• Boris dagliga blogg

Måndagen den 28:e december 2020

Inte en dag utan att använda ordet corona, höst? avstånd, munskydd och kramkalas, många förlorade två poäng igår.

FOTBOLLSHISTORIA:
1993: Kaisern tillbaka till Bayern.

FÖDDA:
Brian, Terry.

DAGENS TRÖJA.

Det var ett ganska enkelt val att plocka ut ett lag då Leeds var det enda av de åtta lag i Premier League som var i farten igår som vann. Med tanke på stormarna och kylan så passar denna polotröja utmärkt på hundpromenaden idag.

FAKTA OCH TANKAR OM SÖNDAGEN DEN 27/12 2020.

Inte en dag utan att använda ordet corona, höst? avstånd, munskydd och kramkalas, många förlorade två poäng igår.


Äntligen kom det en äkta papperstidning i brevlådan igen. Jag fastnade på sistasidan där Kalle Lind skriver sina kåserier. Inte för att jag kan liknas vid dessa kåsörer, men det visade sig att han hade ett stort problem under 2020. Han hade föresatt sig att INTE skriva ordet ”corona” i sin text. Det  lyckades under hans första kåseri i våras, men sedan fanns det inget i tidningarna att läsa om som inte handlade om Covid-19 eller hur många varianter av viruset det finns. Som Ni märkt så har även min text nästan varje dag haft samma inriktning. Det kommer mera av detta senare.
 

Först kan jag bara konstatera att vinter har vi ju inte i vår del av landet. Och om det skulle bli vinter så undrar jag när den i så fall ska infalla. Igår kom nämligen hösten. Jag har lärt mig att höst handlar om höststormar. Igår var det storm, eller i alla fall väldigt blåsigt. Fast det kunde jag räknat ut i förrgår. Det väder man ser från fotbollsmatcherna i England brukar komma till oss nästa dag.
 

På tal om fotboll och England så dyker corona upp i det sammanhanget. Man tog upp det i studion på Annandagen. Nämligen att alla spelare och ledare i varje lag kommer på behörigt avstånd från varandra med munskydd på. Sedan börjar matchen och då är alla restriktioner som bortblåsta. Jag tänker lite på att spelet har närkontakt för det är omöjligt att lagstifta om, men detta med att fira mål i stora högar och kramkalas. Och att spelare och ledare klappar och kramar om varandra före och efter matchen.  Avbytare med munskydd. Vad är detta för hyckleri? Det finns vissa tränare som gör sina hälsningar med armbågen, men vad ska de göra om motståndartränaren kastar sig i famnen på dem?
 

Sedan finns det publik på ett fåtal arenor. Då kan man undra? I studion säger de att publik är halva tjusningen med fotbollen och att det höjer prestationerna avsevärt. Då tycker jag inte att det är rättvist att vissa Premier Leaguelag får lov att ha hemmapublik på läktarna. Eller på läktarna? De har plockat in de 2000 som får komma in på en och samma läktare. Några coronaavstånd finns definitivt inte. De kunde lika bra passa på att fylla upp allalediga platser på arenan istället för att fylla en läktare och sedan låta övriga stadion vara tom.
 

Fast inte hjälpte det Liverpool att de fick ta in publik. Att spela 1-1 hemma på Anfield mot West Bromwich var en riktig flopp. Eller ska man hylla Big Sam som var den senaste manager att vinna med sitt dåförtiden Crystal Palace på Anfield. Och inte kan Klopp skylla på för mycket spelande. Liverpools senaste match var för åtta dagar sedan, vilket är en evighet i det program som Premier Leaguelagen har under jul- och nyårsveckorna.
 

Oavgjort brukar jag påstå vara två förlorade poäng istället för en vunnen. De fyra Premier Leaguematcherna hade enbart en vinnare igår. Det var Leeds som på en straff tog sina tre poäng mot Burnley. Resten av gårdagens matcher var sex lag som förlorade två poäng var. Enda fördelen var att alla lag som spelade oavgjort lyckades göra ett mål och West Ham och Brighton gjorde två mål var. Omgång femton är klar och nästan alla lag i toppen spelade oavgjort. Omgång sexton startar idag.

FOTBOLLSHISTORIA från den 28:e december.

1993 Bayern Münchens nya manager

Münchensonen Franz Beckenbauer startade sin ungdomsfotboll i 1960 München. Det dröjde inte länge förrän ”storebror” Bayern München hade lockat över den lovande försvararen. I 13 år tillhörde han Bayern innan han avslutade i USA och New York Cosmos. Idag 1993 var det dags för Franz, som i sin fotbollskarriär för smeknamnet Der Kaiser, att återvända till sin första stora klubb. Efter en knackig höst kom Kaiser Franz tillbaka som ny manager. Då hade han redan blivit historisk som en av två fotbollsspelare som blivit världsmästare både som spelare och manager. Brasiliens Mário Zagallo är den andre. 2018 sällade sig frankrikes Didier Deschamps till dessa fotbollsprofiler som den tredje att bli världsmästare som både spelare och tränare.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 28:e december.

Brian Steen NIELSEN blir 52 år.

Brian Steen NIELSEN är född 1968 i Vejle, Danmark
Mittfältare
66 A-landskamper för Danmark (1990-2002).

Klubbar som spelare:
Vejle BK (1988-92),
Odense BK (1992-93),
Fenerbahçe (1993-95),
Odense BK igen (1995-96),
Urawa Red Diamonds (1996),
Odense BK än en gång (1997-98),
AB (1998-2001),
Malmö FF (2001-02),
AGF Aarhus (2002-04).

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 28:e december.

Terry BUTCHER blir 62 år.

Terence Ian "Terry" BUTCHER är född 1958 i Singapore
Försvarare
7 U- och 77 A-landskamper för England (1979-90).

Klubbar som spelare:
Ipswich Town (1976-86),
Glasgow Rangers (1986-90),
Coventry City (1990-92),
Sunderland (1992-93),
Clydebank (1993).  

Lag som tränare:
Coventry City (spelande 1990-92),
Sunderland (spelande 1993),
Motherwell (2002-06),
Sydney FC (2006-07),
Brentford (2007),
Inverness Caledonian Thistle (2009-13),
Hibernian FC  (2013-14),
Newport County (2015),
Filippinernas landslag (2018).

I september 1989 blev han "Kapten Blod" med hela det svenska folket efter en blodig VM-kvalmatch på Råsunda.

DAGENS ORD.

DAGENS RHIANN.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

 • Elliot Bremberg • 28 december 2020 20:31:06
  Hej Boris!

  Vet inte om du kommer ihåg mig, men du var min favorit lärare. Jag kom ihåg din sida och ville titta om den var kvar, blev jätte glad när jag såg att du fortfarande hade din blogg!

  Jag önskar dig ett gott nytt år och en trevlig dag.

  MVH // Elliot Bremberg - gick i 5A, Kungshögsskolan
 • Klart att jag kommer ihåg dig Elliot. Det värmer att få höra lite kommenrarer då och då som är positiva. Jag önskar även dig och alla andra med ett Gott Nytt År!
  Boris

  28 december 2020 23:47:21

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv