• Boris dagliga blogg

Söndagen den 17:e maj 2020

Världens snabbaste Allsång, Världen räcker inte till och fotboll är inte fotboll utan stämning!

FOTBOLLSHISTORIA:
1974: Bayern München vinner sin första Europatitel.
2000: Första gången ett turkiskt lag vinner en Europatitel.
2004: Sepp Blatter får Hederslegionen. (mystiskt?)

FÖDDA:
Marcus, Martin, Tom.

DAGENS TRÖJA

BLOGGTEXT OM LÖRDAGEN DEN 15/5 2020

Dagbok


Fredag och lördag var ungefär detsamma från start. Frukost, hundpromenad och sedan förberedelse för gårdagens middag. Fish and Chips var det allmänna namnet på middagen. Alltså skar jag potatisstavar till pommes. Jag gjorde likadant med en sötpotatis och några jordärtskockor. Torskfiléerna panerades och stektes. Remouladsåsen hade jag gjort redan igår så det var inga problem med den. Efter middagen så visade jag upp appen med Acuradio och att man kunde utnyttja den till musikquiz. Mitt i denna var även Ebba med på direktlinje från Kalmar.
 

Sedan gjorde jag klart alla Arsenals säsonger i Premier League på min hemsida innan det var dags för gårdagens musikstund från KB i Malmö. Igår var det bandet Elton Bolton, mestadels med en massa bröder Berggrensson, och allsångsledaren Cornelius Löfmark som hade en timmes livesändning kallad ” Världens Snabbaste Allsång”. Tusan vet om inte det var den häftigaste timmen från KB av de tre som hittills visats livestreamade. Vi hade en häftig timme i TV-soffan.

Film


Efter ”Allsången” så var kvällen över för familjen. Då kunde jag passa på att se en film. James Bond-festivalen på Viasat håller på månaden ut så jag ska försöka se igenom alla filmerna innan dess. Jag har hunnit med de nitton första så igår blev det Pierce Brosnans tredje och den 20 James Bondfilmen. ”Never say never again” är inräknad även om den ligger utanför de andra Bondfilmerna. ”Världen räcker inte till” eller ”The World Is Not Enough” hette gårdagens film som är från 1999. Robert Carlisle är storskurken och danske Ulrich Thomsen har en hyfsat stor roll innan han dör. Det är även här som John Cleese träder in som Q:s medhjälpare och på slutet skojar om en millennie-bug.
 

Fotboll


Sedan måste jag väl skriva lite om fotboll då det var debut för Bundesliga. Jag kallar det debut för för min del är årets säsonger redan över. Viasat levde upp och kunde efter några månader visa livefotboll igen. Jag så lite i min mobil då matchen mellan Borussia Dortmund och Schalke startade. Det var en match utan ljudeffekter. Att se fotboll utan publik är ingen höjdare. Det snackas mycket om att stämningen är värt mycket och det visade matcherna igår. Värdelöst att titta på.
 

Sedan var det groteskt att se spelarbänkarna. Reserverna som satt med två meters mellanrum, alla med ansiktsmasker på. Helt löjligt och ologiskt för inne på planen sprang 22 spelare runt och knuffades och sparkade på bollen och varandra utan någon skyddsutrustning. Fast matcherna fyllde sin funktion vad det gällde TV-pengar. Nu rullade dessa in igen och som jag skrivit tidigare så handlar det bara om pengar när man valt att slutföra serierna som har runt tio matcher kvar. Egentligen skulle det vara sista omgångarna som skulle spelats detta veckoslut. Resultaten då. Ganska oväsentliga! Fast för dem som är djupt troende med någon klubb så har ju resultaten en viss betydelse. Jag ska väl inte sticka under stol med att jag åtminstone kommer att ha koll på hur det kommer att gå för Watford då Premier League startar igen i juni.

FOTBOLLSHISTORIA från den 17:e maj.

1974 Bayern europamästare
 

Idag 1974 spelades omspelsmatchen mellan Bayern München och Atlético Madrid i Champions League eller Mästarcupen som den kallades på denna tid. Då blev det omspel ifall finalen slutade oavgjort. Det hade matchen två dagar tidigare slutat. 1-1 efter förlängning. I dagens match var det aldrig något snack. Av de båda finaldebutanterna var Bayern överlägsen. 4-0 slutade matchen och det var Bayerns första seger i en räcka av tre raka Europamästerskap.

(Matchen spelades den 17:e och INTE som videon säger den 18:e.)

FOTBOLLSHISTORIA från den 17:e maj.

2000 UEFA-cup final i Köpenhamn
 

Dagens final i UEFA-cupen spelades år 2000 på Parken i Köpenhamn. Finallagen var Galatasaray och Arsenal. Många turkar från Malmö hade åkt över för att hålla på sina hjältar från Galatasaray. Matchen slutade 0-0 och nu hade man kommit fram till att avgörandet fick ske på straffar. Här var Galatasaray överlägsna och gjorde mål på de fyra de lade, medan Arsenal bara satte en straff på sina tre försök. Jag kan lova att många av de turkar jag kände från Malmö inte brydde sig om den muslimska regel som förbjuder inmundigandet av alkohol.

FOTBOLLSHISTORIA från den 17:e maj.

2004 Blatter får fransk utmärkelse?

Hederslegionen (Ordre national de la Légion d'honneur) Hederslegionen (Ordre national de la Légion d'honneur)

Idag 2004 var FIFAs dåvarande president, schweizaren Sepp Blatter inbjuden till Elyseepalatset i Paris. Här mottog han utmärkelsen Hederslegionen av Frankrikes president Jacques Chirac. Hederslegionen är instiftad den 19 maj 1802 av Napoleon och är Frankrikes förnämsta statsorden. Det är presidenten som utser vem som ska få utmärkelsen, så tydligen hade Chirac ett gott öga till Blatter.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 17:e maj.

Marcus OLSSON blir 32 år

Martin Tony Waikwa OLSSON är född 1988 i Gävle, Sverige.
Försvarare/Mittfältare
39 U- och 48 A-landskamper för Sverige (2010-).

Klubbar som spelare:
Högaborgs BK (2005-06),
Blackburn Rovers (2006-13),
Norwich City (2013-17),
Swansea City (2017-19),
Helsingborgs IF (2020-).

De har en svensk far och en kenyansk mor.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 17:e maj.

Marcus OLSSON blir 32 år

Marcus Jonas Munuhe OLSSON är född 1988 i Gävle, Sverige.
Mittfältare/anfallare
1 U- och 2 A-landskamper för Sverige (2012).

Klubbar som spelare:
Högaborgs BK (2005-07),
Halmstads BK (2008-12),
Blackburn Rovers (2012-16),
Derby County (2016-19).

Han blev efter säsongen 2014/2015 utsedd till "årets spelare i Blackburn Rovers".

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 17:e maj.

Tom TURESSON blev 62 år

Tomas "Tom" TURESSON född 1942 i Östervåla, Uppland, och dog den 13:e december 2004 efter långvariga njurproblem.
Anfallare
22 A-landskamper för Sverige (1962-71).

Klubbar som spelare:
Hammarby IF (1961-68),
Club Brügge (1968-70),
Hammarby IF igen (1970-76). 

Lag som tränare:
Hammarby IF (1978).

DAGENS ORD.

DAGENS WALLPAPER för PC (1920x1080)

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv