• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 23:e februari 2017.

Europa League utan något större intresse. Krasnodar är vidare.
Valencia slog Real Madrid!!!

Champions League med nio mål färre.

GÅRDAGENS SKVALLER:
Adam, Diego, Sergio.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1901: Skottlands strörsta segermarginal.
1930: Fransk lagkapten som senare blir avrättad.
2000: Sir Stanley dör.

FÖDDA IDAG: Gareth, Mido.
DAGENS TRÖJA

Europa League utan något större intresse. Krasnodar är vidare.


Jag kan inte påstå att de tre Europa Leaguematcherna var av speciellt stort intresse. Visst har Manchester United ett starkt fäste i Sverige och med Zlatan i laget ökar det även bland en del som inte brytt sig om United tidigare. Men med 3-0 att gå på så var det ju klart på förhand. Mourinho körde en hyfsad laguppställning och det blev 1-0 borta mot St Etienne, och 4-0 totalt. Även Schalke 04 hade en säker plats i åttondelsfinalerna. Seger med 3-0 borta mot PAOK förra veckan och 1-1 igår. Den tredje matchen stod mellan Fenerbahce och Krasnodar, och i ärlighetens namn skiter jag i vilket lag som tog sig vidare där. Det blev Krasnodar, så då var jag tvungen att kolla upp var det laget kom från. Fast Ni visste förstås att det var ett ryskt ligalag.
 

Valencia slog Real Madrid!!!


En annan match var de hängmatcher Real Madrid har att ta igen då de var i Japan och blev världsmästare för klubblag. Igår var det matchen mot femtondeplacerade Valencia som spelades. Och inte ens världsmästarna är osårbara. En präktig sensation då Valencia efter 90 minuter hade segrat med 2-1. Visserligen leder Real fortfarande tabellen och de har dessutom en match mindre spelad, men det innebär att Barcelona och Sevilla fick lite kontakt igen.
 

Sevilla - Leicester City 2-1


Sevilla hade fullt upp med att ta sig vidare i Champions League. Det har hamnat i denna liga de senaste åren då de vunnit Europa League, men nu har de inte den möjligheten i år då de är i vårens slutspel i Champions League. De hade det som får kallas enklast möjliga motstånd. Visserligen är Leicester City Premier Leaguemästare, men för stunden ligger de farligt nära nedflyttningsplats. Faktum är att de inte gjort ett enda mål i ligan i år. Å andra sidan har inte Schmeichel släppt in ett enda mål i Champions League. Statistiken verkade hålla sig. Schmeichel räddade en straff och Leicester hade inte ett enda skott på mål.
 

Så småningom var det dags för Kasper i Leicestermålet att kapitulera. Han släppte in ettan före paus och tvåan efter. Det typiska var att 2-0 kom då Leicester hade börjat komma igen. Men de gjorde det mot slutet. Vardy var sitt gamla jag och satte 2-1 på ett strålande anfall. 2-1 stod sig matchen ut och Sevilla är inte helt klara än. De ska spela om det på King Power Stadium den 14:e mars.

Porto - Juventus 0-2. Här är det kört!


Andra matchen stod mellan Porto och Juventus. Trots hemmaplan så ansågs Juve som lite favorit. Detta såg Alex Nicolao Telles till att de skulle bli. Efter 27 minuter hade han presterat två huvudlösa tacklingar som var och en gav ett gult kort. Alltså var det italienska laget en man mer resten av matchen. Åter igen måste jag påpeka fotbollens tragiska regler att enn spelare straffar ut sitt lag då han begår en dumhet och blir utvisad.
 

Trots att Juventus var en man mer så verkade de på ett typiskt gammaldags italienskt sätt vara mer noga med att det var OK med 0-0 än att de skulle göra mål. Detta hade inte Marko Pjaca och Dani Alves fattat riktigt då de kom in i andra halvlek. Marko hade varit på plan i fem minuter innan han gjorde 0-1. Dani Alves var inne i en minut innan han gjorde 0-2. Sedan återgick Juventus till att säkra. Och säkra är vad de är på att gå till kvartsfinal. Att Porto skulle göra 3-0 borta mot Juventus är omöjligt. Inte ens om de får vara tre spelare mer på planen.

GÅRDAGENS SKVALLER

ADAM LALLANA (sanning)


Liverpool meddelar på sin officiella hemsida att den engelske landslagsmannen Adam Lallana signerat ett nytt långtidskontrakt med klubben.
– Jag är väldigt stolt och känner mig rätt ödmjuk av tron som klubben och i synnerhet managern visat, säger mittfältaren till hemsidan och fortsätter:
– Att skriva på för en klubb som Liverpool är uppenbarligen en stor sak - men att förlänga visar uppenbarligen att man bidragit tillräckligt eftersom personerna som tar besluten vill att du stannar längre.
Lallana har på sistone kopplats ihop med klubbar som Barcelona, Juventus, Tottenham och Paris Saint-Germain.
Ansedda BBC Sport uppger att Lallanas nya kontrakt sträcker sig till 2020 med option på ytterligare ett år. Lönen landar på 110 000 pund i veckan.

DIEGO SIMEONE


Massimiliano Allegri kan lämna Juventus i sommar. Nu jagar klubben Diego Simeone, enligt uppgifter.
Juventus har vid upprepade tillfällen betonat att man ämnar att behålla Massimiliano Allegri även nästa säsong.
Men flera rapporter i Italien gör gällande att parterna kan gå skilda vägar i sommar.
Nu uppger SNAI Sportnews att Juventus visar intresse för Diego Simeone och tog kontakt med honom för tre veckor sedan.
Simeone nobbade inte locktonerna, men gav inte heller något positivt svar till Juve, enligt uppgifterna.
Argentinaren har tidigare uttryckt en önskan att leda Inter i framtiden. Hans nuvarande kontrakt med Atletico Madrid löper ut 2018.

SERGIO AGÜERO


Manchester Citys anfallsstjärna Sergio Agüero betonar att om han lämnar kommer det inte vara hans beslut.
Den argentinske landslagsmannen Sergio Agüero, 28, har tidigare öppnat för en flytt.
Men nu understryker anfallaren att det i så fall kommer vara Manchester City som säljer honom.
– Jag har alltid sagt att jag vill vara här i klubben, jag har alltid sagt att det efter säsongen inte kommer vara mitt beslut, säger Agüero enligt Sky Sports.
– Sanningen med dessa saker är att det är klubben som hanterar allt, och uppenbarligen är det alltid min intention att stanna, fortsätter 28-åringen.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1901 Skottland. 1930 kapten Villaplane. 2000 Sir Stanley

1901 Skottland – Irland

 
Idag 1901 spelades första matchen i 1901 års Brittiska mästerskap. De regerande mästarna Skottland tog emot Irland på Celtic Park i Glasgow. Det blev aldrig riktigt spännande och då matchen var över hade Skottland tagit sin största seger i historien. 11-0. Irland hade förlorat 19 år tidigare till England med 13-0 så det var inte deras största förlust.

1930 Alexandre Villaplane är kapten för franska landslaget


Idag 1930 var mittfältaren Alexandre Villaplane kapten för det franska landslaget för första gången. Det blev förlust med 2-0 till Portugal. Alexandre fick fortsätta att leda sitt land i de kommande världsmästerskapen 1930 i Uruguay. Därefter började han ägna sig åt annat än fotboll. Under andra världskriget var han en trogen nazist och för detta avrättades han den 26:e december 1944.

Alexandre Villaplane som kapten står längst bak till höger.
Alexandre Villaplane som kapten står längst bak till höger.

2000 Stanley Matthews ställer skorna.


Idag 2000 avled den engelske fotbollslegendaren Sir Stanley Matthews. Han blev 85 år gammal. Förutom all historia som omgav Stanley så var det faktiskt så att han var världens förste vinnare av ”Guldbollen”. Utmärkelsen Ballon d'Or instiftades 1956, och den allra första gick alltså till en engelsman som avled idag 2000.

Staley Mattews mottager den första Guldbollen, Ballon d'Or

FÖDDA IDAG

36 år Gareth BARRY född 1981 i Hastings, England
Mittfältare
27 U- och 53 A-landskamper för England.

Klubbar som spelare:
1995-97 Brighton & Hove Albion,
1997-2009 Aston Villa,
2009-14 Manchester City,
2013-14 Everton (lån)
2014- Everton.

34 år MIDO Ahmed Hossam Hussein Abdelhamid född 1983 i Kairo, Egypten.
Anfallare
13 U- och 51 A-landskamper för Egypten.

Klubbar som spelare:
1996-2000 Zamalek,
2000-01 Gent,
2001-03 Ajax,
2003 Celta Vigo (lån),
2003-04 Marseille,
2004-06 Roma,
2005-06 Tottenham Hotspur (lån),
2006-07 Tottenham Hotspur,
2007-10 Middlesbrough,
2009 Wigan Athletic (lån),
2009-10 Zamalek (lån),
2010 West Ham United (lån),
2010 Ajax (lån),
2011-12 Zamalek,
2012-13 Barnsley.   

Lag som tränare:
2014-15 Zamalek,
2015 Ismaily,
2016 Zamalek igen,
2016 Lierse,
2016- Wadi Degla.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv