• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 25:e april 2018.

Nej, HIF, detta duger inte.
Nej, Cardiff City, detta duger inte.
Roma fixade sponsor och Brych verkar trivas på Anfield.
Liverpool har historiskt övertag på Roma.
Klopp bjöd in Roma.


FOTBOLLSHISTORIA:
inget

FÖDDA IDAG:
Johan.

DAGENS TRÖJA
LIVERPOOLs andratröja 2017/18

Dagens tröja kommer Liverpool att använda vid returen mot Roma nästa vecka. Jag använder den idag då Liverpool vann första mötet med 5-2 i Champions Leagues semifinal, men jag tror inte Liverpool vinner i Rom. Däremot går de vidare, men enligt mina regler kan jag inte använda denna tröja då.

Nej, HIF, detta duger inte.


Det fanns tre lag som jag är lite mer intresserade av som spelade igår. Som uppvuxen i nordvästra Skåne och med en far som tog mig med till Olympia blev det givetvis Helsingborgs IF som blev mitt svenska lag. Igår skulle de spela sin tredje match och därmed ta sin tredje raka seger. Hur svårt skulle det vara mot ett skumt lag som AFC Eskilstuna som är på väg ner i seriesystemet. Tydligen jättesvårt och jag befarar att det inte blir Allsvenskan nästa säsong heller för HIF. Kan man inte vinna hemma så blir det knepigt och det blev förlust med 0-2 och åtta i tabellen. Visserligen med en match mindre spelad, men ändå.
 

Nej, Cardiff City, detta duger inte.


En match mindre spelad hade Cardiff City i engelska andradivisionen. De låg redan tvåa på uppflyttningsplats och med seger borta över Derby så behövdes bara två poäng till för att ta sig upp i Premier League. Cardiff startade storstilat och borde haft ledningen med mer än 1-0 i paus. Sedan släppte de in motståndaren i andra och lade av att spela. I vanlig ordning blev det förlust. 3-1 till Derby och de båda lagen kan få mötas igen ganska snart då Derby gick upp på kvalplats, men Cardiff är fortfarande tvåa och har allt i egna händer de två sista matcherna mot Hull och Reading.
 

Roma fixade sponsor och Brych verkar trivas på Anfield.


Fast det stora var givetvis första matchen i semifinalen av Champions League. Stort var det redan dagen innan då Roma äntligen kom till skott och fick ett sponsoravtal. Det innebar att de annars så rena fina tröjor såg ut som en Barcelona tredjetröja då Roma har samma sponsor, Qatar airways. En väldigt underlig detalj var att Liverpool hade exakt samma domarteam från Tyskland med Felix Brych i täten som dömde förra hemmamatchen i Champions League då Liverpool vann över Manchester City med 3-0.
 

Liverpool har historiskt övertag på Roma.


Tanken var att det kunde bli samma siffror igår. Liverpool måste anses vara storfavoriter och har aldrig förlorat över två matcher mot Roma. Närmast var Roma att vinna i Champions Leaguefinalen 1984, ja, den kallades Europacupen på den tiden. De möttes som sagt i final och finalarena bestäms ju redan vid lottninge. Olympiastadion i Rom skulle vara värdar för finalen och hemmalaget Roma hade gått till final. 0-0 slutade den och Liverpool vann med 4-2 på straffar.
 

Klopp bjöd in Roma.


Gårdagens match startade lite trevande men så tog Liverpool kommandot. Sadio Mane verkade spela med skidpjäxor och hade utmärkta chanser att ge Liverpool ledningen med både ett och två noll. Sedan var det som om Salah hade tänkt, ”Nu har du fått dina chanser. Titta på mig så ska jag visa dig!” Sedan stänkte Salah in två mål och sedan kunde han mata Sane igen till åtminstone en möjlighet som han inte kunde missa. När andre anfallaren Firmino hade gjort fyran och femman började jag tänka på vad som hände för elva år sedan do Roma var på Old Trafford och United vann med 7-1. Det kunde blivit dessa siffror och mycket mer. Då visad Klopp att han INTE är det geni många påstår. Istället är han samma stora idiot som många andra managers. Klopp tar ut Salah och satsar på lite mer försvar. Detta gjuter mot i de redan utslagna Romaspelarna. De kämpar sig tillbaka till 5-2. Roma har nu den positiva energin och Liverpool känner sig besvikna för ”bara” 5-2. I förra omgången hade Barcelona 4-1 från första matchen, men det räckte inte då Roma vann med 3-0. Ska 5-2 räcka för Liverpool?

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 25:e april.

Blev 68 år Johan CRUIJFF född 1947 i Amsterdam, Nederländerna.
Mittfältare/Anfallare,
48 landskamper för Nederländerna.
Klubbar som spelare:
Ajax (1959-73),
Barcelona (1973-78),
Los Angeles Aztecs (1979-80),
Washington Diplomats (1980-81),
Levante (1981),
Ajax igen (1981-83),
Feyenoord (1983-84 ).  
Lag som tränare:
Ajax (1985-88),
Barcelona (1988-96),
Kataloniens landslag (2009-13).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv