• Boris dagliga blogg

Måndagen den 2:a oktober 2017.

Måtte Sarah Sjöström drunkna.
Arsenal tog sin favoritseger utan att imponera.
Ett av ligans bästa bortalag borde enkelt vinna mot Everton, vilket Burnley gjorde.
Snygg provkarta av Liverpool i att lyckas missa mål.
MFF får vänta tills efter landslagsuppehållet.


FOTBOLLSHISTORIA:
1999: Carles Puyol debuterar i landslaget han sedan skulle vinna både EM och VM med.

FÖDDA IDAG:
Roberto, Goran, Trevor, Willie.

Måtte Sarah Sjöström drunkna.


Med så mycket engelsk fotboll som det finns möjlighet att se så lägger jag mäske till ett och annat annat. T ex den lilla gubbe som många managers bär på sina kavajer. Detta är en symbol som visar ett stöd för forskningen kring prostatacancer. Prostate Cancer UK heter projektet och går ut med information om att var åttonde man i Storbritannien drabbas av sjukdomen. En som gått i spetsen för barncancern i Sverige är simmerskan Sarah Sjöström, med sin fina reklamfilm om den lilla tjejen som drabbats och som simmar. Men vad fan gör vår bästa simmerska sedan. Jo, hon säljer sig till ett förbannat spelbolag. De har tydligen lurat i henne att reklamen ska vara längre snuttar som ska lära oss bli simkunniga, men istället har man valt att visa små snuttar om vem som har ”bäst flyt”, ”är snabbast” osv. Det är så man kan kräkas på dessa vidriga reklamsnuttar, och samtidigt önskar jag allt ont år Sarah och Måns Zelmerlöw som också är uppköpt av Betsson. Ta bort SKITEN!
 

Arsenal tog sin favoritseger utan att imponera.


Fotbollen då? Jo, den gick som experterna borde ha trott. Arsenal ska vara ett klart bättre lag än nykomlingarna Brighton. Det var inte mycket, men Londonlaget gjorde två mål och höll nollan. Det enda jag undrar över denna match är varför Brightom inte kan spela i blåvitrandig tröja och blå shorts. Det borde fungera alldeles utmärkt som kontrast till Arsenals röda tröja och vita byxor. Men här syns åter hur mycket pengar styr. För att få sålt sin bortadress till fans världen över så passade Brighton på att ta på sig sitt helgula bortaställ. Det blev ju bra reklam för den dressen nu då laget äntligen fått sändningstid för sin match.
 

Ett av ligans bästa bortalag borde enkelt vinna mot Everton, vilket Burnley gjorde.


Everton har ju bevisat att de inte är ett topplag, inte ens med Wayne Rooney i uppställningen. Igår var han inte ens i startuppställningen och då var det ganska lätt för bortalaget Burnley att se till att göra ett mål och sedan hålla ställningarna. Burnley på bortaplan är ju ett vasst kort. De startade med att besegra Chelsea. Sedan har de två oavgjorda bortamatcher också. Och inte mot vem som hellst utan Tottenham och Liverpool.
 

Snygg provkarta av Liverpool i att lyckas missa mål.


Liverpool ja. Är är det också svårt att se att detta ska vara ett toppenlag. De förlorar visserligen inte så ofta, men å andra sidan så vinner de inte heller. Newcastle på St James´ Park med Rafael Benitez vid rodret skulle bli en giganternas kamp. Det blev blahablaha. Medelmåttornas kamp om ens det. Matchen hade en prestation och det var Coutinos patenterade långskott som gav 0-1. Ett sjabbel och motlägg skapade 1-1. Sedan var det en uppvisning av Liverpool hur man missar mål. Än en gång med den för stunden helt oduglige Sturridge i spetsen. Ett bevis på Liverpool ineffektivitet var statistiken: Skott på mål: Newcastle hade fyra och Liverpool två.
 

MFF får vänta tills efter landslagsuppehållet.


Malmö FF verkar ha tagit sig samman efter Kingsley Sarfos barnsexmisstankar. Med honom avstängd så presterade laget en 2-0 seger över Halmstad hemma. Visserligen var det bottenlaget mot topplaget, men HBK har varit lite av ett bogey team för MFF. Denna omgång vann alla de fyra topplagen så Malmö får vänta till efter landslagsuppehållet att fira sin 20:e serieseger. Det är 12 poäng kvar att spela om och MFF leder med nio, så vem ska kunna hindra seriesegern?

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 2:a oktober

1999 Carles i A-laget

 
Barcelona spelade idag 1999 i ligan mot Real Valladolid. Som vanligt så vann Barca. Det blev 2-0. En sak var ny, nämligen en 21-årig krullhårig försvarare vid namn Carles Puyol som gjorde sin debut. Den blev så lyckas att det blev nästan 500 matcher i Barcelona innan han lade av 2014. Då var han lagkapten och hade tagit sex ligamästerskap, tre Champions Leaguesegrar, 102 landskamper för Spanien och 6 för Katalonien. För Spanien blev han Europamästare 2008 och Världsmästare 2010.

FÖDDA IDAG

26 år Roberto FIRMINO född 1991 i Maceió, Alagoas, Brasilien
Mittfältare
16 landskamper för Brasilien.
Klubbar som spelare:
2009-10 Figueirense,
2011-2015 Hoffenheim,
2015- Liverpool.

33 år Goran POPOV född 1984 i Strumica, Jugoslavien
Försvarare/Mittfältare
15 U- och 46 A-landskamper för Makedonien.
Klubbar som spelare:
2002-03 Belasica,
2003 Proodeftiki (lån),
2004 AEK Aten,
2004-05 Röda Stjärnan Belgrad,
2004-05 Odra Wodzisław (lån),
2005-08 Egaleo,
2007-08 Levadiakos (lån),
2008-10 Heerenveen,
2010-14 Dynamo Kiev,
2012-14 West Bromwich Albion (lån),
2014- Vardar.

69 år Trevor BROOKING född 1948 i Barking, London, England
Mittfältare
7 U- och 47 A-landskamper för England.
Klubbar som spelare:
1965-84 West Ham United 528 matcher,
1985 Newcastle Blue Star,
1985 Cork City.
Lag som tränare:
2003 West Ham United.

73 år Willie MORGAN född 1944 i Sauchie, Skottland
Anfallare
21 landskamper för Skottland.
Klubbar som spelare:
1960-68 Burnley,
1968-75 Manchester United,
1975-76 Burnley igen,
1976-80 Bolton Wanderers,
1977 Chicago Sting (lån),
1978-80 Minnesota Kicks (lån),
1980-81 Blackpool.
Då han spelade i Manchester United gjorde bandet Tristar Airbus en hyllningssång till Morgan "Willie Morgan on the Wing".

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln