• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 16:e mars 2017.

Atletico Madrid klara redan före avspark.
Det var snarare Manchester City som vek ner sig än Monaco som var bra!
En final med två lag från olika länder, tack!


GÅRDAGENS SKVALLER:
Bayern, Romelu, Barca.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1909: Tysklands största förlust någonsin.
1978: Tunisien klassar ut sig själv.
2002: Enda avbrutna Engelska ligamatchen för för få spelare.

FÖDDA IDAG:
Terry, Theo.

DAGENS TRÖJA

Atletico Madrid klara redan före avspark.


Åter en Champions Leaguedag där den ena matchen var totalt ointressant. Vinner man första matchen borta med 4-2 då är man helt klart vidare. Det var givetvis Atletico Madrid som redan slagit ut Bayer Leverkusen för 14 dagar sedan. De nöjde sig med 0-0 igår. Lite tråkigt att de inte ville bjuda sin hemmapublik på lite mer än att bevaka ett resultat.
 

Det var snarare Manchester City som vek ner sig än Monaco som var bra!


Den andra matchen var alla övertygade om skulle bli spännande. Manchester City hade två mål att gå på, men då de valde att vinna med 5-3 hemma så var 2-0 får Monaco tillräckligt för att gå vidare. 2-0 hade de i paus och City hade inte en enda målchans. I andra kom Manchester City ut som ett nytt lag och tog hand om spel och chanser. Men de hade ingen precision i vare sig målchanser eller inlägg. Sane var inte långt ifrån att skicka bollen över då han blev helt fri och satte bollen i nättaket utan vare sig försvarare eller målvakt emellan sig och målet.
 

Med 2-1 var Manchester City vidare. Då passade Monaco på att sätta in 3-1 och sedan fick alla anfallande Cityspelare gummiben och åter satt inlägg totalt fel. Precis som jag påstod om Barcelona och PSG matchen så handlade det här inte så mycket om ett bra Monaco. Det var mer ett Manchester City som totalt vek ner sig, vilket innebär att det är svårt att säga hur Monaco kommer att klara sig i fortsättningen. Troligen blir det bara kvartsfinal och sedan är det slut. Det är bara att konstatera att trots deltagande av Manchester City i de sex senaste årens Champions League så har de inte växt in i turneringen. Alltid utslagna i åttondelsfinalen utom förra året då de lyckades ta sig ända till semifinal.
 

En final med två lag från olika länder, tack!


Inför lottningen av kvartsfinalerna i morgon så finns det ”tyvärr” tre spanska lag, Real Madrid, Barcelona och Atletico Madrid, två tyska, Bayern München och Borussia Dortmund ett lag vardera från Italien, Juventus. Frankrike, Monaco och England, Leicester City. Min förhoppning är att två spanska lag och de båda tyska ska lottas ihop i kvartsfinalerna och att sedan det blir två spanska lag i ena semifinal. Med en dåres envishet säger jag även i år att jag VILL INTE ha en final med två lag från samma land!

Monaco - Manchester City 3-1

Atletico Madrid - Bayer Leverkusen  0-0

GÅRDAGENS SKVALLER

BAYERN MÜNCHEN-spelare inte till salu!


José Mourinho betonar att Bayern München enbart säljer de spelare man inte vill behålla. Något Karl-Heinz Rummenigge håller med om.
Manchester United har vid olika tidpunkter försökt värva spelare från Bayern München. Men José Mourinho inser att det är extremt svårt.
– Real Madrid säljer de som de vill sälja, Barcelona säljer de som de vill sälja, Bayern München säljer de som de vill sälja. Då är det svårare att ha en väldigt bra marknad, säger han enligt ESPN.
Bayerns vd Karl-Heinz Rummenigge instämmer.
– Jag måste hålla med José Mourinho - ingen klubb i världen kan värva våra spelare mot vår vilja, säger han.
– Bayern är tvåa bakom Real Madrid i UEFA:s klubbranking, före Barcelona, fortsätter Rummenigge.

ROMELU LUKAKU


Everton är inte oroliga över att Romelu Lukaku inte förlänger. Samtidigt placeras han i flera storklubbar.
I går kom uppgifter om att Romelu Lukaku, 23, vägrar signera ett nytt kontrakt med Everton.
Detta efter att agenten Mino Raiola tidigare förklarat att en förlängning kommer ske till 99,99 procent.
Evertons majoritetsägare Farhad Moshiri är dock inte orolig över den negativa utvecklingen i förhandlingarna.
– Det är ingen fråga. Vi har en stark relation till spelaren och agenten. Ingen bör vara orolig, han är vår spelare, säger han till Sky Sports.
Den italienska sajten Calciomercato.it skriver samtidigt att Milan ger sig in i jakten på den belgiske landslagsanfallaren.
Enligt uppgifterna får man dock konkurrens av Chelsea, Manchester United, Arsenal, Atletico Madrid och Paris Saint-Germain.
Daily Mirror skriver slutligen att Chelsea känner sig säkra på att värva Lukaku i sommar.
Enligt tidningen kan det krävar 75 miljoner pund för att köpa loss Lukaku från Everton.

BARCELONA och barnarbete. (sjukt)


Barcelona har tidigare fått transferförbud för sina ungdomsvärvningar. Nu är Gremio rasande på storklubben för hanteringen av talangen Manu, 11.
Den brasilianske talangen Manu fick tillåtelse att lämna Gremio för att besöka Barcelona.
Correio do Povo rapporterar nu att 11-åringen inte återvänt till Brasilien enligt överenskommelse.
Nu hotar Gremio att dra Barça inför FIFA.
– Barcelona har gjort detta tidigare. Troligast kommer de skicka honom till en fotbollsskola i två år och sedan värva honom. På torsdag eller fredag kommer vi skicka vårt juridiska klagomål till FIFA, säger Gremios direktör Nestor Hein till GloboEsporte.
När Barça tilldelades ett två fönster långt transferförbud var det på grund av att man brutit mot regelverket för värvnigar av minderåriga spelare.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA


Tröjan inhandlades i Fotbollsaffären tidigt på hösten 2010. Jag tilltalades av mönstret mellan de blå och svarta ränderna. Dessutom var Inter trefaldiga mästare sedan förra året. Ligamästare, cupmästare och Champions Leaguemästare.
 

Då laget spelade världsmästerskap för klubbar vann de även denna titel. Tröjan de spelade i denna säsong innehöll tre extra sköldar. Ovanför Nikemärket satt Scudettoskölden i form av Italienska flaggan. Den är ett bevis på att klubben föregående säsong vunnit ligan. Under Nikemärket ska en "piltavla" i Italienska flaggans färger sitta. Den visar att laget vann Italienska cupen föregående säsong. Mitt emellan Nikemärket och klubbmärket ska FIFA:s guldsköld sitta. Det är ett bevis på att laget är klubbvärldsmästare.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1909 Tyskland rekord. 1978 tredje prismatch. 2002 Slaget på Bramall Lane

1909 Målrekord

 
Idag 1909 spelade ett Engelskt amatörlandslag landskamp mot Tyskland. Matchen spelades i Oxford och tyskarna ville ha revansch för 5-1 förlusten i Berlin förra året. Tyvärr för Tyskland så blev det istället en förlust som fortfarande står som den största i landets fotbollshistoria. 0-9 och det lär nog knappast kunna slås.

1978 Nigeria trea

 
Idag 1978 spelades matchen om tredje pris i Africa Nations Cup på Sports Stadium i Accra, Ghana. Matchen gick mellan Nigeria och Tunisien. Tunisien tog planenligt ledningen i 19:e minuten genom Mohamed Akid. Då var allt frid och fröjd, men då Baba Otu Mohammed kvitterade i 42:a minuten ansåg tunisierna att målet inte skulle godkännas. Givetvis kunde de inte övertyga domaren utan lämnade planen för att vägra spela vidare. Förutom den missade bronsmedaljen blev Tunisien avsängda från landslagsspel i två år.

2002 tunt med spelare på plan

 
Idag 2002 spelade Sheffield United en ligamatch hemma på Bramall Lane mot West Bromwich. Det startade illa för hemmalaget som redan efter nio minuter fick sin målvakt utvisad. Det var dock bara 1-0 till gästerna i paus. I andra blev det 2-0 efter 63 minuter. Då bytte United in sina två afrikaner Patrick Suffo och Georges Santos. Efter ytterligare en minut var båda två utvisade. Strax efter att West Bromwich gjort 3-0 skadades två Sheffield Unitedspelare så illa att de tvingades lämna matchen. Då alla byten var gjorda och United bara hade sex spelare kvar på planen tvingades domare Eddie Wolstenholme att bryta matchen pga för få spelare. Normalt blir det ett omspel men detta protesterade West Bromwich mot och de fick behålla poängen och 3-0. Däremot ville inte Sheffield United behålla Patrick Suffo och Georges Santos. De spelade aldrig mer för Sheffield-laget.

FÖDDA IDAG

50 år Terry PHELAN född 1967 i Manchester, England
Försvarare
45 landskamper för Irland.

Klubbar som spelare:
1984-86 Leeds United,
1986-87 Swansea City,
1987-92 Wimbledon,
1992-95 Manchester City,
1995-97 Chelsea,
1997-2000 Everton,
1999 Crystal Palace (lån),
2000-01 Fulham,
2001 Sheffield United,
2001-05 Charleston Battery,
2005-09 Otago United.  

Lag som tränare:
2015 Kerala Blasters.

28 år Theo WALCOTT född 1989 i Stanmore, England
Anfallare
40 U- och 47 A-andskamper.

Klubbar som spelare:
1999-2000 Newbury,
2000 Swindon Town,
2000-06 Southampton,
2006- Arsenal.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv