• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 7:e augusti 2019

Rosfeber var förr dödligt.
Golf kan vara givande.
Fotbollens astronomiska summor gör att jag tappar respekten för elitfotboll.
FC Köpenhamn ska vara jäklgt glada!


FOTBOLLSHISTORIA:
1999: Alan Shearers enda röda kort i karriären.
1999: 6-6 är målrekord för oavgjord match i alla professionella ligor.

FÖDDA:
Paul.

DAGENS TRÖJA

Ligacupen inleddes i England igår. Första matchen gick mellan League Onelaget Portsmouth och League Championshiplaget Birmingham FC. Det kan vara lite olika med motivationen till dessa cupmatcher. Tydligen var inte Birmingham speciellt motiverade. 3-0 slutade matchen och Portsmouth är vidare till nästa omgång och därför bär jag deras tröja idag.

DAGENS BLOGG OM TISDAGEN DEN 6:e AUGUSTI 2019

Rosfeber var förr dödligt.


Jag har en veckotidning som heter Kvällsstunden. Här finns massor av intressanta reportage, historia, resor och kända personer. En av dessa kända personer som det stod om i senaste numret var vår kungs farmor. Kronprinsessan Margareta av Storbritannien och Irland. Då hon vid 38 års ålder väntade sitt sjätte barn drabbades hon av diverse sjukdomar och en av dem ledde till hennes död. Den sjukdomen var Rosfeber som övergick i blodförgiftning och hjärtsvikt. För exakt ett år sedan var jag inlagd på sjukhus, och jag är oerhört tacksam att läkarvetenskapen gåt framåt då jag också drabbades av Rosfeber. Det var i nära övergång till blodförgiftning, men efter en knapp veckas behandling Medicinen 4 på Malmö sjukhus så kan jag göra som jag gjorde i gå förmiddag. Spela golf!
 

Golf kan vara givande.


Det blev en runda med tio av kamraterna i Ko-ko-gänget. Golfrundan började i moll och slutade i dur. Då segerpremierna är tre. Bästa första nio hål, bästa sista nio hål och sammanlagt så lyckades jag vinna de sista nio hålen på 36 slag, netto. Det blev lite tillskott till pensionen.
 

Fotbollens astronomiska summor gör att jag tappar respekten för elitfotboll.


Några tillskott till en kommande pension behöver inte fotbollsspelare. Jag tittade tillbaka på vad jag skrev i bloggen för två år sedan och såg att jag då hade en spalt för fotbollstransfers. Det har jag inte längre då jag tycker att detta med övergångar inom fotbollen är sjukt, eftersom det handlar om astronomiska summor som ingen yrkesman är värd. Harry Maguire såldes från Leicester till Manchester United och blev världens dyraste back för en summa motsvarande 935 till 994 miljoner kronor. Detta gör att jag tycker fotbollen har tappat i respekt. Under min lärartid så kunde jag aldrig läsa att en lärare till exempel sålts från Kungshögsskolan i Oxie till Augustenborgsskolan för en summa motsvarande 200 miljoner kronor. Nog tusan är en lärare ett långt mer viktigare yrke än att vara fotbollsspelare. Sätt gärna in vilket yrke som helst i exemplet, och ni kommer att märka att fotbollsspelare troligen är de uslaste yrkesmännen som finns. Inget annat yrke skulle tillåta en anställd att göra så många misstag som en fotbollsspelare gör per match och låta honom vara kvar. Men pengar är makt och därför har fotbollsspelare så stor makt att många kan ställa vilka krav som helst hos en ny arbetsgivare.
 

FC Köpenhamn ska vara jäklgt glada!


Men trots att fotbollen håller på att ta död på sig själv då den flödar över av hur mycket pengar som helst så kan jag inte låta bli att följa den och skaffa deras tröjor. En av matcherna som jag följde var Crvena zvezda mot FC Köpenhamn. Jag vet inte varför det serbiska laget kallas så i svensk media då vi normalt känner det under Röda Stjärnan Belgrad. Säsongen 1990/91 vann de faktiskt Champions League även om turneringen inte än tagit det namnet. Nu var det kval mot ett av de två kvarvarande nordiska lagen, FC Köpenhamn. Det var en ganska ensidig föreställning där Röda Stjärnan var totalt överlägsna. Trots detta hade de bara 1-0 och då danskarna i 83:e minuten fick en tveksamt dömd straff så kom deras enda skott på mål i matchen, och det gick in. 1-1 inför returen på Parken ska FC Köpenhamn vara oerhört nöjda med.

FOTBOLLSHISTORIA från den 7:e augusti.

1999 rött kort till Shearer.

Alan Shearer startade sin karriär i 1988 i Southampton för att 1992 gå till Blackburn Rovers. 1996 kom han hem till Newcastle och fram till idag hade han gjort många mål och spelat så fläckfritt att han ibland gick under namnet "Mary Poppins". Men i dagens match mot Aston Villa råkade han i närkamp med Colin Calderwood som blev liggande. Ovanligt nog hade Shearer redan fått en varning och då han nu fick sin andra var det Shearers första och enda utvisning i karriären. Matchen dömdes av den lite kontroversielle färgade rättskiparen Uriah Rennie. Visserligen blev Alan utvisad ytterligare en gång under karriären mot Charlton drygt två år senare, men vid en eftergranskning av FA ströks den utvisningen ur statistiken.

FOTBOLLSHISTORIA från den 7:e augusti.

1999 slutresultat 6-6.
 

KRC Genk var regerande belgiska mästare som åkte för att spela säsongens första match borta mot Westerlo. Det var inte många som hade en lyckad dag i matchen. Allra minst målvakterna som släppte in sex mål var. Det dömdes fem straffar och fyra spelare blev utvisade, men rekordet i alla professionella ligamatcher slogs idag. Ingen oavgjord match hade någonsin innehållit så många mål tidigare. De 5:e maj 2010 tangerade emellertid Hibernian och Motherwell detta rekord i Skottska ligan då de också spelade 6-6.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 7:e augusti.

Paul LAMBERT blir 51 år

Paul LAMBERT är född 1969 i Glasgow, Skottland
Mittfältare.
5 U- och 40 A-landskamper för Skottland.

Klubbar som spelare
St. Mirren (1986-93),
Motherwell (1993-96),
Borussia Dortmund (1996-97),
Celtic (1997-2000),
Livingston (2005-06).
 
Lag som tränare:
Livingston (2005-06 spelande),
Wycombe Wanderers (2006-08),
Colchester United (2008-09),
Norwich City (2009-12),
Aston Villa (2012-15),
Blackburn Rovers (2015-16),
Wolverhampton Wanderers (2016-17),
Stoke City (2018),
Ipswich Town (2018–).

TITLAR:
Med St Mirren
Skotska Cupmästare: 1986–87.
Med Borussia Dortmund
UEFA Champions League vinnare: 1996–97.
Med Celtic
Skotska ligamästare: 1997–98, 2000–01, 2001–02, 2003–04.
Skotska Cupmästare: 2000–01, 2003–04, 2004–05.
Skotska Ligacup vinnare: 1997–98, 2000–01.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv