• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 18:e oktober 2017.

Det var inte speciellt spännande i VM-kvallottningen.
Om Sverige klarar av Italien har man bevisat att man platsar i VM.

Kevin de Bruyne kostade lika mycket som Napolis startelva.
Det tog två matcher innan jag hittade en som hade lite spänning.
Gruppledare i halvtid är tre engelska och ett turkiskt lag.
To be or not to be...


FOTBOLLSHISTORIA:
1873: Den allra första tävlingsmatchen spelas i Skottland.
1908: Det första Milan-Inter derbyt spelas.

FÖDDA IDAG:
Ryan, Robbie.

DAGENS TRÖJA
LIVERPOOLs Europatröja 2007/08

Det var ju inte svårt att köra engelskt idag efter deras klubblags insatser i Champions League. Men Liverpools 7-0 borta i Maribor gör att det blir denna Europatröja idag.

Det var inte speciellt spännande i VM-kvallottningen.


Stor Champions Leaguekväll, men för svenskar så fanns det viktigare saker. Nämligen att Malmö FF firade sitt 20:e mästerskap i fotboll. Nej, jag bara skojar. Givetvis var intresset riktat mot Zürich i Schweiz där det skulle avgöras vilket land Sverige skkulle få möta i direktkvalet till VM. Här fanns den mexikanska TV-presentatören Vanessa Huppenkothen och den 89-faldige spanske landslagsspelaren Fernando Hierro. Dessa två stod för lottningen av de fyra matcher som ska få fram ytterligare fyra Europeiska VM-nationer. För svensk del blev det inte speciellt spännande. De tre första matcherna var redan lottade då endast Sverige och Italien var kvar. Enda spännande var vem som skulle få första hemmamatch. Det blir Sverige som först tar emot Italien på Friends Arena den 10:e november. Returen spelas på San Siro i Milano den 13:e.
 

Om Sverige klarar av Italien har man bevisat att man platsar i VM.


Visst är Italien storfavoriter, men i alla svenska tidningar så påstås Sverige vara det lag som inget land i den seedade gruppen ville möta. Då blev det ju en nit för båda lagen. Ska sverige kunna göra bra ifrån sig i VM så ska de kunna slå ut Italien. Det är inte en värre nation än Frankrike och de spelade Sverige 3-3 mot i kvalet. Båda vann med 2-1 hemma. Fast det skulle innebära att om samma scenario utspelar sig mot Italien så blir förlängning och eventuella straffar på bortaplan. Oviss utgång som den optimist man måste vara. De andra tre matcherna står mellan Nordirlan och Schweiz. Det måste vara fördel Schweiz. Jag satsar på att Kroatien tar sig vidare i mötet med Grakland. Sedan har vi vår granne Danmark som har ett utmärkt utgångsläge i kampen mot Irland. Ska det bli tre nordiska länder i VM för första gången?
 

Kevin de Bruyne kostade lika mycket som Napolis startelva.


Detta läste jag från Fotbollstransfers.com och blev intresserad att följa den matchen.
”Manchester City och Napoli är Europas kanske formstarkaste lag och möts i kvällens Champions League. Inför matchen menar goal.com att Napoli bleknar i jämförelse med City - i alla fall om man ser till prislappar. Enligt sajten kostade Citys belgiske mittfältsstjärna Kevin de Bruyne lika mycket som alla spelare i italienarnas startelva, alltså 74 miljoner euro. Här är Goals sammanställning av vad alla spelare kostade att köpa loss (i euro) från sina respektive klubbar:
Manchester City: Ederson (40), Kyle Walker (51), Nicolas Otamendi (44), John Stones (55), Fabian Delph (11), Fernandinho (40), Raheem Sterling (62), Kevin de Bruyne (74), David Silva (28), Leroy Sané (50), Gabriel Jesus (32) - totalt: 487 miljoner euro
Napoli: Pepe Reina (2), Elseid Hysaj (5), Raul Albiol (12), Kalidou Koulibaly (7), Faouzi Ghoulam (5), Allan (11), Jorginho (9), Marek Hamsik (5), José Callejon (9), Dries Mertens (9), Lorenzo Insigne (0) - totalt: 74 miljoner euro”

 

Det tog två matcher innan jag hittade en som hade lite spänning.


Matchen följde jag i 13 minuter. Då stod det 2-0 och jag såg att pengarna styrde. Själv styrde jag över till Liverpools match i Slovenien mot Maribor. Den stod då 0-2 och trean gjorde Liverpool i 19:e minuten. Då blev det Real Madrid mot Tottenham istället och den matchen följde jag till slut. Den var nämligen jämn, spännande och hade en yfsat bra fotboll. Med hyfsat tänker jag på de två målen, för det var inga kanoner. Tottenhams ledning kom på ett självmål och Ronaldos kvittering på straff. Men utan navas och Lloris i de båda målen så hade det kunnat bli ett par riktigt fina mål. 1-1 slutade det hela och det är inte varje år ett lag kommer till Bernabaeu och lyckas klara oavgjort i en Champions Leaguematch. Tottenham klarade det. Även den amdra matchen i gruppen mellan APOEL och Dortmund slutade 1-1. Det betyder att dessa två lag har ett poäng medan topplagen Real och Spurs har sju var. Visst är denna grupp redan avgjort.
 

Gruppledare i halvtid är tre engelska och ett turkiskt lag.


Som syntes så följde jag de engelska lagen. Storpengarna i Manchester City tog dem visserligen bara till en 2-1 seger igår. Men det gör att City har full poäng och ukrainarna Shakhtar som alltid spelar bortamatcher ligger tvåa. Här hänger Napoli på och Feyenoord är avsågat, poänglöst. Liverpool tog till slut den största seger ett engelskt lag tagit borta i en Europacupmatch. 7-0 slutade det och det leder de på, men bara med bättre målskilnad än tvåan Spartak Moskva. Sevilla ligger ett poäng efter, så här finns fortfarande en hel del att kämpa om. Den grupp som jag hittills inte redovisat är den som hade en svensk målskytt. Emil Forsberg gjorde Leipzigs 2-1 i 3-2 segern över Porto. I gruppen stod det mellan dessa två lag och Monaco. Besiktas var det inte många som trodde på, men turkarna leder gruppen i halvtid på full poäng och den stora besvikelsen Monaco har bara skrapat ihop ett ynka poäng.
 

To be or not to be...


Lite skvaller och fakta hämtat från Fotbollstransfers.com och här tycker jag mig funnit en fyndig rubrik:
To be or not to be.
Rubriken är med tanke på att Craig Shakespeare inte blev långlivad i Leicester, men det kan inte vara lätt för klubben att tro att man ska kunna leva upp till det sensationella de lyckades med 2015/16. ”Via sin officiella hemsida meddelar Leicester att man går skilda vägar med tränare Craig Shakespeare. Craig Shakespeare tog över rodret i Leicester tidigare i år, i februari. Nu meddelar klubben via sin officiella hemsida att man sparkar tränaren. Daily Mirror skriver att det hetaste alternativet som ersättare är Alan Pardew. Leicester ligger på nedflyttningsplats i Premier League med sex poäng på åtta matcher.”

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 18:e oktober

1873 Renton vann första viktiga matchen i Skottland.

 
Sexton klubbar i Skottland hade samlat in pengar för att kunna köpa en pokal och medaljer till det lag som vann den skotska cupen. Idag 1873 spelades den allra första tävlingsmatchen i Skottland mellan Renton FC och Kilmarnock. Renton vann med 2-0. Renton gick ända till semifinalen där de förlorade mot de första cupvinnarna i Skottland; Queen's Park. De fick då motta den allra äldsta pokalen i fotbollshistorien. Visserligen är Engelska FA-cupen äldre, men deras första pokal stals 1895 och har aldrig återfunnits.

1908 Inter mot Milan

 
Då Milan vägrade ta emot spelare från andra länder bröt sig några spelare loss och bildade Internazionale, en klubb där alla nationaliteter var välkomna. Några av grundarna var schweizare och det är lite lustigt att det första derbyt lagen emellan spelades i just Schweiz. Det skedde idag 1908 i en turnering som hette Coppa Chiasso och spelades i kantonen Ticino i södra Schweiz. Inter var bara drygt ett halvt år gammalt med stretade emot bra. Till slut hade dock AC Milan vunnit med 2-1 och de har fortfarande plusstatistik på Inter.

FOTBOLLSSPELARE SOM ÄR FÖDDA IDAG

40 år Ryan NELSEN född 1977 i Christchurch, Nya Zeeland
Försvarare
8 OS- och 49 A-landskamper för Nya Zeeland.
Klubbar som spelare:
1995-98 Christchurch United,
2001-05 D.C. United,
2005-12 Blackburn Rovers,
2012 Tottenham Hotspur,
2012-13 Queens Park Rangers.
Lag som tränare:
2013-14 Toronto FC.

43 år Robbie SAVAGE född i 1974 i Wrexham, Wales.
Mittfältare
39 landskamper för Wales.
Klubbar som spelare:
1991-94 Manchester United,
1994-97 Crewe Alexandra,
1997-2002 Leicester City,
2002-05 Birmingham City,
2005-08 Blackburn Rovers,
2008-11 Derby County,
2008 Brighton & Hove Albion (lån).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln