• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 3:e januari 2018.

DAGENS TRÖJA: TOTTENHAMs förstatröja 2014/15 2-0 och dessutom borta för Tottenham, var i mina ögon större seger än 3-1 hemma för Manchester City. Alltså tar jag denna tröja idag. DAGENS TRÖJA: TOTTENHAMs förstatröja 2014/15 2-0 och dessutom borta för Tottenham, var i mina ögon större seger än 3-1 hemma för Manchester City. Alltså tar jag denna tröja idag.

Väntade segrar för Tottenham och Manchester City.
Ingen större sensation att West Ham och Crystal Palace vann, men båda vände och det var starkt.

Överraskning i Copa Italia och Wolves spelar säkert Premier League nästa säsong.

FOTBOLLSHISTORIA:
2004: Plymouths största seger.

FÖDDA IDAG:
Jonny.

Det spelades några matchewr igår och jag gjorde en snabbkoll av de fyra Premier Leaguematcherna. Det visade sig bli en dag utan sensationer. TV-matchen Swansea mot Tottenham var redan klar på förhand, även och Londonlaget verkade lite sega. Kanske var det för att Harry Kane var lite förkyld och satt på bänken större delen av matchen, men det blev säkra 2-0 innan domaren blåste slutsignalen. En lika säker seger hade Manchester City då de mötte ett av Premier Leagues formsvagaste lag just nu, Watford. Visserligen gjorde båda lagen två mål var, fast City gjorde sina i rätt mål medan Warford satte ett i vardera målet. Alltså säkert 3-1.

SWANSEA CITY - TOTTENHAM HOTSPUR  0-2

De två andra matcherna var inte heller överraskande. West Ham ska slå West Bromwich på hemmaplan och Crystal Palace går ju så bra att de mycket väl kunde vinna borta mot också ganska formsvaga Southampton. Båda matcherna slutade 2-1. Anmärkningsvärt var att förlorarna ledde med 1-0 i halvtid och att båda matchernan vände i andra halvlek, och det ganska sent. West Hams stora hjälte var den bufflige Andy Carroll som gjorde båda målen, och det sista kom på tre minuters övertid.

SOUTHAMPTON - CRYSTAL PALACE  1-2

Övriga spelade matcher igår som kan nämnas var att Atalanta stod för en stor prestation då de slog ut Napoli ur Copa Italias kvartsfinal. De gjorde detta på bortaplan med 2-1 efter att ha haft ledningen med 2-0. I semifinalen får de möta segraren mellan Torino och Juventus. Dessa båda möts ikväll. Sedan snackas det över hur överlägsna Manchester City är i Premier League. I ligan under, League Championship vannn Wolverhampton igår över Brentford med 3-0. Wolves är nästan lika överlägset och kommer att ta sig uppmi Premier League till nästa säsong. De leder med tolv poäng till godo på tvåan Derby.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 3:e januari.

2004: Plymouth Argyle öppnar året med 7-0.

Hemma på Home Park spelade Plymouth Argyle sin första match för åren idag 2004. De mötte Chesterfield i en seriematch i Division Two. Då matchen var över hade Plymouth tagit sin största seger i klubbens 118-åriga historia. 7-0 slutade det, men ettt rekort i sig var att redan efter 18 minuter av matchen hade Plymouth ledningen med 5-0. Det var speciellt detta rekord som stack ut, för det var faktisk tredje segern laget tog med 7-0. en gång 1932 och en gång 1994 vann de också med samma slutresultat.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 3:e januari.