• Boris dagliga blogg

Fredagen den 23:e april 2021

Vaccinering i Sverige???
Superligan satte förändringstankarna igång i andra ligor.

EM-kaos. Varför inte fotbolls-EM i ett enda land?
Mourinho har tjänat bra på att sparkas.
West Bromwich tillbaka på jorden igen, eller League Championship kanske.


FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 23/4:
1923: Turkiet får ett fotbollsförbund.
2006: Att vinna över Middlesbrough i FA-cupen innebär förlust i finalen.

FOTBOLLSPROFILER FÖDDA 23/4:
Steph, Lee.

DAGENS MATCHTRÖJA.

FAKTA OCH TANKAR FRÅN TORSDAGEN DEN 22/4 2021.

Vaccinering i Sverige???


Sen vaccinerade påstod sig vara bättre igår. Armen var fortfarande ganska obrukbar, men febern var borta. Fast den dör upp så smått på kvällen igen. Hustrun har tid till andra sprutan i juni, men då det gäller mina döttrar så verkar det som om deras arbetsgivare inte har någon koll alls. För tandläkaren som fått första sprutan vet man inte när var och vilket vaccin det kommer att bli till andra dosen. Sjukhusteknikern som jobbar på Jönköpings stora sjukhus har fått reda på att de på sjukhuset totalt struntar i att ge sina anställda vaccin längre. De får vänta på sin tur i den vanliga åldersutdelningen. Detta med vaccinering verkar vara rena snurren och de olika vaccinerna tycks ingen veta riktigt hur de fungerar. Jag är evigt tacksam att jag tagit beslutet att strunta vara med i vaccincirkusen.
 

Superligan satte förändringstankarna igång i andra ligor.


Cirkusen runt den nya Superligan i Europa verkar snabbt ha tagit slut, men initiativtagarna påstår att det inom en kort framtid kommer att dyka upp nya försök att starta denna liga. Samtidigt så försöket de ligor som finns idag att ”utvecklas”. Champions League har ju redan ett nytt koncept. Premier League har funderingar på att banta ligan till 18 lag och förslag om en brittisk superliga har tagit fart. Det skulle betyda att det fungerar som nu, men att Celtic och Rangers från Skottland ska blandas in på något sätt.
 

EM-kaos. Varför inte fotbolls-EM i ett enda land?


Andra ”små”-notiser från gårdagens tidning var att det märkliga EM som beslutat att spela och resa runt i hela Europa har spelplatser som inte kan tillgodose de krav som UEFA har. Sverige hade matcher i Bilbao och Dublin. Bilbao är definitivt struken och Dublin ligger också i farozonen för att fråntas sina matcher. Helt vansinnigt att inte låta något villigt land ta över så att spelartrupperna håller sig inom lite mindre områden.
 

Mourinho har tjänat bra på att sparkas.


Sedan har vi en notis om Mourinho som jag kopierar direkt från tidningen: José Mourinho har fått sparken fem gånger från fyra klubbar – och tjänat över en miljard på det. Sedan 2007 har portugisen blivit sparkad en gång från Real Madrid, Manchester United och Tottenham samt två gånger från Chelsea. I söndags meddelade Tottenham att stjärntränaren fick lämna med omedelbar verkan. Flera brittiska medier rapporterar att Londonklubben betalade motsvarande 220 miljoner svenska kronor i avgångsvederlag till 58-åringen.
 

West Bromwich tillbaka på jorden igen, eller League Championship kanske.


TV-matchen för min del från igår var så klart från Premier League och matchen mellan Leicester och West Bromwich. Den skulle ju bara kunna sluta på ett sätt. Men bottenlagen West Bromwich (som kommer att åka ur) har vunnit de två senaste matcherna över Chelsea och Southampton med sammanlagt 8-2 så det var med spänning jag bänkade mig för att se vad Big Sams mannar skulle kunna göra i Leicester. Den spänningen hade försvunnit efter en dryg halvtimme då hemmalaget ledde med 3-0. Sedan hände inte mycket mer och båda lagen verkade vara nöjda.

IDAG: FREDAGEN DEN 23/4 2021.

NATIONALDAG:
England

Storbritannien och Danmark är de enda länder som inte har någon nationaldag. Däremot har de fyra riksdelarna (England, Wales, Skottland och Nordirland) varsina nationaldagar. Den 23:e april är det Englands nationaldag. Englands nationaldag som också kallas St George’s Day. St George är Englands skyddshelgon. Hans emblem, ett rött kors på vit bakgrund, är Englands flagga och utgör en del av den brittiska flaggan.
 

TEMADAGAR:
Världsbokdagen
Sankt Georgsdagen

Världsbokdagen är en temadag instiftad av Unesco 1995 för att uppmärksamma boken och upphovsrätten. Temadagen infaller 23 april varje år.

Sankt Georgsdagen, efter Sankt Georg eller Sankt Göran, är en årligen återkommande högtid den 23 april som firas av scouter världen över eftersom Sankt Göran är scouternas skyddshelgon. Det finns också en religiös högtid som firas i främst den katolska kyrkan den 23 april som Sankt Göran eller Đurđevdan.
 

NAMNSDAGAR:
Georg och Göran

Georg infördes på dagens datum 1901, då det ersatte den äldre namnformen Georgius. Det har funnits kvar där sedan dess.

Göran infördes på dagens datum 1786, men utgick redan 1795. 1986 återinfördes det på 9 juli, men flyttades 1993 till dagens datum, där det har funnits sedan dess.

1986 plockade man även in två andra namn på dagens datum. Det var Georgina (som försvann igen 1993) och Jörgen som 1993 flyttades till 9 juli.


Georgius fanns, till minne av helgonet med detta namn, som dog den denna dag 303, på dagens datum före 1786, då det utgick, till förmån för Göran. Redan 1795 återinfördes Georgius och fanns kvar på dagens datum fram till 1901, då det utgick, till förmån för den modernare namnformen Georg.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 23:E APRIL.

1923 Turkiet får ett landslag

Idag 1923 bildades det turkiska fotbollsförbundet. De blev snabbt medlemmar av FIFA. Det skulle dock dröja till 1950 innan de kvalificerade sig till ett VM. Tyvärr för Turkiet var det VM i Brasilien och turkarna drog sig ur för att de inte hade råd att ta sig över Atlanten. 1954 var de åter kvalificerade, men då åkte de ut i en omspelsmatch från Grupp 2 mot de blivande världsmästarna Västtyskland men 7-2. Nästa gång de var med var i Japan/Sydkorea 2002. Då blev Turkiet sensationellt bronsmedaljörer. Det var senaste gången landet spelade VM.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 23:E APRIL.

2006 West Ham slår ut Middlesbrough

Idag 2006 spelades semifinal i FA-cupen och West Ham slog ut Middlesbrough. I finalen förlorade sedan West Ham mot Liverpool. Det märkliga är att detta var det andra året av fem år på raken som det lag som slog ut Middlesborough gick till final, men alltid förlorade finalen. 2005 var det Manchester United som sedan förlorade finalen till Arsenal. 2007 Manchester United igen förlorade sedan till Chelsea. 2008 vann Cardiff med förlorade finalen till Portsmouth och 2009 vann Everton men gick på pumpen mot Chelsea i finalen.

FOTBOLLSPROFIL SOM FÖDDES DEN 23:E APRIL.

Steph HOUGHTON blir 33 år

Stephanie Jayne "Steph" HOUGHTON född 1988 i Durham, England
Försvarare
7 U- och 121 A-landskamper för England, och 4 OS-landskamper för Storbritannien (2007-).

Klubbar som spelare:
Sunderland Women (1999–2007),
Leeds United Ladies (2007–10),
Arsenal Ladies (2010–13),
Manchester City (2014–).

FOTBOLLSPROFIL SOM FÖDDES DEN 23:E APRIL.

LEE Young-Pyo blir 44 år

LEE Young-Pyo (이영표) är född 1977 i Hongcheon County, Sydkorea.
Försvarare
23 U- och 127 A-landskamper för Sydkorea (1999-2011).

Klubbar som spelare:
Konkuk University (1996-99),
Anyang LG Cheetahs (2000-02),
PSV Eindhoven (2003-05),
Tottenham Hotspur (2005-08),
Borussia Dortmund (2008-09),
Al Hilal (2009-11),
Vancouver Whitecaps (2011-13).

Han har deltagit i tre VM för Sydkorea, 2002 2006 och 2010.

DAGENS ORD.

DAGENS RHIANN.

HA EN FIN FREDAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv