Den TV min dotter har är bara till som Smart-TV. Och det är bara Filmkanaler och SVT Play som vi kan titta på. Alltså kommer damerna i VM att spela utanför mina ögon. Jag återkommer till detta.
 

Betongborren gjorde susen.


Dagen var en höstdag, med kyliga vindar och framförallt starka vindar. Det var inte läge för att vara mycket ute, men jag hade borrjobb att göra i lägenheten. Tyvärr var det till att borra i betongväggar och det pallade inte de borrar jag hade till maskinen. Alltså tvingade jag mig ut. K-Rauta var målet för mitt besök och med hem hade jag en betongborr. Jag hade även med en gratängform och en ny signeras Björn Hellberg-deckare från Eriks-hjälpen. I lägenheten fick jag äntligen upp Ebbas sänglampa och en hylla.
 

"Yesterday" rekommenderas.


Efter att ha lagat ”Torsk med rödbetssallad” och ätit den så var det så småningom dags att bege sig till biografen. Vi hade bestämt oss för att se ”Yesterday”. Filmen där ett missöde på jorden gör att vissa saker i historien försvinner. Bland annat Beatles. Endast Jack Malik kommer ihåg dem och då han sjunger Beatles låtar så tror alla att det är han som skrivit dem. Filmen är gjord av Danny Boyle som även gjorde ”Slumdog Millionaire”. I den filmen hade Dev Patel huvudrollen och i Yesterday har Himesh Patel huvudrollen. Två Patel med samma bakgrund, men inte släkt. Hur som helst så var det en fantastiskt bra ”feel-good-film” som jag varmt kan rekommendera.

Troliga världsmästarna USA till final.


Sedan var det det här med fotboll. Precis som jag inte kommer att kunna se Sverige mot Nederländerna i kvällens semifinal, så kunde jag alltså inte titta på England mot USA. Visserligen var jag på bio, men då vi kom hem var det fem minuter kval av matchen. Det stod då 2-1 till USA och så slutade det också. Men England brände en straff i slutet så det kunde ha blivit förlängning. Det verkar ha varit en jämn semifinal om man ser till statistiken. Då brukar allt som oftast det mest rutinerade laget vinna. Det gjorde USA som jag haft som favorit i VM och som verkar kunna vinna sitt andra VM i rad och fjärde totalt.
 

Åtondelslagen i Afrika är klara.


De Afrikanska mästerskapen avslutade gruppspelet med att Mali, Tunisien, Ghana och Kamerun blev klara för åttondelsfinaler. Det blev även klart vilka som blev de bästa treorna och med det är det klart vilka som kommer att mötas i åttondelarna:
Uganda – Senegal
Marocko – Benin
Madagaskar - Demokratiska Republiken Kongo
Ghana – Tunisien
Mali – Elfenbenskusten
Algeriet – Guinea
Nigeria – Kamerun
Egypten - Sydafrika

FOTBOLLSHISTORIA från den 3:e juli.

1992 Sydafrika är tillbaka

 

Sydafrikas fotbollsförbund grundades 1892. Givetvis togs regeln att fotboll bara var till för vita. 1957 fanns inte många självständiga afrikanska stater, men Sydafrika var en som inbjöds till Confederation of African Football. Året därpå uteslöts de på grund av apartheid. FIFA bjöd in Sydafrika 1961. Efter två år uteslöts de härifrån för sina rasåtskillnadsregler. Men idag 1992, 100 år efter att förbundet bildats var Sydafrika välkommet igen i FIFA och kunde möta andra landslag. De fick ju även hålla i VM-slutspelet 2010 som det första värdlandet i Afrika.

FOTBOLLSHISTORIA från den 3:e juli.

2001 Billy Liddell går bort
 

Billy Liddell var en av Liverpools legendarer 1939 till 1961. Han var född i Dunfermline i Skottland den 10:e januari 1922 och som 15:åring upptäcktes han av Liverpools halvback Matt Busby. Som 15-åring kom han till Liverpool där han stannade hela karriären. Det blev 491 matcher och 215 mål, och det kunde ha blivit mycket mer om inte andra världskriget kommit emellan.
 

Liddells höjdpunkter i karriären kom 1947 och 1950 då han var den drivande kraften i lagen som vann ligan respektive blev tvåa i FA-cupen. Efter detta blev Liverpool allt sämre och flera gånger räddade Liddell laget från degradering. Detta uppmärsammades av fansen och laget fick smeknamnet "Liddellpool". Ropen från läktaren "Give it to Billy!" är också känt från den här tiden.
 

Idag 2001 dog han av Alzheimers sjukdom. Den 4 november 2004 hedrades han genom en minnesskylt vid Anfield och 29 september 2006 utsågs han till den sjätte bästa som någonsin spelat för klubben vid en omröstning på Liverpool FC:s officiella hemsida.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 3:e juli.

Crystal DUNN blir 27 år

Crystal Alyssia DUNN är född 1992 i New Hyde Park, New York, USA
Försvarare
50 U- och 91 A-landskamper för USA.

Klubbar som spelare:
South Side High School och Eastern New York Youth Soccer
College (2006–09),
North Carolina Tar Heels (2010–13),
Washington Spirit (2014–16),
Chelsea (2017–18),
North Carolina Courage (2018–).

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 3:e juli.

Winston REID blir 31 år

Winston Wiremu REID är född 1988 i North Shore City, Nya Zeeland.
Försvarare
15 U-landskamper för Danmark och 24 A-landskamper för Nya Zeeland.

Klubbar som spelare:
SUB Sønderborg (1998-2003),
Midtjylland (2003-10),
West Ham United (2010-).

Båda Reids föräldrar är Māori. Men då mamman gifte om sig med en dansk flyttade de från Nya Zeeland till Danmark när Winston var 10 år.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 3:e juli.

Ola TOIVONEN blir 33 år

Nils Ola TOIVONEN är född 1986 i Degerfors, Värmland.
Mittfältare/Anfallare
41 U- och 64 A-landskamper för Sverige.

Klubbar som spelare:
Degerfors IF (1996-2005),
Örgryte IS (2006),
Malmö FF (2007-08),
PSV Eindhoven (2009-14),
Rennes (2014-16),
Sunderland (2015-16 lån),
Toulouse (2016-18),
Melbourne Victory (2018-).

Efter VM 2018 valde Ola att inte spela fler matcher för landslaget.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 3:e juli.

Rob RENSENBRINK blir 72 år

Pieter Robert "Rob" RENSENBRINK är född 1947 i Amsterdam, Nederländerna.
Anfallare
49 landskamper för Nederländerna.

Klubbar som spelare:
DWS (1965-69),
Club Brügge (1969-71),
Anderlecht (1971-80),
Portland Timbers (1980),
Toulouse (1981-82).

I VM-finalen 1978 var han ytterst nära att avgöra för Nederländerna i slutet av ordinarie matchtid då han sköt i stolpen. Det blev istället förlängning och ännu ett VM-silver till Rob.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv