• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 17:e februari 2016.

Champions League startade med två lag från Portugal och Ryssland sedan brasilianska PSG mot spanska Chelsea, fördel PSG, Kommentatorer på svenska påminner mig om Sjätte sinnet och en bangolfmatch, Blackburn vann. HISTORIA: Real Madrid inleder svit FÖDDA: Adriano. LIVERPOOLARE: Jimmy, Frank och en PSGtröja.

DAGENS TRÖJA

Benficaseger på övertid.


Champions League gick in i sitt slutskede, så som tävlingen var förr i tiden, med borta- och hemmamatch och vidare avancemang eller utslaget. I Lissabon lyckades Benfica fixa ett litet försprång på ryska Zenit St Petersburg. Ett på i 91:a minuten från Jonas fixade segern med 1-0 till portugiserna.
 

Sammandrag av Benfica - Zenit St Petersburg  1-0

Brasilianska PSG mot spanska Chelsea


TV-matchen jag följde gick i Paris mellan brasilianska PSG och spanska Chelsea. Jo, det är alldeles rätt. Paris hade fem brasilianare i startuppställningen och Chelsea inledde med fyra spanjorer. De som tror att lagen bestod av frans- och engelsmän misstar sig. Det fanns bara en fransman i Paris SG, Blaise Matuidi och endast en engelsman, Gary Cahill i Chelsea.
 

Hiddinks Chelseasvit bröts.


Såsom det ser ut i seriespelet skiljer det mil mellan lagen, och Paris var stora favoriter. Det enda som möjligtvis talade emot var resultaten Chelsea presterat efter att manager Guus Hiddink tagit över, men han fick inkvittera sin första förlust. PSG var överlägset, men Chelsea sprattlade på och hade en del farliga kontringar. Det gick faktiskt att få in en kvittering i första halvlekens döende sekunder. Mikel sköt in en hörna. Zlatan hade gjort 1-0 på en turlig frispark som tog i muren och ändrade riktning.
 

Cavani fixade segern


Paris fick sitt segermål efter ett byte. Tre minuter på planen behövde Cavani innan han hade fixat segermålet. Jag har svårt att se att Chelsea ska klara av att vända på detta på hemmaplan, men osvuret är bäst.


Sammandrag av matchen PSG - Chelsea 2-1


Svenska dubbelkommentatorer påminner mig och "Sjätte sinnet".


Strömberg och Strömblad satt och kommenterade och analyserade, och märkte ni att de inte pratade med varandra utan var och en sa sitt. Jag tänkte på filmen ”Sjätte sinnet”. En av kommentatorerna skulle kunna vara död, för det var ingen som svarade den andra på vad de sa.
 

Självklara saker kommenteras vilket minner mig om en bangolfmatch.


Och när de analyserade så berättade de vad alla kunde se själv. Här påminde det om en kommentar jag hade till en kompis en gång för några år sedan då vi spelade bangolf. Jag påpekade att han slog bollen för hård för att få den genom hindret. Hans svar var då: ”Det märker jag ju själv för faen!”. Det är det svar jag har till analytikerna under matchen som berättar att någon spelare är för sen, skjuter för snett, hårt eller löst. ”Det ser jag ju själv för faen”.
 

Championship League, omgång 31.


För att från igår återgå till mitt intresse för engelsk fotboll så spelades det två matcher i Championship League får att få klart 31:a omgången. Tyvärr infriade toppmatchen de låsta förväntningar som så ofta sker. Ettan Hull och trean Brighton spelade försvar av rädsla att förlora, och glömmer man anfalla då blir det 0-0. Mötet på undre halvan mellan Blackburn och Fulham var det bättre fart på. Åtminstone för Blackburn som vann med 3-0.


FOTBOLLSHISTORIA från idag 1957 Real Madrid inleder svit
 

1957 Reals rekordsvit startar

 
Real Madrid hade förlorat sin senaste hemmamatch till Atletico Madrid, men idag gick det bättre. Då mötte Real Deportivo la Coruna. Det blev seger med 1-0. Det var Real Madrid första hemmaseger i en räcka matcher där Madridlaget skulle vara obesegrade på hemmaplan. Det kom att bli 121 hemmamatcher utan förlust.
 

Bara åtta av matcherna var oavgjorda. De andra 113 var segrar. Sista hemmasegern i räckan kom den 21:a februari 1965 då Real Betis besegrades med 6-1. Nästa hemmamatch den 7:e mars kom första hemmaförlusten på drygt sju år. Det blev förlust med 0-1. Till vem? Jo, givetvis var det Atletico som stoppade Real.

FÖDDA IDAG

ADRIANO Adriano Leite Ribeiro
Anfallare
48 landskamper för Brasilien.
Klubbar som spelare: 1997-2001 Flamengo,
2001-09 Inter,
2002 Fiorentina (lån),
2002-04 Parma (lån),
2009-10 Flamengo igen,
2010-11 AS Roma,
2011-12 Corinthians,
2012 tredje gången till Flamengo,
2014 Atlético Paranaense och
senast 2016- Miami United.

LIVERPOOLARE

Jimmy McINNES  
blev 53 år född 1912
Försvarare
Klubbar som spelare: Third Lanark (1935-38);
Brighton & Hove Albion,
Newcastle United,
York City,
Leeds United,
Luton Town,
Millwall,
Queens Park Rangers,
Distillery,
Manchester United (gästspelare under kriget)

1938 till 1946 tillhörde han Liverpool FC, då Andra världskriget rasade och ligorna låg nere blev de bara 48 matcher och 1 mål.

Frank CHRISTIE
blev 69 år född 1927
Försvarare
Klubbar som spelare: St Johnstone Young Men's Club (1944-45),

1945 till 1946 tillhörde han Liverpool FC.
Forfar Athletic (1946-49),
1949 till 1951 var han tillbaka i Liverpool. Under dessa två perioder spelade han totalt 4 mållösa matcher för A-laget.
East Fife (1951-58)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv