• Boris dagliga blogg

Lördagen den 6:e maj 2017.

Ishockey-VM inleddes, men bryr jag mig?
Häcken mot Sirius, en toppmatch i Allsvenskan?!?
West Ham fixade ligasegern till Chelsea?



GÅRDAGENS SKVALLER:
Kelechi, Emre, Diego.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1961: Tottenham blir första lag att vinna The Double i modern tid.
1970: Ove Kindvall hjälte i Champions Leaguefinalen.

FÖDDA IDAG:
Graeme, Jim, Dani.

DAGENS TRÖJA

Ishockey-VM inleddes, men bryr jag mig?


Förr i världen var ishockey-VM något jag såg fram emot och följde med stor spänning. Det bettades på jobb och bland vänner. Numera var det många år sedan jag överhuvudtaget haft koll på att det var VM. Men då det var fredag och jag känt mig krasslig var det inte mycket annat att göra än att kolla TV. Då såg jag att Sveriges Tre Kronor inledde ishockey-VM i Tyskland och Frankrike mot Ryssland. Alltså startade svenskarna för ovanlighetens skull med ”gruppfinalen”. Den blev så jämn som man kunde hoppas. Tyvärr blev det bara två mål, 1-1. Förlängningen med spel tre mot tre i fem minuter gav inget. Straffavgjörande krävdes, och om de tre svenskar som lade straffarna ska vara de tre mest dugliga så för Sverige det svårt. Tre urusla och loja straffar missades och Ryssland tog extrapoängen. Bättre lycka idag mot Tyskland. Som Ni ser så blir inte ishockeyspelare utslitna av att spela matcher för ofta.
 

Häcken mot Sirius, en toppmatch i Allsvenskan?!?

 
Fredagsmatcherna inleddes med en toppmatch i Allsvenskan. Tänk att lag som Häcken och Sirius skulle vara topplag. De ligger tvåa och trea på behörigt avstånd från ettan Malmö FF som dessutom har en match mindre spelad. 2-2 slutade matchen igår efter att Sirius hade kvitterat på övertid. I Superettan var topplage igång. Brommapojkarna vann över Öster med 4-1. Det betyder att Brommapojkarna tog sin femte raka seger, vilket betyder första plats, fem poäng före tvåan Dalkurd. Kanske inte heller några direkta favoritlag på förhand.
 

West Ham fixade ligasegern till Chelsea?


Favoritlaget i fredagens Premier Leaguematch var definitivt Tottenham. De skulle ta upp kampen med Chelsea om ligasegern. Det borde inte vara så svårt då de var på Londons Olympiastadion där West Ham har haft svårt att vänja sig vid den nya hemmaarenan. Det har blivit många tappade poäng. Men de som tappade poäng var Spurs. Manuel Lanzini hade en hel del chanser och i början av andra halvlek gav han West Ham ledningen. Den stod sig tiden ut. Det ser ut som om the Hammers fixade ligasegern åt Chelsea.

GÅRDAGES SKVALLER

KELECHI IHEANACHO


Manchester Citys anfallstalang Kelechi Iheanacho behandlas orättvist av Pep Guardiola och bör lämna, enligt rådgivaren.
Den nigerianske landslagsanfallaren Kelechi Iheanacho, 20, får inte lika mycket speltid som förra säsongen.
Hans rådgivare Olumide Olowu hoppas nu på en flytt från Manchester City.
– Iheanacho behöver lämna Manchester City och han kommer hitta en bättre plats att fortsätta sin karriär på, säger han till Completesportsnigeria.com och fortsätter:
– Guardiola verkar ha sina egna spelare som han vill spela och man kan inte förvänta sig att en ung spelare med enorm potential ska kastas bort på bänken. Kelechi visade sin kvalitet redan innan Manchester City värvade Gabriel Jesus, han hade redan bevisat sig själv. 

EMRE CAN


Liverpools förhandlingar med mittfältaren Emre Can om ett nytt kontrakt fortsätter.
Emre Can, 23, sitter på ett kontrakt som löper ut sommaren 2018.
Jürgen Klopp betonar att Liverpool fortsätter sina samtal med mittfältaren om en förlängning.
– Nu efter en cykelspark vill alla att han stannar. Det är ingen hemlighet hur mycket jag gillar Emre. Han gillar klubben. Vi är i samtal. Det finns ingen press. Allt är bra, säger managern enligt Goal.com.
– Jag är rätt positiv. Att behålla bra spelare är logiskt och Emre är en bra spelare, fortsätter Klopp.

DIEGO COSTA


Chelseas spanske landslagsanfallare Diego Costa är inte klar för Tianjin Quanjian. Det betonar den kinesiska klubben.
I går berättade Tianjin Quanjian att man är överens med tre stjärnor. Det har ryktats om att Diego Costa är en av dem.
Men den kinesiska klubben förnekar nu att man gjort klart med Chelsea-stjärnan.
"Med tanke på de utbredda ryktena om att Chelseas Diego Costa förväntas ansluta till Tianjin Quanjian vill klubben klargöra att vi så här långt inte kommunicerat med Diego Costa om en övergång", skriver klubben i ett pressmeddelande.
Fotbolltransfers.com kunde nyligen berätta att Hebei China Fortuna visar konkret intresse för Diego Costa och kan göra honom till världens bäst betalda spelare.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Onsdagen den 28:e oktober 2015 åkte familjen tåget till Köpenhamn för att gå på Tivolis Halloween fest. Jag lyckades komma med ett tidigare tåg och hann på så sätt in på Unisport för att se om de hade några av de tröjor som de hade på nätet. Det hade de inte, men jag vet att Micke inte kunde skaffa West Hams tröjor och då de har vad de kallar en "jubileumströja" så valde jag att köpa denna tröja nummer 593.

Tröjan kallas alltså jubileumströjan då det är sista säsongen på Boleyn Ground som varit hemmaarena sedan 1904. Tröjan ska likna den som användes då. Förutom utvecklingen i materialet som är otroligt tumt och lätt så har Umbro skippat snörningen i halsen. Sedan är det lite tråkigt att West Ham har ett spelbolag Betway som sponsor, men de betalar för andra säsongen för att finnas på bröstet på Hammers tröjor.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1961 Spurs Double. 1970 Feyenoord

1961 Tottenhams Double

 
Idag 1961 spelades FA-cup finalen på Wembley. Tottenham mötte Leicester. Det var väldigt länge sedan ett lag vunnit både ligan och FA-cupen samma säsong. Senast det hände var 1897 då Aston Villa lyckades med den bravaden. Tottenham var redan klara ligamästare och hade chansen att ta the Double. Efter en mållös första halvlek gjorde Bobby Smith och Terry Dyson varsitt mål i andra och Tottenham vann med 2-0. Det var första gången i modern tid som ett lag vunnit the Double. Tio år senare var det Arsenal som stod för samma bedrift. Sedan har de gjort det två gånger till. Manchester United har också tre The Double och Liverpool och Chelsea har klarat av det en gång var.

1970 Feyenoord första nederländska mästarna

 
Idag 1970 spelades Champions League-finalen, eller Mästarcupsfinalen som det hette på den tiden. På den tiden hette också arenan i Milano San Siro och här möttes skottska Celtic och nederländska Feyenoord. Celtic bestod enbart av skottar, medan Feyenoord hade ett österrikiskt och ett svenskt proffs i sin trupp. Efter 1-1 vid full tid blev det förlängning och här dök Sveriges skyttekung Ove Kindvall upp i 116:e minuten och avgjorde finalen. 2-1 till Feyenoord och det var första gången ett lag från Nederländerna var det bästa klubblaget i Europa.

FÖDDA IDAG

64 år Graeme SOUNESS född 1953 i Edinburgh, Skottland.
Mittfältare
64 landskamper för Skottland.

Klubbar som spelare:
1969-73 Tottenham Hotspur,
1972 Montreal Olympique (lån),
1973-78 Middlesbrough,
1977 West Adelaide Soccer Club (lån),
1978-84 spelade Liverpool,
1984-86 Sampdoria,
1986-90 Glasgow Rangers.   

Lag som tränare:
1986-91 Glasgow Rangers,
1991-94 Liverpool,
1995-96 Galatasaray,
1996-97 Southampton,
1997 Torino,
1997-99 Benfica,
2000-04 Blackburn Rovers,
2004-06 Newcastle United.

48 år Jim MAGILTON född 1969 i Belfast, Nordirland.
Mittfältare
2 U- och 52 A-landskamper för Nordirland.

Klubbar som spelare:
1985-90 Liverpool,
1990-94 Oxford United,
1994-97 Southampton,
1997-99 Sheffield Wednesday,
1999-2007 Ipswich Town, 

Lag som tränare:
2006-09 Ipswich Town,
2009 Queens Park Rangers,
2011 Shamrock Rovers (assisterande),
2012 Melbourne Victory,
2015- Nordirlands U-21-landslag.

34 år DANI ALVES Daniel Alves da Silva född 1983 i Juazeiro, Bahia, Brasilien.
Försvarare
7 U- och 100 A-landskamper för Brasilien.

Klubbar som spelare:
junior Juazeiro,
2001-02 Bahia,
2002-08 Sevilla,
2008-16 Barcelona,
2016- Juventus.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln