• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 27:e juni 2017.

Caribbean Cup
Caribbean Cup, kort historia.
Curaçao nya mästare.
Superettan med en överaskning, och två väntade resultat.
Anfallsfotbollen har blivit mycket sämre!?!


GÅRDAGENS SKVALLER
Frank de Boer, Agüero för Alexis Sanchez, Ola Toivonen.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1984: Frankrike blir Europamästare.
2006: Ronaldo slår rekord som meste målgörare i VM.

FÖDD IDAG:
Raul.

DAGENS TRÖJA

Caribbean Cup


Vad det gäller gårdagens fotboll så är det inte mycket att skriva hem om, som man bruka säga. Då tänker jag förstås på internationell fotboll. Här är det väntan på semifinaler i både U-21 EM och Confederations Cup. Fast det spelades en större internationell final igår. Det var i Caribbean Cup, eller Karibiska mästerskapet om vi ska ta det på svenska. Det är ett mästerskap för landslag som är medlemmar i CFU, Caribbean Football Union. CFU består av 31 medlemsländer och turneringen har spelats sedan 1989.
 

Caribbean Cup, kort historia.


Fram till 1999 gick den varje år, men under 2000-talet har man avverkat åtta turneringar. Allt som allt var gårdagens final den nittonde. Flest segrar har Trinidad och Tobago som vunnit åtta gånger och Jamaica sex gånger. Martinique, Haiti och Kuba har vunnit mästerskapet varsin gång. Nu blir det bara 17 mästerskap, men det beror på att redan andra året 1990 så skulle Trinidad och Tobago spela final mot Martinique, men turneringen avbröts på grund av en statskupp i Trinidad och Tobago. När turneringen skulle återupptas drabbades landet hårt av en orkan och turnering spelades aldrig färdigt.
 

Curaçao nya mästare.


Som det geografiskt kunnige har förstått så deltar ett antal kolonier som inte är fullvärdiga FIFA medlemmat men medlemmat i CFU. Matchen om tredje pris spelades mellan två franska kolonier. Franska Guyana vann med 1-0 över Martinique. Finalen stod mellan Jamaica och Curaçao. Här har vi ytterligare en koloni-ö som tillhör Nederländerna. Givetvis var Jamaica tippade att ta sitt sjunde mästerskap, men så blev det inte. Elson Hooi blev den store hjälten då han med två mål såg till att Curaçao vann med 2-1 och tog sin första inteckning i Caribbean Cup.
 

Superettan med en överaskning, och två väntade resultat.


Hemma pågick Superettan och tydligen har man brutit ut matcherna med de lag som ligger i toppen av serien så att de spelar samtidigt. Brommapojkarna, Dalkurd och Helsingborgs IF figurerade i de tre matcher som spelades. Suveräna ledarna Brommapojkarna var på Vångavallen för att ta tre nya poäng mot Trelleborg. Trelleborg som senast förlorade mot absoluta bottenlaget Gefle överaskade och vann över serieledarna med 3-1. Nu hade en tidig utvisning lite med slutresultatet att göra då hemmalaget spelade med en man mer i en hel timme.
 

Anfallsfotbollen har blivit mycket sämre!?!


Dalkurd visade att de är värdiga tvåor. Hemma mor Norrby var det ingen tvekan. Säker seger med 4-1 och tre nya poäng. Själv tittade jag lite på mitt svenska lag HIF. Frågan var om de hämtat sig från stjärnsmällarna från topplagen. De var i Värnamo och det visade sig att Helsingborgs IF var tillbaka i gammal serielunk. Det betyder att de inte förlorar, men de vinner inte heller. 1-1 slutade matchen och det var ingen upplyftande fotboll. 0-0 stod det i halvtid och då hade Värnamo haft ett skott på mål. Det var en straff som räddades. HIF hade noll skott på mål. Det blev åtminstone ett skott var på mål i andra. Det är samma problem i alla matcher. Alldeles för få skott på mål. Varför har anfallarna blivit så mycket sämre de senaste åren?

GÅRDAGENS SKVALLER

Frank de Boer tar över Crystal Palace


Crystal Palace har anlitat Inters tidigare tränare Frank de Boer som ny manager.
Förra sommaren lämnade han Ajax för Inter. Men sejouren i Italien blev kortvarig för Frank de Boer, som fick sparken i november.
Nu meddelar Premier League-klubben Crystal Palace på sin officiella hemsida att holländaren blir ny manager och har signerat ett treårskontrakt.
– Jag är mycket glad över att bli manager i Crystal Palace. Det är en stor ära att ta över en sådan historisk klubb, en klubb som är känd runtom i världen för sina enormt stolta och passionerade fans, säger De Boer till hemsidan.

Manchester City erbjuder Agüero för Sanchez?


Alexis Sanchez kan fortfarande hamna i Manchester City - som kan locka Arsenal med Sergio Agüero, enligt uppgifter.
Arsene Wenger vill inte sälja Alexis Sanchez till en direkt rival.
Arsenal har inte heller gett upp hoppet om en förlängning med den chilenske landslagsstjärnan.
Men nu skriver Daily Express att Manchester City har ett ess i rockärmen i jakten på Alexis.
Pep Guardiola sägs vara redo att erbjuda Arsenal argentinske landslagsanfallaren Sergio Agüero i utbyte mot Alexis.
Agüero tappade sin plats i Citys startelva efter värvningen av Gabriel Jesus och har ryktats vara på väg bort.

Toulouse säljer eller byter bort Ola Toivonen?


Den svenske landslagsanfallaren Ola Toivonen fortsätter kopplas ihop med en flytt från franska Toulouse.
Fransk media har tidigare rapporterat att Ola Toivonen och Jimmy Durmaz är till salu.
Något som Toulouse gick ut offentligt och dementerade i mitten på maj.
Men nu skriver La Dépêche du Midi att Ligue 1-klubben faktiskt vill göra sig av med Toivonen.
Den svenske landslagsanfallaren är till salu, men Toulouse kan även tänka sig att byta bort honom.
Toivonen har tidigare varit tveksam till en allsvensk comeback. Både Malmö FF och Djurgårdens IF har öppnat för en värvning.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Detta var ingen tröja jag planerat att köpa överhuvudtaget då säsongen startade. Men två slumpar gjorde att jag fick den av Micke i Fotbollsaffären då vi spelade golf på Malmö GK fredagen den 2:a maj 2014. Att jag fick den var för att jag gjort ett antal timmars jobb med Fotbollsaffärens hemsida och kom överens att ta ut "lön" i tröjor. Slump två var att Real Madrid hade gått till final i Champions League. Då jag redan har motståndarna Atletico Madrids tröja så måste jag bara ha denna också. På så sätt var jag säkrad att ha Champions League vinnarens förstatröja.

Real Madrid fortsätter med Adidas som tillverkat deras material i många år. Nytt för i år är sponsorn, men bara för Real Madrid. Fly Emirates har både engelska Arsenal och tyska Hamburg som lag sedan tidigare. Tröjan är enkel med rundad krage och vita tvärränder. Det som bryter av är den smala orangea randen i hals och på ärmat. Adidasränderna är stålgrå. Mjuk och sval sommartröja.

FOTBOLLSHISTORIA från idag
1984 EM final i Frankrike.
2006 Ronaldo skyttekung

1984 Europamästare på hemmaplan.

 
Frankrike stod som värd för EM och givetvis gick det bra för hemmalaget. De vann sin grupp och tog sig sedan hela vägen till final. På Parc des Princes i Paris fanns idag 1984 47 368 personer som såg Frankrike ta sitt första stora mästerskap då de besegrade Spanien med 2-0 i finalen. Lagets store hjälte var kaptenen och mittfältaren Michel Platini. På Frankrikes fem matcher gjorde han nio mål.

2006 Ronaldo bästa VM-målskytt

 
Brasilien spelade idag 2006 åttondelsfinal mot Ghana. De hade inga problem att besegra afrikanerna. Redan i 5:e minuten var VMs skyttekung Ronaldo framme och gjorde sitt 15:e mål i VM. Detta gjorde att han slog sitt eget och västtysken Gerd Müllers tidigare rekord på 14 mål. Målet betydde också att Ronaldo delar ett annat rekord med tysken Jürgen Klinsmann. Nämligen att ha gjort minst tre mål i tre på varandra följande VM-turneringar. 2014 slog tysken Miroslav Klose Ronaldos målrekord i VM med att ha gjort 16 mål. Det var lite typiskt att det var just Brasilien som Klose gjorde sitt 16:e mål mot.

FÖDD IDAG

40 år RAUL Raúl González Blanco född 1977 i Madrid, Spanien.
Anfallare
20 U- och 102 A-landskamper för Spanien.

Klubbar som spelare:
1987-90 San Cristóbal de los Ángeles,
1990-92 Atlético Madrid,
1992-2010 Real Madrid,
2010-12 Schalke 04,
2012-14 Al-Sadd,
2014-15 New York Cosmos.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln