• Boris dagliga blogg

Söndagen den 14:e maj 2017.

ViaSat "strejkade" i går eftermiddag.
Orkar Liverpool hålla undan???
Endast en förlustnolla i Superettan är intakt.

Bundesliga med fyra mål i snitt.
Jag har sysslat med musik i 55 år, men jag är INTE smartare än en ESC-jury.

NY TRÖJA
Aberdeen

GÅRDAGENS SKVALLER:
Zinedine, Luan, James.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1931: Frankrike tar första segern över England.
1988: The Crazy Gang vinner sin största seger.

FÖDDA IDAG:
Christopher, Clinton.

DAGENS TRÖJA

ViaSat "strejkade" i går eftermiddag.


Det gick otaliga år från 1969 innan jag missade en engelsk fotbollsmatch på lördagseftermiddagen. Skulle något så otroligt inträffa att jag inte kunde se matchen live så spelades den in och sedan satt jag halva natten och såg vad som hade visats. Men igår så missade jag inte matchen. Det var Viasat som missade matchen. Visst så sände de den tidiga matchen och den sena och även kvalet, men klockan 16:00 var det mörkt i rutan. Fast å andra sidan så var det inte speciellt intressanta matcher. Allt är ju i stort sett avgjort.
 

Orkar Liverpool hålla undan???


Om vi tittar på botten så blev det klart att Middlesbrough följer Sunderland ner i League Championship. Swansea gjorde vad de skulle och tog tre poäng mot bottenlaget Sunderland. Det gör att en seger hemma i sista matchen gör att det blir ett Walesiskt lag i Premier League en säsong till. I toppen vann både Manchester City och Arsenal. Det gör att Liverpool månde bäva. Visserligen har de allt i sina egna händer, eller fötter, men det vet vi ju hur de fungerar. Ska Arsenal kunna ta sig förbi?
 

Endast en förlustnolla i Superettan är intakt.


Sensationerna inträffade i Superettan då Brommapojkarna förlorade sin första match då Falkenberg vann. Alltså är det nu bara Helsingborgs IF som har en nolla i förlustkolumnen. Men, de tar inte så många poäng då de mest spelar oavgjort. 2-2 igår mot bottenlaget Frej.
 

Bundesliga med fyra mål i snitt.


Bundesliga bjöd verkligen på sig själv i näst sista omgången. Alla lag var i farten. Det var nio matcher och dessa bjöd på 37 mål. Drygt fyra mål i snitt. Värst var det i matchen mellan de två topplagen Leipzig och Bayern München. 4-5 slutade de och båda lagen är redan etta och tvåa och spelar Champions League till hösten. Det gör även Dortmund och Hoffenheim. Darmstadt och Ingolstadt åker ur och i sista omgången avgörs vem som får följa dem ner i Bundesliga 2. Just nu ligger Hamburger SV bäst till, eller kanske ska det vara sämst till.
 

Jag har sysslat med musik i 55 år, men jag är INTE smartare än en ESC-jury.


Resten av gårdagen gick givetvis åt till att följa Eurovision Song Contest från Kiev. Jag som spelar i ett band och har spelat diverse instrument sedan jag var sju år trodde jag förstod mig på musik. Portugal var storfavorit och de sopade verkligen hem banan. Det har jag inget emot. De har kämpat i alla år och varit med hur länge som helst utan att bli bättre än sexa. Och då har de ändå haft en hel del hyfsade låtar. Den som vann igår var ingen schlager eller låt som lätt fastnar och som man kan gå och nynna på. Den var verkligen ingen vinnarlåt och ändå fick den överlägset flest röster bland både jurygrupper och folket. Jag får säga som i ett annat känt program. ”Jag har sysslat med musik i 55 år och jag är INTE smartare än en ESC-jury.”

NY TRÖJA

ABERDEENs förstatröja 2017/18


Adidas förtsätter visa upp sina nya kreationer även om de ser ganska "gamla" ut. Det är en tillbakagång till det enkla utan några krusiduller. Så även med skotska Aberdeens nya förstatröja. Det är en enkel röd T-shirt. Möjligen kan det tvärrandiga röda nyanserna vara lite som gör att det inte ser ut som en helt vanlig T-shirt. Jag vill nog ha lite mer.

GÅRDAGENS SKVALLER

ZINEDINE ZIDANE


Den spanska storklubben sägs erbjuda fransmannen ett nytt kontrakt oavsett hur säsongen slutar.
Real Madrid har under Zinedine Zidane stundtals sett oslagbara ut. Klubben är framme i final i Champions League och jagar Barcelona om titeln i La Liga.
Nu kommer uppgifter om att den spanska klubben vill behålla sin tränare längre än det avtal han nu har som går ut efter nästa säsong.
Marca skriver att Real Madrid vill behålla Zidane till 2020 oavsett hur säsongen slutar.

LUAN


Gremios brasilianske anfallare Luan, 24, är nära en övergång till Liverpool, enligt uppgifter.
Philippe Coutinho och Roberto Firmino kan snart få en ny brasiliansk lekkamrat i Liverpool.
Daily Mirror skriver att Jürgen Klopp är på väg att säkra upp Luan.
Den 24-årige anfallaren, som jämförs med Ronaldinho, vägrar förlänga med Gremio. Det nuvarande kontraktet löper ut hösten 2018.
Liverpool sägs ha accepterat att betala prislappen på 30 miljoner euro, motsvarande 290 miljoner kronor.
Luans agenter var i London i april och träffade representanter från Liverpool, enligt uppgifterna.
Den engelska storklubben sägs vara övertygade om att knyta till sig anfallaren.

JAMES RODRIGUEZ


Real Madrids playmaker James Rodriguez kommer flytta till Manchester United i sommar, enligt colombiansk media.
Det har länge ryktats om huruvida James Rodriguez blir kvar i Real Madrid eller inte. Detta på grund av den begränsade speltiden.
Nu rapporterar colombianska radiostationen RCN att redan nått en överenskommelse med Manchester United.
Enligt uppgifterna har spelaren och agenten Jorge Mendes, som även representerar José Mourinho, träffat Reals president Florentino Perez för att uttrycka att James är missnöjd med sin situation och visade upp de bud som finns på bordet.
Reals president uppmanade James och agenten att avvakta till efter säsongen. Något som playmakern inte uppskattade och ändå gått vidare i planeringen för framtiden.
Det enda som nu återstår är att Manchester United ska nå en överenskommelse med Real Madrid om övergångssumman, enligt RCN.

FOTBOLLSHISTORIA från idag
1931 Fransk seger.
1988 Wimbledon mer än tennis

1931 Frankrike besegrar England

 
Idag 1931 spelade Frankrike och England sin sjunde landskamp mot varandra. De tidigare sex hade alla gått i Frankrike och alla hade slutat med Engelsk seger med ganska stor marginal, 1927, 0-6. 1928, 1-5 och 1929, 1-4. 30 000 personer hade samlats på Stade Olympique Yves-du-Manoir i Paris. Matchen startade som många hade förutsett med att engelsmännen tog ledningen efter tio minuter. Men sedan vände det och då slutsignalen gick hade Frankrike vunnit med 5-2. Men det som hände efter segern var något som aldrig tidigare skett. Franska laget ansåg att segern var så stor mot en hedervärd motståndare att de ville ha engelsmännens landslagströjor. Alltså var detta första gången lagen bytte tröjor efter matchen.

1988 Wimbledons största seger

 
Idag 1988 spelades FA-cup finalen. The Crazy Gang hade sensationellt tagit sig till Wembley. Här mötte de storfavoriten Liverpool inför 98 000 betalande. Sensationellt tog Wimbledon ledningen genom Lawrie Sanchez efter 37 minuter. De höll denna fram till 60:e minuten. Då fick Liverpool straff. Då hände något som aldrig inträffat tidigare. Målvakt Dave Beasant räddade John Aldridges straff. Detta var första gången i en FA-cupfinal som en målvakt räddade en straff. Alltså stod sig 1-0 matchen ut och sensationen var ett faktum.

FÖDDA IDAG

42 år Christopher WREH född 1975 Monrovia, Liberia
Anfallare
36 landskamper för Liberia.

Klubbar som spelare:
1993-97 Monaco,
1996-97 Guingamp (lån),
1997-2000 Arsenal,
1999 AEK Athens (lån),
1999 Birmingham City (lån),
2000 Den Bosch (lån),
2000-01 Al-Hilal,
2001 A.F.C. Bournemouth,
2001-02 St Mirren,
2003 Persepolis,
2003-04 Bishop's Stortford,
2004 Buckingham Town,
2007-10 Perseman Manokwari

38 år Clinton MORRISON född 1979 i Tooting, England.
Anfallare
2 U- och 36 A-landskamper för Irland.

Klubbar som spelare:
1996-2002 Crystal Palace,
2002-05 Birmingham City,
2005-08 Crystal Palace igen,
2008-10 Coventry City,
2010-12 Sheffield Wednesday,
2011 Milton Keynes Dons (lån),
2012 Brentford (lån),
2012-14 Colchester United,
2014 Long Eaton United,
2014-16 Exeter City,
2016 Redditch United,
2016- Mickleover Sports.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln