• Boris dagliga blogg

Fredagen den 14:e juni 2019

Veterinär och golf.
Ännu ett VAR-beslut som jag inte var enig om.
Tyvärr visade inte Kina och Sydafrika att de kunde spela fotboll.


FOTBOLLSHISTORIA:
1925: Barcelona FC nära konkurs.
2009: 33:e raka utan förlust för Spanien.

FÖDDA:
Emma, Håkan.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGG OM TORSDAGEN DEN 13:e JUNI 2019

Veterinär och golf.


Förmiddagen tillbringades på Veterinärgruppen i Tyelsjö. Vi hade en operationstid till Rhiann, vår rödvita Cocker Spanniel. Hunden som brukar pryda min ”Dagens Tröja”. Några knutor på magen skars bort och skulle analyseras huruvida de var skadliga eller inte. Då  jag lämnat av den något omtöcknade hunden hemma så bar det iväg till Tegelberga GK. Där var det match för H60. Det var en trevlig eftermiddag med tanke på sällskap och väder. Golfewn var i vanlig ordning katastrofal. Jag slutade trea från slutet. De två som var sämre kom tyvärr och Gudskelov också från Söderslätts GK. Tyvärr för att det var en dålig placering för laget och Gudskelov var rent privat. Det betyder att jag blev fyra i laget och får försöka revanschera mig i nästa seriematch på Tomelilla GK. De fyra bästa i vårt lag får lov att vara med i nästa match och jag blev ju fyra.
 

Ännu ett VAR-beslut som jag inte var enig om.


Det blev även lite fotboll igår (eller vad man ska kalla det?) Tyvärr missade jag första matchen av de två i dam-VM igår. Där verkade det ha hänt lite. Efter att Brasilien tagit ledningen med 2-0 var det Australiens chans att komma igen. Med tre lite turliga mål var Australien uppe i 3-2 som blev slutresultatet. Vinstmålet var ett självmål där jag tyckte att den offsidestående australienskan påverkade spelet då Monica nickskarvade bollen i eget mål. Men efter VAR tyckte inte domaren det och Australien tog sin första seger i årets VM.
 

Tyvärr visade inte Kina och Sydafrika att de kunde spela fotboll.


Den andra matchen stod mellan Sydafrika och Kina och det var den matchen jag såg som jag skrev (eller vad man ska kalla det?) om. Det var en match som fick de som inte anser att damer kan spela fotboll, att gnugga händerna. Det var mängder med felpass, usla skott som gick dit näsan pekade och inte mot mål. En riktig skitmatch. Fast om man håller på Kina så var det kanske rättvist att de fick in matchens enda mål. Det blev alltså dam-VMs vanligaste resultat, 1-0. Skotten på mål var 2-1 till Kina. Det säger mycket om kvaliteten på den match som såg till att Sydafrika bara kommer att spela en match till i detta VM. 20 011 åskådare fanns det på Parc des Princes i Paris. En arena som tar 47 929. Sedan får var och en dra sina slutsatser av detta.

FOTBOLLSHISTORIA från den 14:e juni.

1925 Barcelona överlevde

Barcelonas lag 1925 Barcelonas lag 1925

Idag 1925 kunde fotbollsklubben Barcelona försvunnit. Man spelade en välgörenhetsmatch för en kör från Barcelona som heter Orfeó Català. Motståndarna var ett annat Barcelonalag som hette Jupiter. Diktator Miguel Primo de Rivera v Orbanejas regering hade startat ”krig” mot Katalonien och bl a förbjudit språket katalanska. Barcelonas tränare var engelsmannen Ralph Kirby. Han hade lånat in en orkester från ett brittiskt militärfartyg som låg i Barcelonas hamn. Då de spelade den spanska nationalsången buade publiken och när de sedan även spelade ”God save the King” jublade alla. Detta tilltag gjorde att den spanska regeringen tvingade Barcelonas ordförande att avgå och sedan förbjöds klubben att spela några matcher under ett halvt år. Efter detta dalade ekonomin och Barcelona var på randen till konkurs. Supporters och en lokal bank sköt till pengar och Barcelona överlevde så att de nu är en av världens bästa klubblag.

FOTBOLLSHISTORIA från den 14:e juni.

2009 Spanien slår rekord.
 

Idag 2009 spelade Spanien landskamp mot Nya Zeeland i Confederation Cup. Det blev seger med 5-0. Detta var Spaniens 33:e match i rad utan förlust. Det innebar att de slog Ungerns tidigare rekord på 32 raka matcher utan förlust 1950 till 1954. Spanien vann även över Irak med 1-0 och Sydafrika med 2-0. Det blev 35 matcher innan de förlorade semifinalen mot USA med 0-2. Första matchen i Spaniens obesegrade serie kom den 2:a februari 2007 då de i Manchester besegrade England med 1-0.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 14:e juni.

Emma BYRNE blir 40 år

Emma Anne BYRNE är född 1979 i Leixlip, Ireland.
Målvakt
134 A-landskamper för Irland.

Klubbar som spelare:
Leixlip United (1993-95),
St Patrick's Athletic Ladies (1996-98)
Fortuna Hjørring (1999)
Arsenal Ladies (2000–16),
Brighton & Hove Albion Women (2017).

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 14:e juni.

Håkan MILD blir 48 år

Stig Håkan MILD är född 1971 i Trollhättan, Västergötland.
Mittfältare
4 U- och 74 A-landskamper för Sverige.

Klubbar som spelare:
Trollhättand FK (1980-87),
IFK Göteborg (1988-93),
Servette (1993-95),
IFK Göteborg igen (1995-96),
Real Sociedad (1996-98),
IFK Göteborg för tredje gången (1998-2001),
2001-02 Wimbledon,
IFK Göteborg för fjärde gången (2002-05).

VM-brons 1994.

DAGENS CITAT

TACK FÖR IDAG

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv