• Boris dagliga blogg

Fredagen den 13:e oktober 2017.

"Ointressanta" Champions League för damer avslutade 16-delsfinalerna.
Barn-VM i fotboll i Indien.
Afrika är bäst i historien i U-17 VM.

Uppskattning av min hemsida av fotboll.com.
Skottlands förbundskapten Gordon Strachan lämnar


FOTBOLLSHISTORIA:
1993: Makedoniens första landskamp i historien.
2006: FIFA bestraffar Kamerun igen för "fel" landslagsdress.

FÖDDA IDAG:
Gabriel, Kari, Wes, Antonio.

KAMERUNs förstatröja 2006/08

Då det inte spelades någon fotboll igår som ger mig en tröja idag, så går jag till idag år 2006. Då bestraffade FIFA Kamerun för att de försökt vara lite innovativa i sina landslagsdresser. Alltså gick de över till denna tröja som jag har på mig idag.

"Ointressanta" Champions League för damer avslutade 16-delsfinalerna.


Efter ett hektiskt VM-kvalande så fanns det nästan ingen fotboll att tala om som spelades igår. Det fanns två större tuneringar som ingen är speciellt intresserad av. Den ena har jag nämnt tidigare. Det är Champions League, som ju brukar vara populärt, men inte när det gäller damer som spelar. Dessutom var det bara två matcher. De två sista returmötena i 16-delsfinalerna. Båda hade slutat 3-0 i första matchen. Manchester Citys damer hade vunnit borta i Österrike mot St Pölten så den matchen var ju redan avgjord. Glasgows damer hade 0-3 att ta igen på kazakhstanska klubben Shymkent. City vann med 3-0 hemma, och Glasgow var nära att fixa en vändning. 4-1 slutade det igår och då träder den urlöjliga regeln in som säger att det är bättre att göra mål på bortaplan än hemma.
 

Barn-VM i fotboll i Indien.


Den andra stora ?!? turneringen var ett världsmästerskap, men vem följer ett världsmästerskap i fotboll för barn som inte fyllt mer än 17 år. Jodå, enligt FNs barnkonvention så är 17-åringar barn. Och dessa har man åkt med till Indien för att spela om vilka kids som är bäst i världen. Det är 24 länder som deltar. De sex grupperna har spelat två matcher och den tredje omgången avverkades igår i två grupper. Då jag redan beskrivit turneringens låga intresserang så ska jag be att få återkomma med rapportering från Bombay eller Mumbai som det också kallas då finalen spelas den 28:e oktober. Turneringen spelas på fem orter till: New Delhi, Margao, Kochi, Guwahati och Kolkata.
 

Afrika är bäst i historien i U-17 VM.


Fast detta med U-17 VM är inget nytt. Redan 1985 spelades det första mästerskapet. Det gick i Kina. Då barnen växer fort så är det ju nästan aldrig någon spelare som är med i mer än ett VM. Därför kan man spela turneringen vart annat år. Det är bara ett enda land som kan hävda sig från de är 17 år tills de blir vuxna och det är Brasilien. De har vunnit tre gånger. Annars har Afrika stor övervikt då det gäller segrar. Av de 16 mästerskap som hittills spelats har Afrika sju titlar. Fem för Nigeria och två till Ghana. Mexiko har två mästerskap och länder som vunnit en gång är Sovjetunionen, Saudiarabien, Schweiz och Frankrike. Alltså bara tre Europeiska titlar. Detta kan var lite av förklaringen till varför FIFA drar ner på det Europeiska deltagandet i det riktiga VMet till förmån för övriga världen.
 

Uppskattning av min hemsida av fotboll.com.


En liten trevlig överraskning var att jag fick ett mail om min blogg och min hemsida. Trevligt var det för att jag fick lovord och att de gillade både bloggen och hemsidan. De hade dessutom lagt till min sida i deras länkar. Jag har gjort detsamma och lagt in fotboll.com som en länk på min förstasida. Så är skriver fotboll.com om sig själv:
”Fotboll.com är platsen för dig som vill hålla dig uppdaterad på nyheter, matcher, resultat, statistik, TV-sändningar samt odds och betting i allmänhet. Webbplatsen utvecklas löpande för att förse dig med allt inom fotboll.”
 

Skottlands förbundskapten Gordon Strachan lämnar


Gordon Strachan lämnar sitt uppdrag som skotsk förbundskapten. Det skotska fotbollsförbundet meddelar på sin officiella hemsida att förbundskaptenen Gordon Strachan lämnar sin post. Skottland lyckades inte kvalificera sig till sommarens VM-slutspel i Ryssland. Förbundet är alltså på jakt efter en ny förbundskapten inför kommande EM-kval. Nu rapporterar trovärdiga Sky Sports att David Moyes skulle välkomna jobbet. Den tidigare Everton- och Manchester United-tränaren är just nu utan klubb. Moyes var senast i Sunderland.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 13:e oktober

1993 Makedonien spelar landskamp.

 
Både Slovenien och Makedonien hade varit egna nationer i två år då Jugoslavien delades upp. Slovenien hade spelat tre landskamper innan de idag 1993 mötte Makedonien som spelade sin allra första fotbollslandskamp i historien. Det gick alldeles utmärkt då de vann med 4-1. Makedoniens stora stjärna var Darko Pančev och han gjorde också ett av målen, men Makedoniens första landskampsmål gjorde Zoran Boškovski.

2006 Fel landslagsdress för Kamerun

 
Sepp Blatter och FIFA lät idag 2006 meddela att Kamerun skulle bestraffas med 6 poängs avdrag i kommande Afrikanska mästerskap och kommande VM-kval. Orsaken var att de inte hade en lagdress som FIFA kunde godkänna. Redan 2002 tvingade FIFA Kamerun och Puma att sy på ärmar på dem VM-tröja som de redan använt i Afrikanska mästerskapen och som mer liknade en baskettröja. Nu hade Puma tillsammans med Kamerun tagit fram en dräkt med dragkedja vid axlarna och där byxor och tröja satt ihop. Dräkten hade egentligen ingen som helst betydelse för fotbollsspelet, tvärtom så hade aldrig spelarna tröjan utanpå shortsen då de ju hängde ihop. FIFA och Blatter sysslade med märkliga saker redan för knappt tio år sedan.

FÖDDA IDAG

31 år Gabriel AGBONLAHOR född 1986 i Birmingham, England.
Anfallare
16 U- och 3 A-ladskamper för England.
Klubb som spelare:
1997- Aston Villa,
2005 Watford (lån),
2005 Sheffield Wednesday (lån).

35 år Kári ÁRNASON född 1982 i Göteborg.
Mittfältare
63 landskamper för Island.
Klubbar som spelare:
1999 Valur,
1999-2004 Víkingur,
2002-03 Gonzaga Bulldogs collage USA,
2004 Adelphi Panthers collage USA,
2005-06 Djurgårdens IF,
2007-09 AGF Århus,
2009 Esbjerg fB (lån),
2009-11 Plymouth Argyle,
2011-12 Aberdeen,
2012-15 Rotherham United,
2015-17 Malmö FF,
2017 Omonia,
2017- Aberdeen igen.

36 år Wesley "Wes" BROWN född 1981 i Longsight i Manchester, Engand
Försvarare
8 U- och 23 A-ladskamper för England.
Klubbar som spelare:
1992-2011 Manchester United,
2011-16 Sunderland,
2016-17 Blackburn Rovers,
2017- Kerala Blasters.

40 år Antonio DI NATALE född 1977 i Neapel, Italien
Anfallare
42 landskamper för Italien.
Klubbar som spelare:
1994-2004 Empoli,
1997-98 Iperzola (lån),
1998 Varese (lån),
1998-99 Viareggio (lån),
2004-16 Udinese.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln