• Boris dagliga blogg

Lördagen den 20:e april 2019

Årets andra golfrunda blev helt okay.
Långfredag var i förra millenniet en stor fotbollsdag.
Några lag är redan klara, fast mest nedflyttade.
​​​​​​​Kanariefåglarna mot ugglorna var riktigt underhållande.
Örebro mot AIK var mest överraskande.​​​​​​​


FOTBOLLSHISTORIA:
2004: Världens snabbaste fotbollsmål.
2011: Copa del Rey-pokalen körs över.

FÖDDA:
Shay.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGG OM DEN 19:e APRIL 2019

Årets andra golfrunda blev helt okay.


Hemma i Malmö igen startade jag gårdagen med att ta mig ner till Söderslätts Golfklubb. Det är där jag är medlem och kunde fullfölja årets andra golfrunda över 18 hål. En runda jag är nästan helt nöjd med. 91 slag gav 34 poäng vilket är inom ramen för att varken höja eller sänka mitt handikapp. Dessutom avslutade jag med en birdie, fyra slag på ett par fem hål. Sådant gör man inte varje dag.
 

Långfredag var i förra millenniet en stor fotbollsdag.


Fotbollsmässigt så minns jag mina ständigt återkommande resor till London under de sista åren av förra millenniet. De skedde alltid över Påsk då man mötte våren i London och sedan fick det vara vår även då man kom hem till Malmö igen. Men det jag mest kommer ihåg var att det var väldigt många fotbollsmatcher man kunde se i London under påskveckan. Det var många inställda matcher under vintern som fick speltid i påskveckan. Långfredagen var det oftast några matcher i ordinarie spelprogram. Fast numera finns det inga inställda vintermatcher pga vädret. Dessutom var det väldigt ont om Premier Leaguematcher. Inte en enda.
 

Några lag är redan klara, fast mest nedflyttade.


Däremot var det fulla omgångar enligt spelschemat i League Championship, League One och League Two. Det har gått in i slutfasen då lag ska försöka komma upp en division eller undgå att flyttas ner en division. Då det även ska spelas några kvalmatcher om uppflyttning så har de tre engelska divisionerna under Premier League bara tre omgångar kvar. Alltså nio poäng att spela om. Trots all Lincoln i fyran förlorade med 0-1 till Carlisle så är det klart att Lincoln går upp i trean (League One). I League One är det bara en sak som är säker redan och det är att Bradford City ramlar ur. Och i League Championship är det klart att både Ipswich och Bolton kommer att få kliva ner i trean.
 

Kanariefåglarna mot ugglorna var riktigt underhållande.


Det visades ett par matcher från de lägre divisionerna i England på TV. Jag koncentrerade mig på kvällsmatchen mellan Norwich City och Sheffield Wednesday. Jag hade tänkt mig se då Norwich hemma på Carrow Road skulle säkra avancemanget till Premier League. Riktigt klart var det i och för sig inte vid seger, men nästan. I en fartfylld match ”a’la’gamlatipsextra” tog Norwich planenligt ledningen med 1-0 efter knappt tjugo minuter. Men det var ju kanarirefåglarna mot ugglorna och rovfålgarna tog över målmässigt och ledde med 2-1 tills de fem minuternas övertid var över. På övertid av övertiden fick Norwich en frispark utanför straffområdet och Mario Vrancic blev matchhjälte då han satte 2-2 i matchens sista spark. En underhållande föreställning.
 

Örebro mot AIK var mest överraskande.


Allsvenskan haltade på genom att inleda omgång fyra med tre matcher och idel oanade resultat. I och för sig var det kanske inte speciellt oväntat att de två mittenlagen Östersund och Elfsborg skulle spela 1-1. Men att Örebro skulle ta sin första seger och AIK få sin första förlust i samma match var oväntat. ÖSK vann med 2-1 över AIK. Även IFK Norrköping tog sin första seger. Kanske inte helt oväntat mot Falkenberg, men resultatet 4-3 var ett i veckan gångbart resultat, men ovanligt mycket mål i en Allsvensk match i början av säsongen. Båda lagen fördubblade sin målskillnad på en enda match.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 20:e APRIL

2004 världens snabbaste mål
 

Idag 2004 spelade Cowes Sports F.C. mot Eastleigh F.C. i en division som heter Wessex Football League. Cowes hade stark medvind vid avspark och Marc Burrows satsade på skott direkt från avspark. Den överrumplade målvakten såg bollen gå över honom och in i mål. Tiden kontrollerades noga och från avspark tills det att bollen skar mållinjen gick det 2,5 sekunder. Det var en pustning med 0,3 sekunder från det tidigare rekordet som argentinaren Ricardo Olivera satte 1998. Tyvärr så gick världsrekordhållaren Burrows bort i cancer den 9:e februari 2009 endast 30 år gammal.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 20:e APRIL

2011 Real Madrid hade pokalen en kort stund.
 

Idag 2011 vann Real Madrid den spanska cupen för första gången på 18 år. Barcelona besegrades med 1-0 i finalen. Allt detta var helt OK, men det var vid det efterföljande firandet av segern då man åkte öppen buss genom Madrids gator som Sergio Ramos i segeryran tappade pokalen rakt framför bussen som sedan körde över segertrofén. Som den klubb de är med hur mycket pengar som helst så lyckades Real Madrid fixa fram en ny Copa del Rey-pokal.

FOTBOLLSPROFIL SOM FÖDDES DEN 20:e APRIL

Shay GIVEN blir 43 år

Séamus John James "Shay" GIVEN född 1976 i Lifford, Irland.
Målvakt
5 U- och 134 A-landskamper för Irland.

Lag som spelare:
Lifford Celtic (1987-93),
Celtic (1993-94),
Blackburn (1994-97),
Swindon Town (1995 lån),
Sunderland (1996 lån),
Newcastle United (1997-2009),
Manchester City (2009-11),
Aston Villa (2011-15),
Middlesbrough (2013-14 lån),
Stoke City (2015-17).

Han gjorde 354 matcher för Newcastle.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv