• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 31:a januari 2018.

DAGENS TRÖJA
SWANSEA CITYs förstatröja 2011/12

Det stod mellan en Liverpool-tröja och denna idag. Jag tycker nog att Swanseas uppryckning med att vinna två matcher på rad är större bedrift än Liverpool seger över Huddersfield. Att först slå Liverpool och igår Arsenal det smäller högt.

Både för lite och för mycket kan bli fel.
Kompisarna Wagner och Klopp.
Kris i Huddersfield, men Swansea är på gång.
Ska det hända något väsentligt på transfermarknaden idag?
Gårdagen matcher i Premier League i still- och rörliga bilder.


FOTBOLLSHISTORIA:
2011: Upprörande spelarbyten i sista minuten.
2013: Beckham väljer PSG då han återkommer till Europa.


FÖDDA IDAG:
Gary, Traianos.

Både för lite och för mycket kan bli fel.


Omgång 25 i Premier League startade igår. Man beter sig lite märkligt med tanke på att jag brukar klaga på att det finns alldeles för mycket matcher att välja på idag. Förr fanns Tipsextra på lördagar och då var den enda, veckans match helig. Men jag kan inte låta bli att klaga då det blir på andra hållet också. Viaplay, som jag betalat dyra pengar för, hade som erbjudande att man skulle kunna se alla matcher. Ja, det kan man fortfarande, men i efterhand. Då jag valde kanalen med fotboll var det för att jag kunde välja vilken match jag ville se live. Det fungerade så som det gör då det är Champions League. Men nu tvingas man sitta och se de lag som väljs ut och det är alltid ett av de lag som ligger på de fyra översta platserna i tabellen. Det betyder att det är få matcher som blir riktigt spännande.
 

Kompisarna Wagner och Klopp.


Att det satsades på Liverools bortamatch mot Huddersfield hade säkert med de två tyska tränarna Wagner och Klopp att göra. De är ju vänner. Wagner är född i Västtyskland den 19:e oktober 1971. Att jag tar med datum beror på att han och jag har samma födelsedag, fast det är det enda vi har gemensamt. David Wagner spelade U-landskamper för Tyskland, men då han även hade ett amerikanskt pass så gjorde han åtta A-landskamper för USA. Därför kan man ibland läsa att han är amerikan. Hur som helst så blev han kompis med Klopp och de var tränare i A respektive B-laget i Borussia Dortmund 2011-15. Därefter flyttade båda till England. Klopp tog Liverpool och var nära att få med sig Wagner dit, men han ville träna  ett eget lag och då Huddersfield Town var ledigt så blev det dem han blev coach för.
 

Kris i Huddersfield, men Swansea är på gång.


Huddersfield startade säsongen starkt som nykomling, med nu är det nästan lite kris. Det verkade det vara i Liverpool också, men igår tog sig laget samman och kunde utan några egentliga problem vända sin trend och äntligen vinna. 3-0 borta och de tre poängen gör att Liverpool behåller sin fjärde plats. Arsenal var ju ett av de lag som jagar Liverpool och de skylle visa hur man tar sig an det bottenlag som Liverpool förlorade till i förra omgången. På en vattensjuk plan i Swansea tog Arsenal planenligt ledningen med 1-0. Minuten senare stod det 1-1. Henrikh Mkhitaryan satt på bänken, men fick komma in i 60:e minuten och göra sin Arsenaldebut. Strax därefter bjöd Cech på 2-1 till Swansea. Transferrykten runt Arsenal tror jag överskuggade Arsenals förmåga att koncentrera sig på matchen. Även Olivier Giroud, som ryktas försvinna idag, byttes in, men det resulterade bara i att Swansea spädde på sin ledning ytterligare. 3-1 slutade matchen och Swansea är för första gången på ett halvår över de tre nedflyttningsplasterna. Detta med segrar över Liverpool och Arsenal. Coolt!
 

Ska det hända något väsentligt på transfermarknaden idag?


Den tredje matchen som avverkades var en match som jag faktiskt skulle tippat 1-1 eller åtminstone oavgjord. Det var ett av alla Londonderbyn. West Ham mötte Crystal Palace. Det hände inte så mycket i matchen mer än att lagen gjorde vars ett mål. Benteke har hittat målet och kapten Noble i West Ham brukar pricka in straffar. Båda lagen håller sig på ganska säker mark i mitten av tabellen. I dag spelas resterande sju matcher i 25:e omgången. Sedan stänger ju transferfönstret också idag, och det brukat ju resultera i några sistaminutenövergångar, fast det är sällan på senare år som det gällt några av de riktigt stora spelarna. Men vi får se var som händer i Arsenal. Där har det ryktats mycket.
 

Gårdagen matcher i Premier League i still- och rörliga bilder.

WEST HAM - CRYSTAL PALACE  1-1
SWANSEA - ARSENAL  3-1
HUDDERSFIELD - LIVERPOOL  0-3

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 31:a januari.

Fernando Torres x 2 Fernando Torres x 2

2011 Upprörande transfers


Just innan transferfönstret stängde gjordes två avgörande spelarbyten idag 2011 som upprörde många fans som skaffat tröjor med deras namn på ryggen. Liverpool-supportrarna slängde sina Torres-tröjor då spanske Fernando gick till Chelsea, och jag vet åtminstone en Newcastle-fan som brände sin Carroll tröja då han såldes till Liverpool. Dessutom införskaffade Liverpool även Ajax-uruguayan Luis Suarez idag.

2013 Överraskande Beckhamval


Idag 2013 gjorde David Beckham det som skulle bli hans sista klubbyte. Efter Los Angeles Galaxy återvände han till Europa. Tillbaka till Manchester United trodde en del, kanske till London då han tränat med Arsenal en stund, men det blev storsatsande Paris Saint Germain som blev den klubb Beckham tillbringade sin sista säsong i.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 31:a januari.

38 år Gary DOHERTY född 1980 i Carndonagh, Irland
Försvarare till Anfallare
34 landskamper för Irland.
Klubbar som spelare:
Luton Town (1993-2000),
Tottenham Hotspur (2000-04),
Norwich City (2004-10),
Charlton Athletic (2010-12),
2012 Wycombe Wanderers (2012 lån),
Wycombe Wanderers (2012-14).

42 år Traianos DELLAS född 1976 i Thessaloniki, Grekland
Försvarare,
53 landskamper för Grekland.
Klubbar som spelare:
Aris (1987–97),
Panserraikos (1995-96 lån),
Sheffield United (1997–99),
AEK (1999–2001),
Perugia (2001–02),
Roma (2002–05),
AEK igen (2005–08),
Anorthosi (2008–10),
AEK än en gång (2010–2012).
Lag som tränare:

AEK (2013-15,
Atromitos (2015-16),
Panetolikos (2018-).
Han blev Europamästare 2004.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv