• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 22:a februari 2018.

DAGENS TRÖJA
CARDIFF CITYs andratröja 2017/18

Åter så poängterar jag att åttondelarna i Champions League bar är ”halvtid”. Dessutom äger jag ingen Shakhtartröja, men jag har en fin ny Cardifftröja och den passar utmärkt på laget befäste sin andraplats i tabellen genom att bortsbesegra Ipswich med 0-1 i denna tröja.

USAs första skidguld i OS-historien och Bjørgen meste medaljör i vinter-OS, och ett svenskt silver.
Svenska herrar i OS, vojne, vojne!!!

Mourinho är fantastisk som lyckas att coacha den ena 0-0 matchen efter den andra! (Ironi)
Shakhtar, Champions Leagues eviga bortalag vann hemma.

FOTBOLLSHISTORIA:
1913: Arsenal meddelar att de hittat en ny hemmaarena.
2006: Australien meddelar att de hittat en ny världsdel.


FÖDDA IDAG:
Branislav, Brian, Marc.

USAs första skidguld i OS-historien och Bjørgen meste medaljör i vinter-OS, och ett svenskt silver.


Min inledande titt igår var en repris på nattens åk med de svenska hoppen i freestylens skicross. Fast det var ju herrarna så all de tre som deltog lyckades med konsten att köra bort sig och förutom kvalåket så blev det bar ett tävlingsåk och jag kunde koncentrera mig på skidåkning. Här var det spännande och både killar och tjejer gick lätt till final i sprintens stafett. För damerna Charlotte Kalla och Stina Nilsson och förhoppningar om en silvermedalj bakom Norge var ett helt logiskt resultat. Då norskorna inte orkade på upploppet så var allt upplagt för sveriges femte guldmedalj, men då fräste Jessica Diggins förbi och hon och Kikkan Randall tog USAs allra första guldmedalj i längdskidåkning i den olympiska historien. Men det var inte bara detta som var det historiska i loppet. Marit Bjørgen blev med sin bronsplats de olympiska spelens meste medaljör genom tiderna med sin 14:e medalj.
 

Svenska herrar i OS, vojne, vojne!!!


Sedan skulle herrarna åka och här är det inte bara skidåkarna som har ett dåligt OS utan även de som tar ut laget hade missat totalt. Det finns specialiserade svenska sprintåkare så hade man tagit ut Marcus Hellner och Calle Halvardsson. Dessa två har underpresterat och känt sig trötta och utslitna. Dessutom verkar de inte ha mycket intresse av att tävla. Calle försökte sig inte ens på en spurt om silver och brons utan åkte avstannande in på en fjärde plats. Efter loppet sa de båda svenskarna att de tänkte åka hem och inte vara med på fem-milen på söndag. Nej, fy skäms! Fy skäms kan man säga åt Tre Kronor också. Det var många år sedan det svenska ishockeylandslaget förlorat en tävlingsmatch mot Tyskland, men igår var det dags. 4-3 i förlängning. Vid OS 2002 så kommer vi ihåg ett annat 4-3 resultat. Då var det Vitryssland som slog ut Sverige med samma siffror. Men jag tar inte förlusten så hårt. Ishockeyn är det ju inte någon stor kvalitet på då det inte är de bästa ishockeyspelarna i världen som deltar.
 

Mourinho är fantastisk som lyckas att coacha den ena 0-0 matchen efter den andra! (Ironi)


Champions League spelade de två sista åttondelsfinalerna igår. I matchen mellan Sevilla och Manchester United gick det helt och hållet Jose Mourinhos väg. Hans satsning på att spela 0-0 matcher lyckades. Det underliga med resultatet var att även Sevilla verkade nöjda. Det brukar man kunna se vid byten i slutet. Båda lagens utbytta hasade sig av planen så långsamt som de kunde. United gjorde ett byte redan efter en dryg kvart och här inträffade något jag kan bli vansinnig på. Ander Herrera kände att det sträckte till i låret, och han tvingades gå av planen, men han gjorde det efter ett par minuters uppehåll då han verkligen måste njuta av att ha allas blickar på sig. Istället för att gå av då han kände skadan så satte han sig ner på planen och väntade på att domaren skulle blåsa av spelet. Detta är att verkligen sabotera fotbollen och är värt minst en varning!

Shakhtar, Champions Leagues eviga bortalag vann hemma.


Shakhtar Donetsk spelade hemma, men det är inte riktigt sant. Deras hemmaarena i Donetsk är inom det oroliga områdena i Ukraina. Alltså spelar de sina hemmamatcher i olika städer. Igår var det i Kharkiv som ligger cirka 30 mil från Donetsk. Motståndare var Roma och här hade båda lagen kommit på att fotboll går ut på att göra mål. Fast förutom tre stycken var det även en ruffig match. Roma öppnade perfekt med ett bortamål i första halvlek och det var rättvist. I andra var det Shakhtar som var det förande laget och det kunde blivit mer än de två mål de lyckades få in. Men 2-1 gör att denna åttondel lever inför returmötet i Rom.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 22:a februari.

Highbury 1913 Highbury 1913

1913 Arsenal ska flytta


1913 kungjordes flytten som skulle ske under sommaren. Idag 1913 meddelade klubben att ägaren Henry Norris letat och funnit en ny arena. Manor Ground i Plumstead söder om Temsen skulle överges då publiksiffrorna varit i fallande och en kris hotade klubben. Man skulle flytta norr om floden till en arena som hette Highbury och som kom att bli Arsenals hemmaarena i 93 år.

2006 Australien tillhör Asien


Idag 2006 spelade Australien mot Bahrain i kvalet till Asiatiska mästerskapen. Det var Australiens första match som medlem i Asiatiska fotbollskonfederationen. Australiska fotbollsförbundet bildades 1922. Sedan 1966 tillhörde de Oceaniens fotbollskonfederation. Då Australien var ganska överlägset i sin världsdel ansåg de att de skulle få bättre motståndare om de fick spela i Asiatiska zonen.  2005 blev de inbjudna av Asien att gå över och alla instanser godkände detta.

I ärlighetens namn kunde Australiens fotbollsförbund lika gärna erkänt att det var för att enklare komma med i VM. De är så bra att de ganska lätt kan kvalificera sig till VM från Asienkvalet. Även i Oceanien vann de, men segraren från Oceaniengruppen får slutkvala mot en Syd- eller Mellanamerikansk motståndare. Denna dubbelmatch är oftast mycket svårare att vinna.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 22:a februari.

34 år Branislav IVANOVIĆ född 1984 i Sremska Mitrovica, Jugoslavien (nuvarande Serbien)
Försvarare
38 U- och 100 A-landskamper för Serbien.
Klubbar som spelare:
Remont (2001-02),
Red Star (2002-03),
OFK Beograd (2003-06),
Lokomotiv Moskva (2006-08),
Chelsea (2008-17),
Zenit Saint Petersburg (2017-).

49 år Brian LAUDRUP född 1969 i Wien, Österrike
Mittfältare/Anfallare
23 U- och 82 A-landskamper för Danmark.
Klubbar som spelare:
Brøndby IF (1979-89),
Bayer Uerdingen (1989-90),
Bayern München (1990-92),
Fiorentina (1992-93),
Milan (1993-94),
Glasgow Rangers (1994-98),
Chelsea (1998-99),
FC Köpenhamn (1998-99),
Ajax (1999-2000). 

49 år Marc WILMOTS född 1969 i Dongelberg, Belgien
Mittfältare
70 landskamper för Belgien.
Klubbar som spelare:
CS Jodoigne (1980-85),
Sint-Truiden (1985-88),
Mechelen (1988-91),
Standard Liège (1991-96),
Schalke 04 (1996-2000),
Bordeaux (2000-01),
Schalke 04 igen (2001-03).  
Lag som tränare:
Schalke 04 (2003 spelande),
Sint-Truiden (2003-04),
Belgiens landslag (2009-12 ass. tränare)
Belgiens landslag (2012-16),
Elfenbenskustens landslag (2017).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv