• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 22:a oktober 2019

Dyrt att skicka paket till Norge!
Vinst  i bowlingen.

Arsenal; ett dåligt bortalag.
Djurgården svenska mästare och Öster kvar i Superettan???


FOTBOLLSHISTORIA:
1899: Spelare till en ny klubb, FC Barcelona sökes i en annons i tidningen.
1908: Sophus Nielsen gör 10 mål i semifinalen i OS.

FÖDDA:
Arsène, Lev.

DAGENS TRÖJA

Åter en gång så stod valet av dagens tröja mellan de två lag som mötter i Premier Leagues nionde omgångs sista match. Sheffield United eller Arsenal. Det blev en segrare och det var hemmalaget United. 1-0 slutade det och så här slutade valet av dagens tröja.

DAGENS BLOGG OM MÅNDAGEN DEN 21:a OKTOBER 2019

Dyrt att skicka paket till Norge!


Alla som läser denna text känner vid detta laget igen att jag startar dagen klockan fyra på morgonen genom att köra döttrarna till Hyllie station. Först var det äldsta dottern som skulle till Fyn och redan kvart över fem hade den yngsta dottern valt att åka. Hon tog ett tidigare tåg till Växjö. Det betydde att ja kunde ta måndagens vidare vila lite tidigare än vanligt. Efter en gemensam rensning av skafferiskåpet och promenad med hundarna var det dags för de andra måndagsärendena. Att skaffa hem veckans matkasse från City Gross och sedan fanns en ny uppgift. Nämligen att besöka PostNords terminal i Stora Bernstorp. Här skulle två stora paket skickas vidare till Norge. Det var en massa papper som skulle fyllas i om innehåll och värde. Det var saker jag inte hade en aning m då det var ett paket min dotter samlat ihop en före detta tandläkarkollegas personliga tillhörigheter som skulle skickas till hennes hem. Med posttjejernas hjälp fick jag iväg paketen. Det kostade över 800 kronor. Helt otroligt.
 

Vinst  i bowlingen.


För en tiondel av den summan fick jag spela tre serier bowling i ”Löddeligan”. Det är den korpserie som jag om två kompisar är med i. Då dessa bor i Kävlinge så spelar vi i Löddeköpinge på Center Syd. Det är en jämn serie och vi har hoppat upp och ner i tabellen allt efter segrar och förluster. Denna gången blev vi kvar på fjärde plats trots att vi vann, men alla de tre lag som låg före oss segrade också igår. Tyvärr så bidrog inte jag speciellt mycket till segern. Det var mest min kollega Krister som presterade resultat samtidigt som våra motståndare under presterade. Men seger är seger.
 

Arsenal; ett dåligt bortalag.

 
Frågan är vad Krister hade tyck vara bäst. Att vinna i bowling eller att Arsenal ska vinna. Han är nämligen stor fan av Arsenal och både han och jag skyndade hem på varsitt håll för att de nionde Premier Leagueomgångens sista match. Det var Sheffield United mot Arsenal. Trots att Arsenal före omgången var trea i tabellen så var det nästan fördel Sheffield United. Arsenal har bara vunnit en av sina fem bortamatcher och har alltså ett uselt bortafacit. Jag hann inte mer än starta TV:n förrän Sheffield gjorde 1-0. Sedan hände inte så mycket mer. Sheffield United höll hela vägen ut till slut. Det var nästan så att jag ville att reglerna för en sommarcup som Arsenal står värd för skulle gälla. I den cupen så får man inte bara poäng för seger och oavgjort utan varje mål ger också ett poäng. Det var lite fler varningar i matchen än mål. En av varningarna gick till Fredrik Ljungberg. Han är ju en av Unai Emery hjälptränare.
 

Djurgården svenska mästare och Öster kvar i Superettan???


Sedan fanns det ett par svenska matcher av visst intresse. Den första var mellan IFK Göteborg och Djurgården. Hoppet om att Göteborg skulle kunna överraska kunde man läsa i statistiken. Har man inte ett enda skott på mål under 90 minuter då är det upplagt för Djurgårdenseger. 1-0 slutade det, och då Djurgården bara förlorartill andra lag från stockholmstrakten så anser jag att de, med två matcher kvar, kommer att vinna Allsvenskan 2019. Andra intresset av fotboll utanför Helsingborgs IF är hur det ska gå för Östers IF. Jag har ju min dotter jobbande i staden. Öster har i stort sett hela säsongen legat sist. Igår var det bottenmöte mot Syrianska och det vann Öster med hela 4-0. Det gjorde att de hoppade upp på kvalplats, trea från slutet. Så  hoppet att de ska klara sig kvar finns än.

FOTBOLLSHISTORIA från den 22:a oktober.

1899 Spelare sökes till en nybildad klubb.

Schweizaren Hans-Max Gamper hade spelat i FC Basel och tre år tidigare varit med om att grunda FC Zürich. 1898 hade han kommit till Barcelona. Här ville han smälta in och bytte namn till Joan Gamper och försökte gynna fotbollen i den nybildade klubben FC Català. Trots namnbyte tilläts inte Gamper vara med då FC Català skulle vara en ren katalansk klubb.
 

Idag 1899 satte han därför in en annons i den lokala tidningen Los Deportes. Den löd: ” Vår vän och partner, Mr. Hans Kamper, från fotbolls-sektionen på "Sociedad Deportes" och en före detta schweizisk mästare, vill organisera några matcher i Barcelona. Alla ​ som gillar denna sport kan kontakta honom genom att komma till det här kontoret tisdag och fredagskvällar 9-11.” En vecka senare, den 29:e oktober träffades så många intresserade att en ny fotbollsklubb bildades. Den kallades FC Barcelona.

FOTBOLLSHISTORIA från den 22:a oktober.

1908 Semifinal i OS-turneringen.

Det var semifinaler i OS-turneringen i fotboll i London idag 1908. Storbritannien vann över Nederländerna med 4-0. Danmark mötte Frankrike. Det blev en målfest utan dess like. Sophus Nielsen som vann skytteligan på 11 mål gjorde 10 av dem i semifinalen idag. Danmark vann matchen med 17-1. Finalen vann Storbritannien två dagar senare med 2-0 över Danmark.
 

Matchen om tredje pris skulle spelats mellan Nederländerna och Frankrike, men fransmännen tog storförlusten mot Danmark så hårt att de drog sig ur och skänkte platsen i matchen om tredje pris till Sverige. Det blev svensk förlust med 0-2. Det var bara sex lag med i turneringen. Böhmen skulle varit med men ställde aldrig upp. Deltagare var de fem lagen som redan nämnts. Frankrike var det sjätte laget. Jo, det stämmer. Frankrike hade både ett A-lag och ett B-lag med i OS.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 22:a oktober.

Arsène WENGER blir 70 år

Arsène Charles Ernest WENGER är född 1949 i Strasbourg, Frankrike
Försvarare
Fransman utan någon landskamp

Klubbar som spelare:
FC Duttlenheim (1963-69),
AS Mutzig (1969-73),
Mulhouse (1973-75),
ASPV Strasbourg (1975-78),
RC Strasbourg (1978-81).
Totalt blev det 147 matcher och 24 mål.

Lag som tränare:
Nancy-Lorraine (1984-87),
Monaco (1987-94),
Nagoya Grampus Eight (1995-96),
Arsenal (1996-2018).

MERITER:
Arsenal
FA Premier League 1998, 2002, 2004
FA-cupen 1998, 2002, 2003, 2005, 2014, 2015, 2017
Årets tränare i England 1998, 2002, 2004
Nagoya Grampus Eight
J-League Cup 1996
Kejsarens cup 1995
Årets tränare i Japan 1995
AS Monaco
Franska cupen 1991
Ligue 1 1988
Årets tränare i Frankrike 1988

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 22:a oktober.

Lev YASHIN blev 60 år

Lev Ivanovich YASHIN föddes 1929 i Moskva, Sovjetunionen, och dog den 20:e mars 1990.
Målvakt
78 A-landskamper för Sovjetunionen.

Klubb som spelare:
Dynamo Moskva (1949-71) 326 matcher.

Han blev framröstad till 1900-talets bästa målvakt av International Federation of Football History & Statistics.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv