• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 3:e april 2024

NAMNSDAG:
Ferdinand
Nanna.

TEMADAG:
Kärlekens dag,
National Walking Day.

NATIONALDAG:
Ingen.

RUBRIKER.
Regnig dag med fisk.
...och läsning.
Oavgjort för topplag i Superettan.
Oavgjort för Ham-lagen.


FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 3/4:
1905: Boca Junior grundas.
1999: Liverpool vinner derby, men snortande Fowler förlorar.
 
FOTBOLLSPROFILER FÖDDA 3/4:
GABRIEL JESUS, 
Karim ANSARIFARD, 
Stephanie COX.

FAKTA OCH EGNA TANKAR OM TISDAGEN 2 APRIL 2024.

Regnig dag med fisk.

Golfsäsongen har startat och då det var tisdag igår så var de en runda med Koko-boyz. Så var det tänt och bokat. Då vädergudarna i tid hade anmält att vädret skulle göra det obehagligt att bege sig ut på en golfbana full med regn så hade vi beslutat att avboka vår tid och boka in en ny på torsdag. Då ska vinterdäcken av och sommardäcken på, så det blir inställd golf för mig, även på torsdag. I och för sig gjorde det inte så mycket att det inte blev någon golfbana igår. Måndagen hade ju gått bort då det var en helgdag. Med gått bort menar jag att den vanliga veckohandlingen blev skjuten till igår. Alltså blev det inköp innan första målet mat igår. Då vi var klara med brunchen var klockan så pass mycket att vi beslöt att flytta fram middagen till strax över fem. Då blev det ”Senapsgriljerad fisk med mos”. Bra mat då det i och för sig var lite mortlande och blandande av det som skulle ligga ovanpå fisken, men sedan skötte den sig själv i ugnen.
 
...och läsning.

Vädrets makter sa att det var klokast att hålla sig inne igår. Därför gjorde jag det resten av dagen. Jag höll mig bland annat i förrådet. Där står motionscykeln och det blev en dryg halvtimme tillsammans med cykeln och Läckberg/Flexeus anda del om polisen Mina och mentalisten Vincent som ska lösa en del fall ed mördade småbarn. Boken ”Kult” fördrev jag även resten av dagen med, fast då var det i TV-soffan jag läste mig fram till sidan 378. Bara 222 sidor kvar. Det blev en kvällspromenad med Rhiann till Åkarps station där vi mötte dottern som slutar sent på tisdagar.
 
Oavgjort för topplag i Superettan.

Väder och annat gjorde att det blev tidig kvällsgång för alla andra i huset. Det gjorde att jag kunde kolla upp lite fotbollsmatcher på TV. Superettan spelade klart första omgången. Det var Öster och Degerfors som möttes i Växjö. Dessa två lag var de som tränarna av lagen i Superettan tippat skulle gå upp i Allsvenskan till nästa år. Då borde de vara lika bra och det var de. 1-1 slutade matchen. Men de såg länge ut att bi bortaseger. Östers kvittering kom inte förrän i tredje tilläggsminuten.
 
Oavgjort för Ham-lagen.

Premier League kör omgång 31 i veckan, tisdag, onsdag och torsdag. Av de fem matcherna igår var det många möten mellan lag på nedre halvan. Endast ett möte varv mellan lag som låg på plats fem och sju. Londonderby mellan Ham-lag. West Ham och Tottenham. Som oftast då två lag förväntas spela en jämn kamp så gör de det. Alltså att de spelar oavgjort. 1-1 slutade det och det var kanske rättvist, men två lag som vill ta sig upp å platserna till Europacupspel kommer inte att göra detta om de spelar oavgjort. Som jag har sagt så många gånger tidigare så blir det en förlust på två poäng för båda lagen.

IDAG! ONSDAG 3 APRIL 2024.

NAMNSDAG:
Ferdinand          Nanna

Namnsdagar den 3:e april i kronologisk ordning.
 
1721–1900 – Ferdinand
1901–1985 – Ferdinand
1986–1992 – Ferdinand, Gunvi (utgått) och Gunvor (nu 3 mars)
1993–2000 – Ferdinand och Florence (utgått)
Från 2001 – Ferdinand och Nanna

TEMADAG:
Kärlekens dag

Kärlekens dag firas den 3 april varje år. Kärlekens dag firas på samma sätt som Alla hjärtans dag, genom att vi ska sprida kärlek omkring oss. Vi borde fira Kärlekens Dag varje dag men vi kan göra det lite extra festligt just idag.

TEMADAG:
National Walking Day

National Walking Day infaller första onsdagen i april. The American Heart Association instiftade dagen som är en uppmaning till att promenera en halv timme. Egentligen är detta något som man bör offra en halv timme på varje dag för det egna välbefinnandet.

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 3 APRIL.

1905 Boca grundas.

Idag 1905 möttes fem unga italienska emigranter (Esteban Baglietto, Alfredo Scarpatti, Santiago Sana och bröderna Juan Farenga och Teodoro Farenga) i La Boca för att grunda en fotbollsklubb. Klubben fick namnet Boca från stadsdelen och ordet "Juniors" lades till för att ge en engelsk klang och prestige åt laget från det fattiga södra Buenos Aires. CA är en spansk förkortning för Club Atlético (ungefär idrottsklubb).
 

Fast det är kanske historien om deras klubbfärger som har en speciell historia som är extra intressant. Dessa bestämdes inte förrän 1907. Från början spelade laget i en massa olika färger. Då spelarna äntligen kom överrens valdes en svart-vit randig tröja. Då även en annan lokal klubb hade dessa färger valde man att spela om vem som skulle få behålla sina. Boca förlorade.
 

För att välja ny färg valde man att lotta fram dessa. Två medlemmar sändes ner till hamnen för att spana efter flaggan på det första fartyg de såg anlända. Då de tagit plats kom den svenska lastbåten Drottning Sophia (efter Sofia av Nassau, hustru till Oscar II) som gjorde resan mellan Köpenhamn och Buenos Aires. Klart! Blått och gult fick det bli.

1999 Liverpool vinner men Fowler förlorar.

Idag 1999 spelades ett av alla Merseyside derbyn. Då slutsignalen gick hade Liverpool vunnit med 3-2 vilket gladde alla rödklädda supporters. Men det var en händelse efter ett av målen som drog till sig världens intresse, med betoning på drog. Everton hade tagit ledningen men redan i 15:e minuten fick Liverpool straff. Robbie Fowler var den givne straffskytten och snyggt rullade han in det vid målvaktens vänstra stolprot.
 

Fowler var som alla andra spelare inne på hur bästa målgesten kunde se ut. Då Evertons supportrar anklagat honom för att använda droger sprang han ner till kortlinjen och lade sig ner och låtsades att den vita linjen var kokain. Den enda som försökte försvara honom var manager Gerard Houllier som påstod att Fowler skulle låtsas äta gräs, vilket skulle vara en festtradition från Kamerun som Rigobert Song lärt Fowler.
 

Detta gick inte FA på som stängde av Fowler i sex matcher och lät honom få en bot på 32 000 pund. Inte heller Liverpools egen ledning trodde på Houllier utan lät Fowler böta 60 000 pund. Så att göra mål är bra, men det gäller att fundera ut rätt målgest.
 

FOTBOLLSPROFILER SOM FÖDDES 3 APRIL.

GABRIEL JESUS blir 27 år.

GABRIEL Fernando de JESUS är född 1997 i São Paulo, Brasilien.
Anfallare
17 U- och 64 A-landskamper för Brasilien (2015-).

Klubbar som spelare:
Anhanguera (2010–12),
Palmeiras (2013–17),
Manchester City (2017–22),
Arsenal (2022-).

I OS-turneringen på hemmaplan 2016 var han med i det brasilianska lag som tog guld.

Karim ANSARIFARD blir 34 år.

Karim Adil ANSARIFARD är född 1990 i Ardabil, Iran.
Anfallare
23 U- och 104 A-landskamper för Iran (2005-).

Klubbar som spelare:
Inter Campus (2000–05),
Zob Ahan Ardabil (2005–06),
Saipa (2006–12),
Persepolis (2012–13),
Tractor Sazi (2013–14),
Osasuna (2014–15),
Panionios (2015–17),
Olympiacos (2017–18),
Nottingham Forest (2018-19),
Al-Sailiya (2019-20),
AEK Aten (2020-22),
Omonia (2022–24),
Aris (2024-).

Han har tidigare valts ut som en av de bästa unga talangerna i världen av World Soccer tillsammans med Javier Hernández och Jack Wilshere.

Stephanie COX blir 38 år.

Stephanie Renee COX är född 1986 i Los Gatos, Kalifornien, USA.
Försvarare
23 U- och 89 A-landskamper för USA (2000-13).

Klubbar som spelare:
Elk Grove Pride (2002–05),
Portland Pilots (2005–08),
Los Angeles Sol (2009),
Boston Breakers (2010–11),
Seattle Sounders Women (2012),
Seattle Reign FC (2013–15).

Lag som tränare:
Gig Harbor High School (2015–19)
Seattle Reign FC (2017 assisterande)
Reign FC (2019 assisterande)
Puget Sound Loggers (2022– interim)

Vid fotbollsturneringen under OS 2008 i Peking deltog han i det amerikanska lag som tog guld.

DAGENS MATCHTRÖJA 3 APRIL 2024.

DAGENS RHIANN.

DAGENS ORD.

HA EN BRA ONSDAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv