• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 12:e mars 2020

GREK STOPPADE PREMIER LEAGUEMATCH, ATLETICO MADRID STOPPADE LIVERPOOL, CORONA STOPPADE FINAL I ALGARVE CUP OCH KANSKE STOPPAR CORONA ALL FOTBOLL I EUROPA?

IDROTTSHISTORIA:
1881: Andrew Watson förste färgade spelaren i ett fotbollslandslag.
1900: Arsenal slår sitt målrekord.

FÖDDA:
Amy, Walid, Patrick.

DAGENS TRÖJA

Dagens tröja som wallpaper till PC (1920x1080)

DAGENS BLOGGTEXT OM ONSDAGEN DEN 11/3 2020

GREK STOPPADE PREMIER LEAGUEMATCH, ATLETICO MADRID STOPPADE LIVERPOOL, CORONA STOPPADE FINAL I ALGARVE CUP OCH KANSKE STOPPAR CORONA ALL FOTBOLL I EUROPA?


Då England envisas med att spela diverse cupmatcher under veckosluten så innebär det att två matcher tvingades ställas in då manchester City och Aston Villa spelade ligacupfinal då de andra Premier Leaguelagen spelade 28:e omgången. Igår hade man lyckats placera in ena matchen i 28:e omgången. Nämligen den mellan Manchester City och Arsenal. Fast den matchen satte Evangelos Marinakis stopp för. Hur då undrar kanske en del. Jo, Evangelos Marinakis är ägare av den grekiska fotbollsklubben Olympiakos. Klubben och ägaren var i London förrförra torsdagen och slog ut Arsenal. Många ur spelartruppen kom i allt för nära kontakt med Evangelos Marinakis. När det nu visat sig att han var smittad av coronaviruset så har stora delar av Arsenals spelartrupp och ledare satts i karantän. Alltså ställdes Premier Leaguematchen in en andra gång. Fast om någon spelare blivit smittad så kommer det att visa sig innan lördagens match mot Brighton, så den matchen ska inte vara i farozonen.
 

Det blev i alla fall fotboll igår även om man körde med tomma läktare i Paris. Liverpool hade däremot ett fullsatt Anfield. Till skillnad från i förrgår så var gårdagens båda matcher fortfarande öppna och spännande. Atletico Madrid hade 1-0 från första matchen och då Liverpool lyckades göra 1-0 efter första halvlek så var den matchen helt jämn inför andra. PSG hade lyckats göra 2-0 på Borussia Dortmund efter första halvlek. Det betydde att de ledde med 3-2 sammanlagt, men ett mål från tyskarna skulle göra matchen helt jämn.
 

Efter en halvlek hade jag än mer fått Liverpool och Dortmund som stora favoriter, och önskade inget mer än att Atletico Madrid och PSG skulle ha spelat klart i Champions League. Skälet till mitt önskemål var det som jag berörde häromdagen då jag berättade att ishockeyn har utvisning för filmning. I fotboll skulle detta motsvaras av gult kort. Tyvärr och synd och skam, så är fotbollen en mesig och flat historia när det gäller att ta itu med filmningar. Hade haft samma regelverk som ishockeyn så hade inte Atletico och framförallt PSG haft många spelare kvar efter första halvlek. Vid varje närkontakt kastade sig spelare från dessa lag omkull och vred sig i plågor som personer som råkat ut för allvarliga skelettbrott. Efter at DE fått frispark och fjantig omplåstring så sprang de omkring som om inget hade hänt. Vid repriser så visade det sig att det inte alls varit någon kontakt alls i hälften av fallen. Kan inte fotbollen ta itu med dessa avarter så tar sporten död på sig själv. Nu är det sista påståendet av mig inte sant då det handlar om allt för mycket pengar som styr.
 

Åter till spelet igår och då var det tyvärr så att det hände inget mer i Paris målmässigt. Däremot fortsatte fusk och dåligt sportsmanship. Det resulterade i en utvisning av Dortmunds Can och en varning på Di Maria i PSG. Han var redan utbytt, men var tvungen att ge sig in i bråket och blev därmed avstängd i nästa match. Liverpool och Atletico åstadkom inte heller några mål i andra halvlek även om Liverpool var nära många gånger. Alltså blev det förlängning. Då Firmino gjorde 2-0 så kunde det inte bli tal om straffar. Med målvakt Alisson skadad bjöd reserven Adrian in Atletico genom att passa dem så att Llorente kunde göra 2-1. Då var Atletico vidare. När samme inhoppare gjorde 2-2 så var saken klar. Att Liverpool skulle kunna göra två mål till var inte att begära. Tvärtom verkade de tycka att loppet var kört, för de stora målchanserna tog slut och frustration orsakade frisparkar och att tiden gick fort. Detta var precis vad Atletico Madrid var ute efter och frågan är om det kommer att vara något engelskt lag kvar i kvartsfinalerna överhuvudtaget. Jodå; Atletico gjorde även ett tredje mål så det var inte ens nära för de regerande mästarna. 4-2 sammanlagt. Hälften av kvartsfinallagen är klara och de kommer från Spanien, Tyskland, Frankrike och Italien.
 

Jag var inne på Algarve Cup igår då Sverige slutade nästsist genom att vinna över Portugal. Endast finalen återstod. Den stod mellan Italien och Tyskland. För två år sedan var Sverige i final mot Nederländerna. Ett oväder satte stopp för den finalen och de båda finaldeltagarna delade på segern av Algarve Cup 2018. Det blev inte någon final igår heller, men inte på grund av dåligt väder, utan för att Italien skapat nya lagar för hur det ska gå till att ta sig in i landet. Allt för coronavirusets skull. Detta gjorde att italienskorna var tvungna att ta ett tidigare flyg hem för att komma in i Italien. Alltså tvingades de lämna w.o. Man var inte lika givmild som för två år sedan utan 2020 kommer Tyskland att stå som vinnare av Algarve Cup och Italien blev tvåa.

Avslutningsvis kan nämnas att då man i Italien är som hårdast drabbad av coronaviruset så testas spelarna där och Juventus försvarare Daniele Rugani har testat positivt. Han har dick inga symptom, men detta innebär att man kommer att testa alla Juventus spelare och tills besked om smitta kan avlämnas så kommer laget inte att spela i Europa. Alltså blir det inget Champions League för Juventus och Lyon nästa vecka. Troligen kommer inte heller Inter (som mötte Juventus då Rugani var med) att spela i Europa League. Så frågan är om det överhuvudtaget kommer att spelas klart en Champions League, Europa League eller ett Europamästerskap 2020?

IDROTTSHISTORIA från den 12:e mars.

1881 Andrew Watsons första landskamp

Idag 1882 spelade den förste färgade spelaren i landslaget. Det var i Skottlands landslag och han hette Andrew Watson. Han härstammade från Brittiska Guyana där hans far hade varit en skotskt sockerplantageägare. Han spelade i klubblaget Queens Park Rangers och var så bra back att han fick vara kapten för skottarna som vann med 6-1 över England. Det blev bara två matcher till i landslaget för Andrew, båda segrar, innan han flyttade till Australien där han dog 1902.

IDROTTSHISTORIA från den 12:e mars.

1900 Arsenals ligarekord

Arsenal (som vid denna tid kallade sig Woolwich Arsenal) spelade idag 1900 hemmamatch på Manor Ground i Plumstead. Det var en ligamatch i Second Division. Laget de mötte var Loughborough Town. När matchen var över hade Arsenal slagit sitt rekord och vunnit med 12-0. Detta rekord är fortfarande Arsenals största ligaseger. Arsenals största ligaförlust är 0-8 och den kom i december 1896. Vilket lag tror ni vann så stort. Jo, det var ingen mindre än Loughborough Town. Arsenal har alltså både största ligaförlust och största ligaseger genom tiderna mot samma lag. Arsenal lever i högsta grad vidare, medan Loughborough Town FC lade ner sin verksamhet då säsongen 1900 tog slut.

IDROTTSPROFILER som föddes den 12:e mars.

Amy LePEILBET blir 38 år

Amy Elizabeth LePEILBET är född 1982 i Spokane, Washington, USA
Försvarare
84 A-landskamper för USA.

Klubbar som spelare:
Chicago Cobras (1998–2002),
Arizona State Sun Devils (2000–03),
Arizona Heatwave (2003–05),
Pali Blues (2008),
Boston Breakers (2009–11),
Chicago Red Stars (2013),
FC Kansas City (2014–15).

Lag som tränare:

Utah Royals FC (2018- assisterande och från 2019- reserverna).

Olympisk mästare i London 2012.

IDROTTSPROFILER som föddes den 12:e mars.

Walid BADIR blir 46 år

Walid BADIR är född 1974 i Kafr Qasim, Israel.
Mittfältare
74 A-landskamper för Israel.

Klubbar som spelare:
Hapoel Kafr Qasim (1987–89),
Hapoel Petah Tikva (1990–99),
Wimbledon (1999–2000),
Maccabi Haifa (2000–05),
Hapoel Tel Aviv (2005–13).

Lag som tränare:
Hapoel Tel Aviv (2015– assisterande).

IDROTTSPROFILER som föddes den 12:e mars.

Patrick BATTISTON blir 63 år

Patrick Raymond Jean BATTISTON är född 1957 i Amnéville, Frankrike.
Försvarare
56 A-landskamper för Frankrike.

Klubbar som spelare:
Talange (1966-73),
Metz (1973-80),
Saint-Étienne (1980-83),
Bordeaux (1983-87),
Monaco (1987-89),
Bordeaux igen (1989-91).

Mest känd är han nog för en händelse i VM 1982. Han kom fri med den tyske målvakten Harald Schumacher. Istället för att satsa på bollen hoppade Schumacher in i Battiston som fick bäras ut medvetslös på bår. Battiston kom inte tillbaka till fotbollen förrän efter ett halvår. Schumacher fick inte ens en varning.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv