• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 28:e maj 2019

Politik, Ekonomi och Religion blir ingen bra diskussion
Aston Villa tillbaka i Premier League.

En kniv i låret.
Hammarby sexa.​​​​​​​

FOTBOLLSHISTORIA:
1928: VM i Fotboll föds.
1980: Nottingham bäst i Europa för andra gången, men bara bäst i England en enda gång.

FÖDDA:
John, Hannah, Kyle.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGG OM MÅNDAGEN DEN 27:e MAJ 2019

Politik, Ekonomi och Religion blir ingen bra diskussion


Egentligen borde jag kanske skriva lite om EU-valet, men då tänker jag på vad min fru berättat om sin morfar, som faktiskt var lokalpolitiker. Han sa att om man träffar gamla eller nya vänner så finns det tre saker som man absolut ska avhålla sig för att diskutera om man vil ha det trevligt. De tre var: Politik, Ekonomi och Religion. Men jag ska ta lite politik trots allt. Jag har alltid sagt att man ska rösta om än bara blankt, men istället struntade jag blankt i EU-valet. Vad handlar detta om egentligen? Varför ska vi rösta om detta när vi röstar i det svenska valet och sedan kan inte politikerna ens klara av det vi i skolan höll på med dagligen. ”Nu ska vi lära oss att samarbeta!” Det är tvärtemot var politikerna gör. De block som tidigare fanns och som stöttade varandra rämnade samman i höstas. Då känne det ganska meningslöst att försöka få EU med 28 medlemsstater att samarbeta och få ut något vettigt av det!
 

Aston Villa tillbaka i Premier League.


Fotboll har jag ju klagat på inte har några klara regler, men de är solklara om man jämför med politik. Klart var att Premier League skulle få sitt 20:e lag till nästa säsong. Det var Aston Villa mot Derby County. Dessa två anrika klubbar som båda var med och startade världens första fotbollsliga 1888. Aston Villa har dock genom året lite fler meriter och Birmingham som är den andra största staden i England borde ha ett lag i högsta divisionen. Det har de nu. Efter en dundertabbe av Derbys målvakt kunde Villa i andra halvlek göra 2-0. Sedan hjälpte det inte att Derby gjorde ett tröstmål. John Terry som är hjälptränare i Aston Villa är tillbaka i Premier League, medan hans forne lagkompis Frank Lampard för stanna kvar med sitt Derby i League Championship. Då det var Spring Bank Holiday i England gick matchen redan klockan 16:00.
 

En kniv i låret.


Jag hade haft en tidig morgon för att köra Ebba till Växjö och tillbringa ett par dagar där. Det blev vila under förmiddagen och sedan att hämta en matkasse och tillaga kyckling med coleslaw. Så långt var allt bra och gott, men det blev trots detta ett par missöden. Bl a en parkering där jag inte uppmärksammat reglerna i Växjö. Det kostade 800 spänn. Sedan skulle jag hjälpa till att sätta upp divese saker på väggarna i lägenheten. Det gick bra ända tills jag skulle skära till en besticklåda så att den skulle passa i kökslådan. Då sista taget med tapeserarkniven skulle tas så blev lådan klar, men kniven satte sig ett pas centimeter ner i låret. Jag fick snabbt klämt ihop såret och tejpade det. Dock tyckte min dotter och fru, hemma i Malmö att jag skulle uppsöka akuten och låta dem ge ett omdöme om skadan. Det gick förhållandevis snabbt. Nummerlapp och sedan kom man direkt in till sköterskor som vid behov tillkallade läkare. Såret hade nästan läkt ihop och de fick dela på det och rengöra. När de frågade om knivens beskaffenhet, om den var ren, så kom jag med kommentaren att det var ju en tapetserarkniv så det måste ha varit lite klister kvar eftersom det läkt så fort. Läkaren ansåg att det räckte att tejpa så efter ett par slingor med kirurgtejp kunde vi vandra hem igen.
 

Hammarby sexa.


Då passade jag på att kolla upp hur omgång elva i Allsvenskan slutat. Det var två matcher som spelades och Stockholmslaget Hammarby fick ”bara” 2-2 mot IFK Norrköping, men de behåller sjätte plats. Laget från Uppsala, Sirius som startade så bra för att sedan tappa allt och rasa i tabellen, var i Örebro och vann med 2-0. Sirius på väg upp igen. Ligger nia.

FOTBOLLSHISTORIA från den 28:e maj.

1928 VM:s födelsedag

FIFAs medlemmar på kongressen 1928 som beslutar om Fotbolls-VM. FIFAs medlemmar på kongressen 1928 som beslutar om Fotbolls-VM.

Idag 1928 hade FIFA en kongress i Amsterdam. En sak som diskuterades var den succé som FIFA haft genom att arrangera fotbollsturneringarna i OS 1920 och 1924. Även den OS-turnering som startade i dag 1928 hade startat med Portugal-Chile 4-2 och Belgien-Luxemburg 5-3 så det såg ut att bli publikvänligt även här. Då tog FIFA beslutet om att det även bör spelas ett VM i fotboll som skulle gå vart fjärde år mitt emellan två OS. Första värdland fick bli Uruguay då de var regerande Olympiska mästare och även skulle vinna OS 1928.

FOTBOLLSHISTORIA från den 28:e maj.

1980 Nottingham Forest rekord
 

Idag 1980 spelades Mästarcupfinalen på Santiago Bernabéu Stadion i Madrid. Det var de regerande mästarna Nottingham Forest som vann med 1-0 året innan mot Malmö FF i final, som spelade mot Hamburger SV. Även denna gång blev det 1-0 till Nottingham Forest. Målet gjordes i 20:e minuten av John Robertson. Det märkliga med segern är att Nottingham Forest i och med det blivit Europamästare två gånger, men de har bara blivit bäst i England en gång då de vann ligan 1978.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 28:e maj.

John STONES blir 25 år

John STONES är född 1994 i Barnsley, England
Försvarare
17 U- och 37 A-landskamper för England.

Klubbar som spelare:
Barnsley (2001–13)
Everton (2013–16),
Manchester City (2016–).

Han har varit med i EM 2016 och VM 2018.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 28:e maj.

Hannah WILKINSON blir 27 år

Hannah Lillian WILKINSON är född 1992 i Whangarei, Nya Zeeland
Anfallare
15 U- och 87 A-landskamper för Nya Zeeland.

Klubbar som spelare:
Kamo High School (2005–09),
North Force (2009-10),
Glenfield Rovers (2010–11),
Tennessee (2012–16),
Vittsjö GIK (2017–).

I oktober 2017 skadade hon främre korsbandet, men blev trots detta frisk till VM 2019.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 28:e maj.

Kyle WALKER blir 29 år

Kyle Andrew WALKER är född 1990 i Sheffield, England.
Försvarare
14 U- och 46 A-landskamper för England.

Klubbar som spelare:
Sheffield United (1997-2009),
Northampton Town (2008 lån),
Tottenham Hotspur (2009-17),
Sheffield United (2009-10 lån),
Queens Park Rangers (2010-11 lån),
Aston Villa (2011 lån),
Manchester City (2017-).

Kyle Walker blev år 2012 framröstad som den bästa unga spelaren i Premier League.

DAGENS CITAT

.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv