• Boris dagliga blogg

Söndagen den 19:e januari 2020

En sjuk dag som slutade i död. (på Operan).
Watford närmast segern.
Mycket oavgjort klockan fyra.
Att sätta sig på planen bör straffas hårt!
Blir det Spanien och Kroatien i final?


FOTBOLLSHISTORIA:
1878: Arsenals och fotbollens store man Herbert Chapman föds.

FÖDDA:
João, Claudio, Steve.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGG FRÅN LÖRDAGEN DEN 18:e JANUARI 2020

En sjuk dag som slutade i död. (på Operan).


Det var en lite märklig dag igår då jag fortfarande hade inflammationen i ögonlocket. Det enklaste var att gå till apoteket och rådfråga apotekarna. De brukar kunna mer än om man skulle gå till någon vårdcentral. Jag köpte en salva som jag ska testa. Den svarta hunden haltade i förrgår och drogades ner på djursjukhuset, vilket gjorde att hon var helt borta i går. Den bruna hunden var på promenad och fick en kardborre i pälsen. Den tog hon själv bort, men glömde att man inte ska svälja den. Alltså gick gon runt och harklade sig och hade obehag av detta. Nu är det så att hon gjort detta förr så vi vet att det bara är att vänta så går det över så småningom av sig själv. Resten av familjen var på Operan och beskådade Tosca. Där var det än värre. För Tosca avslutas med massor av död. Jag såg den på genrepet, så jag vet vad det handlar om.
 

Watford närmast segern.


Det betydde att jag i lugn och ro kunde ägna dagen åt Premier League i fotboll. Det startade med en för mig väldigt intressant match. Watford mot Tottenham. Det snackades om ett Londonderby, men det är inte sant då Watford är en egen stad strax utanför London. Sedan blev det ett antiklimax. Matchen som jag sett fram emot slutade mållös, men det måste väl ändå vara så att Watford var närmast seger. Har man en straff så kan man väl inte få bättre målchans. Fast Deeney missade den. Alla straffar som inte går i mål är missade oavsett om de går utanför eller om målvakten tar den.
 

Mycket oavgjort klockan fyra.


Klockan fyra startade huvudomgången 23. Det var en mestadels oavgjord omgång. Jag såg Arsenal mot Sheffield United och för en gångs skull så var Sheffield favoriterna på förhand om man ska se på tabellplacering. Strax före paus lyckades hemmalaget Arsenal få ledningen, men i rättvisans och den oavgjorda omgångens namn så lyckades Sheffield United till slut kvittera. 1-1 slutade det. Annars var kanske Manchester City mot Crystal Palace den mest intressanta och överraskande matchen. Palace såg ut att vinna i Manchester med 1-0. Men i minut 82 lyckades äntligen City kvittera. Givetvis var det Agüero som var framme. Det var han även fyra minuter senare och allt såg ut som alla trott. Men i slutminuten kvitterade Crystal Palace på ett självmål. Det blev alltså ingen speciellt bra födelsepresent från spelarna till Pep Guardiola  igår.
 

Att sätta sig på planen bör straffas hårt!


Sista matchen var Newcastle mot Chelsea. Den var likt Watfords match ganska tafatt och slutade även den 0-0. Men det var inte sant för 0-0 stod det då matchen hade spelats i 90 minuter. Det var fyra minuters tillägg och efter 3 och 25 in i förlängningen kom Newcastles segermål. Kanske inte helt rättvist, men ändå. Under andra halvlek inträffade en sak som fick mig att ilskna till ordentligt och kräva regeländringar som kan visa ut, varna eller avstänga spelare för sabotage. Chelseas Reece James tycke inte att han kände sig helt rask. Efter att ha stått utanför planen och lagt ett inkast så tar han ett steg in på planen och sätter sig ner. Heder åt domare Kavanagh som genast rusade fram och tvingade James av planen.
 

Blir det Spanien och Kroatien i final?
 

Nu visade det sig att det fanns en handbollsmatch att gotta sig åt från EM nere i Wien. Det var matchen mellan Tyskland och Kroatien. Egentligen ska man hålla på något lag för att jag ska kunna engagera mig i en match. I gårdages match hade jag inte det, men det var en rafflande föreställning med Kroatien som favorit. De ledde också med 1-0 och 2-1. Sedan var det bara Tyskland. Som mest ledde tyskarna med fem mål. Sedan började upphämtningen och då matchen slutade så hade Kroatien tagit ledningen för tredje gången i matchen. 25-24 slutade det och det innebär att det ska stora under till för att det inte ska bli Spanien och Kroatien som åker till Stockholm från denna grupp. Alltså de två semifinallagen från Wien. Skulle inte förvåna om de möts i finalen också.

FOTBOLLSHISTORIA från den 19:e januari.

1878 Chapman föddes

Idag 1878 föddes Herbert Chapman. Han hade en ganska medelmåttig karriär som spelade, men det visade sig att han hade visioner och passade utmärkt som manager. Han byggde först upp Huddersfield till ett storlag innan han 1925 överraskande hamnade i Arsenal. Laget hade varit nära att ramla ur första divisionen, men med Chapmans ledning hamnade de under hans första år på andra plats efter just Huddersfield. 1927 hade han tagit Arsenal till lagets första stora final. Nämligen FA-cupen. Där blev dock Cardiff City för svåra.

1930 vann Arsenal FA-cupen för första gången. Symboliskt nog var det Chapmans gamla klubb Huddersfield som fick se sig besegrade på Wembley Stadium med 2–0. Året efter tog Arsenal sin första ligatitel. Arsenal vann ytterligare fyra ligatitlar under 1930-talet, 1933, 34, 35 och 38, samt FA-cupen 1936. Chapman skulle dock bara få uppleva seriesegern 1933. I januari 1934 gav han sig iväg för att se en reservlagsmatch, trots förkylning. Han drog på sig lunginflammation och avled tre dagar senare.

Chapman var förespråkare för elljusmatcher, vita fotbollar och numrerade tröjor. Hans idéer vann dock inte gehör direkt, och elljusmatcher kom inte att införas i England förrän tjugo år senare, medan numrerade tröjor infördes 1939. Chapman övertalade även myndigheterna att ändra namnet på tunnelbanestationen Gillespie Road till Arsenal. Dessutom införde han den klassiska Arsenaltröjan: röd tröja med vita ärmar i mars 1933.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 19:e januari.

JOÃO MÁRIO blir 27 år

João Mário Naval da Costa Eduardo är född 1993 i Porto, Portugal
Mittfältare
82 U- och 45 A-landskamper för Portugal.

Klubbar som spelare:
Porto (2002–04),
Sporting CP (2004–16),
Vitória Setúbal (2014 lån),
Inter (2016–)
West Ham United (2018 lån),
Lokomotiv Moskva (2019- lån).

Hans äldre bror Wilson Eduardo är också forbollsspelare. Han har bara fått göra Ulandskamper och spelar i Braga.
2016 blev Jaão europamästare med Portugal.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 19:e januari.

Claudio MARCHISIO blir 34 år

Claudio MARCHISIO är född 1986 i Turin, Italien
Försvarare
14 U- och 55 A-landskamper för Italien.

Klubbar som spelare:
Juventus (1993-2018),
Empoli (lån 2007-08),
Zenit St Petersburg (2018-19).

Marchisio gjorde sitt första landslagsmål i kvalet till EM 2012 mot Serbien knappt 1 minut in i matchen. Målet var det 250:e av en Juventusspelare i Italiens landslag.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 19:e januari.

Steve STAUNTON blir 51 år

Stephen STAUNTON är född 1969 i Drogheda, Irland
Försvarare
4 U- och 102 A-landskamper för Irland.

Klubbar som spelare:
Dundalk (1985-86),
Bradford City (lån 1987-88),
Aston Villa (1991-98),
Liverpool (1998 till 2000),
Crystal Palace (lån 2000),
Aston Villa igen (2000-03),
Coventry City (2003-05),
Walsall (2005-06)

Lag som tränare:
Irlands landslag (2006-07),
Darlington (2009-10).

Han deltog för Irland i VM 1990, VM 1994 och VM 2002. Han var förbundskapten för Irlands fotbollslandslag mellan 2006 och 2007 och fick sparken eftersom Irland misslyckades kvala in till EM 2008.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv