• Boris dagliga blogg

Fredagen den 18:e oktober 2019

Min revansch på Trelleborgs GK och Rhiann var igång igen.
Inga svenska lag i åttondelsfinalerna.

FOTBOLLSHISTORIA:
1873: Den allra första tävlingsmatchen spelas i Skottland.
1908: Det första Milan-Inter derbyt spelas.
1961: Stoke City satsar på en 46-årig spelare.

FÖDDA:
Ryan, Robbie.

DAGENS TRÖJA

Då jag har flest tröjor från engelska lag så passar det bra att söka resultat även bland U-23 lagen där. Det är nästan alltid några matcher med dessa lag då det mesta av annan fotboll står stilla. I Premier League Cup vann Blackburn borta med 3-1 över Crystal Palace. Alltså denna tröja idag.

DAGENS BLOGG OM TORSDAGEN DEN 17:e OKTOBER 2019

Min revansch på Trelleborgs GK och Rhiann var igång igen.


För någon vecka sedan vann Trelleborgs golfbana över oss, min dotter och jag. Då vi skulle ta revansch i söndags så regnade det, men igår hade jag räknat ut att det skulle sluta regna vid halvett tiden. Det hade jag kollat med ett antal meteorologer. Och tänk att det stämde precis. Det var inte bara Frida och jag utan Micke Falk anslöt de första nio hålen. Sedan hade vi en friskförklarad gammal vän med som gick alla arton hålen. Nämligen våg golfhund Rhiann. Hon njöt av väder och korven i paus. Frida lyckades lite bättre med banan och jag var nöjd med mina 87 slag totalt.
 

Inga svenska lag i åttondelsfinalerna.


Däremot var jag inte speciellt nöjd med det utbud som fotbollen delade med sig av igår. Det fanns i stort sett bara en match av lite högre rang och det var den jag skrev om igår. Nämligen sista matchen av åttondelsfinalerna i damernas första möte i Champions League. Fast precis som jag också skrev igår så finns det bara en match, den mellan Athletico Madrid och manchester City som är intressant inför returen. Barcelona mot Minsk från gårdagen slutade 5-0 och trots att det ska spelas en retur i Vitryssland så är det slutspelat för Minsk efter den matchen. Förutom ojämnheten mellan lagen så är det ytterligare en märklig sak med åttondelarna i damernas Champions League och det är att det inte finns något svenskt lag kvar. Jag tror det är första gången någonsin som detta sker.

FOTBOLLSHISTORIA från den 18:e oktober.

1873 Renton vann första viktiga matchen i Skottland.

Sexton klubbar i Skottland hade samlat in pengar för att kunna köpa en pokal och medaljer till det lag som vann den skotska cupen. Idag 1873 spelades den allra första tävlingsmatchen i Skottland mellan Renton FC och Kilmarnock. Renton vann med 2-0. Renton gick ända till semifinalen där de förlorade mot de första cupvinnarna i Skottland; Queen's Park. De fick då mottaga den allra äldsta pokalen i fotbollshistorien. Visserligen är Engelska FA-cupen äldre, men deras första pokal stals 1895 och har aldrig återfunnits.

FOTBOLLSHISTORIA från den 18:e oktober.

1908 Inter mot Milan

Då Milan vägrade ta emot spelare från andra länder bröt sig några spelare loss och bildade Internazionale, en klubb där alla nationaliteter var välkomna. Några av grundarna var schweizare och det är lite lustigt att det första derbyt lagen emellan spelades i just Schweiz. Det skedde idag 1908 i en turnering som hette Coppa Chiasso och spelades i kantonen Ticino i södra Schweiz. Inter var bara drygt ett halvt år gammalt med stretade emot bra. Till slut hade dock AC Milan vunnit med 2-1 och de har fortfarande plusstatistik på Inter.

FOTBOLLSHISTORIA från den 18:e oktober.

1961 Stoke City köper in en 46-åring.

Stoke City hade problem att klara sig i Second Division. Publiken svek och 8 409 var åskådarantalet på deras senaste hemmamatch. Därför kom man på att idag 1961 betala 3 500 pund för en 46-årig spelare som 1932 hade debuterat för klubben, men de senaste åren spelat för Blackpool. Draget var lyckat och i nästa hemmamatch hade 35 974 personer kommit till Victoria Ground för att se Stoke spela. Spelaren det handlade om var Stanley Matthews. Han spelade ytterligare fyra säsonger och var 50 år då han lade av med toppfotbollen.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 18:e oktober.

Ryan NELSEN blir 42 år

Ryan William NELSEN är född 1977 i Christchurch, Nya Zeeland
Försvarare
8 OS- och 49 A-landskamper för Nya Zeeland.

Klubbar som spelare:
Newman College NAS team (1987-95),
Christchurch United (1995-98),
D.C. United (2001-05),
Blackburn Rovers (2005-12),
Tottenham Hotspur (2012),
Queens Park Rangers (2012-13).

Lag som tränare:
Toronto FC (2013-14).

Han var under flera år lagkapten för Nya Zeelands landslag. 

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 18:e oktober.

Robbie SAVAGE blir 45 år

Robbie SAVAGE är född i 1974 i Wrexham, Wales.
Mittfältare
7 U- och 39 A-landskamper för Wales.

Klubbar som spelare:
Manchester United (1991-94),
Crewe Alexandra (1994-97),
Leicester City (1997-2002),
Birmingham City (2002-05),
Blackburn Rovers (2005-08),
Derby County (2008-11),
Brighton & Hove Albion (2008 lån).

Savage var känd för sitt fysiska spel på plan och i många av de klubbar han spelade i blev han mycket populär hos fansen. Han har efter karriären jobbat som expertkommentator i TV för BBC och skriver krönikor i tidningen Daily Mirror.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv