• Boris dagliga blogg

Måndagen den 17:e juni 2019

Colombia slog Argentina.
Därför blir Messi inte en stor världsspelare.
Pebble Beach.
Sverige och USA klara för åttondelarna.
Ännu ett fotbollsmästerskap startade igår.
​​​​​​​​​​​​​​Qatar inte alls så dåliga.


FOTBOLLSHISTORIA:
1902: Norwich City FC grundas.
1962: VM-finalen mellan Brasilien och Tjeckoslovakien.
1994: Diana Ross öppnar fotbolls-VM med en praktmiss.
2003: David Beckham väljer nr 23 i Real Madrid.

FÖDDA:
Jordan, Alan.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGG OM SÖNDAGEN DEN 16:e JUNI 2019

Colombia slog Argentina.


Gårdagens blogg startade innan jag gick och la mig. Efter tolv natten till igår fanns det två stora idrottsevenemang som tilldrog sig mitt intresse. Förlåt alla damfotbollare och det VM som pågår i Frankrike, men Copa America i Brasilien smäller något lite högre. Därför var det en intressant tillställning mellan Argentina och Colombia som jag följde. Ett Colombia som hadedet mesta av spelet i första halvlek även om inget av lagen lyckades fresta respektive målvakt med ett enda skott. Det skulle vara intressant att veta vad det är som händer i halvtidspuserna, för ut kom ett Argentina som fullkomligt tog över matchen med chans på chans. Då inträffade det som ibland kam hända. Colombia stack upp i två målchanser och i dessa satte de sina enda två skott mot mål. Båda gick in och Colombia vann med 2-0.
 

Därför blir Messi inte en stor världsspelare.


Än en gång bevisade Lionel Messi varför han inte kan klassas som en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna. Pele, Johan Cruijff och Diego Maradona var lika fantastiska spelare i sitt klubblag som Messi, men skillnaden var att dessa tre äldre världsspelare även bedrog stort i sina landslag. Denna briljans har Messi aldrig lyckats med då han drar på sig Argentinas landslagströja. Frågan är om Messi hade kunnat klara sig i någon annan klubb än Barcelona?
 

Pebble Beach.


Den andra stora händelsen var US Open. Det är den tredje majortävlingen för året i golf. Intressant med tävlingen är att den i år går på Pebble Beach Golf Links. Den banan har jag själv spelat på ett otal gånger så jag känner igen varje hål som världsstjärnorna spelar på. Nej, det är inte så att jag är någon så bra golfspelare, eller överhuvudtaget varit i USA någon gång. Då jag spelat Pebble Beach Golf Links så har det givetvis varit på datorn. Som svensk så är det givetvis Henrik Stensons framfart som intresserar mest. Då tredje rundan var avslutad igårnatt så fanns han på delad nionde plats med fyra slag under par. Tyvärr drog Gary Woodland och Henriks bäste kompis Justin Rose ifrån i toppen med elva respektive tio slag under par. Det är för mycket för att Stenson ska kunna blanda sig i segerstriden i natt.
 

Sverige och USA klara för åttondelarna.


Efter att ha gjort lite ärenden på Svågertorp och Emporia kom jag hem och satte på TV:n för att se matchen med Sveriges damer i VM. Tjugo minuter hade gått och det stod 2-0. Alltså inte speciellt spännande. Men Thailand är inget lag att bli skrämd av. 0-13 i öppningsmatchen mot USA och 1-5 mor Sverige. Svenskorna var snälla och lät Thailand få göra ett mål. Sveriges match i gruppen är givetvis den på torsdag då de möter USA. USA som lätt klarade av Chile med 3-0. Alltså är båda favoriterna redan klara för fortsatt spel, men det kan ju vara avgörande i mötet i åttondelsfinalen vilka motståndarna där bli ocm man kommer etta eler tvåa i gruppen. Som jag ser det så kommer USA att vara favoriter mot Sverige.
 

Ännu ett fotbollsmästerskap startade igår.


Ett mästerskap som Sverige vann 2015 är U-21 EM. I år kan detta inte ske då Sverige inte är kvalificerade. De nordiska färgerna får i år försvaras av Danmark då de 22:a mästerskapen spelas i Italien och San Marino. SVT sänder och första matchen gick igår mellan Polen och Belgien. Hade det gällt A-lagen så hade Belgien varit klar favorit och de var lite mer segertippade igår. Därför var det lite överraskande att Polen kunde vinna med 3-2. I denna grupp finns även Italien och Spanien. De möttes i kvällsmatchen. Efter att Spanientagit ledningen med 1-0 ganska tidigt i matchen så tog Italien över målskyttet och kunde vinna med 3-1.
 

Qatar inte alls så dåliga.


Golfen tog slut så sent så den kommer i morgon. Däremot kan jag avsluta som jag startade. Nämligen med Copa America. Grupp B avslutade med att Paraguay mötte inbjudna Qatar. Trots att Qatar hade det mesta av bollen så var det Paraguay som gjorde både 1-0 och 2-0. Många hade kanske trott att Qatar skulle bli slagpåsen i turneringen och att de endast var inbjudna för att de är värdar för kommande VM 2022. Men laaget kom tillbaka och lyckades både reducera och kvittera. 2-2 slutade det och lagen ligger tvåa och trea i gruppen som leds av Colombia och där Argentina är sist.

FOTBOLLSHISTORIA från den 17:e juni.

1902 Norwich City bildas

Norwich CEYMS F.C. var ett fotbollslag som grundades 1988. CEYMS står för Church of England Young Men's Society. Idag 1902 var kaptenen och vice kaptenen ur denna klubb på Criterion Cafe. De tyckte att ambitionen inte var tillräckligt stor så de bestämde sig för att starta en egen fotbollsklubb. Det blev Norwich City FC. Efter två amatörår blev klubben professionell. Mest beroende på att de uteslöts ut amatörligan för att vissa spelare hade fått lite betalning. 1921 kom de med i proffsligan och 1992 var de med i första Premier League.

FOTBOLLSHISTORIA från den 17:e juni.

1962 Brasilien – Tjeckoslovakien
 

På Estadio Nacional i Santiago i Chile spelades idag 1962 den sjunde VM-finalen i fotboll. 56 länder hade kvalat och 16 var med i turneringen. Finalen stod mellan de regerande världsmästarna Brasilien och Tjeckoslovakien. Josef Masopust gav tjeckerna ledningen efter en kvart, men sedan var det bara Brasilien. Pelé hade skadat sig redan i andra matchen men det fanns spelare som Amarildo, Zito och Vava som kunde göra mål. 3-1 slutade finalen och för andra och senaste gången hade en nation försvarat sitt världsmästerskap.

FOTBOLLSHISTORIA från den 17:e juni.

1994 VM i USA
 

Första matchen i fotbolls-VM i USA spelades idag 1994 på Soldier Field i Chicago. Tyskland vann över Bolivia med 1-0 och målet gjordes av Jürgen Klinsmann. Fast det som de flesta kommer ihåg är invigningen. Efter ett tal av Oprah Winfrey presenterade hon Diana Ross som framförde sin nya singel "I'm Coming Out". Under låten skulle Ross lägga en straff så att målet rämnade då bollen träffade nätmaskorna. Det var då bloopern kom. Diana Ross sköt så illa att bollen gick långt utanför mål, men målet rasade i alla fall. Det fanns ingen chans att göra en andra tagning i direktsändningen.

FOTBOLLSHISTORIA från den 17:e juni.

2003 Beckham till Real och varför nummer 23?
 

David Beckham var 14 år då han skrev på för Manchester United 1991. Ryktet gick att han och Sir Alex inte gick riktigt ihop. Hur det nu än var så flyttade han från Manchester idag 2003 då han skrev på för Real Madrid. David ville givetvis ha nummer 7, men det var redan upptaget av Raul. Då David kollade över de lediga numren påpekade Davids fru Victoria att basketstjärnan Michael Jordan just hade slutat sin karriär och hade David spelat basketboll i Washington Wizards hade Jordans 23 varit ledigt. På så sätt blev det 23 i Real Madrid och det numret passade ju ännu bättre då Beckham 2007 flyttade till USA och LA Galaxy.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 17:e juni.

Jordan HENDERSON blir 29 år

Jordan Brian HENDERSON är född 1990 i Sunderland, England.
Mittfältare
29 U- och 51 A-landskamper för England.

Klubbar som spelare:
Sunderland (2006-11),
Coventry City (2009 lån),
Liverpool (2011-).

Säsongen 2010-2011 spelade Henderson i 37 av lagets 38 ligamatcher och blev för andra året i rad utsedd till klubbens bästa unga spelare.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 17:e juni.

Alan DZAGOEV blir 29 år

Alan Yelizbarovich DZAGOEV är född 1990 i Beslan, Sovjetunionen
Mittfältare/anfallare
9 U- och 59 A-landskamper för Ryssland.

Klubbar som spelare:
Yunost Vladikavkaz (1999–2005),
Konoplyov (2005–06),
Krylia Sovetov-SOK (2006–07),
CSKA Moskva (2008–).

Ddet var hans mor som var så intresserad av fotboll att hon tog Alan och hans ror Gela till närmsta fotbollsklubb för att de skulle starta med den sporten.

DAGENS CITAT.

TACK FÖR IDAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv