• Boris dagliga blogg

Onsdagen den 6:e november 2019

Bullar istället för golf.
Liverpool, inte mer än nödvändigt.
Grupp E.
Grupp F.

Grupp G.
Grupp H.


FOTBOLLSHISTORIA:
1966: Johan Cruyff blir den förste i historien att bli utvisad i Nederländernas landslag.
1986: Starten på Alex Fergusons framgångar med Manchester United.

FÖDDA:
André, Jozy, Kjetil.

DAGENS TRÖJA

Att det blev en Liverpooltröja idag beror på att jag inte hade så många tröjor att välja på som jag trodde. Antingen förlorade det lag jag har tröjor av eller så spelade de oavgjort. Men Liverpool vann ju sin vana trogen så en tröja av det laget fungerar oftast.

DAGENS BLOGG OM TISDAGEN DEN 5:e NOVEMBER 2019

Bullar istället för golf.


Golf ska vara en njutning att spela. Därför undrar jag om inte min golfsäsong är slut för i år. Jag skulle alltså varit på Söderslätts GK för den sedvanliga tisdagsgolfen, men en temperatur strax över noll, blåsigt och med usla greener som ska bevaras inför vintern, så ställde jag in. Det fanns lite annat att göra hemma. En var att baka snäckor, men inte med kanel utan jag använde grön päronmarsipan istället. Ebba ska stå för fikat på torsdag på jobbet och har lovat sina arbetskamrater att de ska få hembakta bullar. Men hon har sagt att jag skulle baka dem. Tyvärr fanns det en annan som också uppskattade mitt bakande. Nämligen vår svarta hund Esme. Hon klämde fem obakta bullar direkt från plåten som stod för jäsning på köksbordet. Fast detta fick hon tyvärr lida lite av under kvällen. Efter konsultation med veterinär så skulle det lösa sig själv så småningom.
 

Liverpool, inte mer än nödvändigt.


Vad som inte löste sig var att jag skulle se Champions Leaguefotboll. Första matcherna bakade jag bullar och de sena kom jag in lite sent i. Då hade jag highlights-kanalen på datorn och så kollade jag på Liverpool mot Genk. Den stod 1-1 då jag kom in och sin vana trogen så vann Liverpool med endast ett mål 2-1. De har för vana att inte göra mer än vad som behövs. De hade dock fler chanser att göra 3-1, men Genk kunde även gjort 2-2. Jag återkommer till gruppen då jag går igenom grupp för grupp i fjärde omgången.
 

Grupp E.


Grupp E är den där Liverpool slog Genk. Efter förlusten i första matchen mot Napoli så har det blivit segrar över Salzburg och två över Genk. Det gör att Liverpool nu toppar tabellen på nio poäng. Napoli hade chans att leda tabellen, men de klarade ”bara” 1-1 hemma mot Salzburg. Det ser ut som alla har tippat, att Liverpool och Napoli ska ta sig vidare ur gruppen. Men Salzburg har fortfarande chansen medan Genk är färdiga för i år i Champions League.
 

Grupp F.


Grupp F hade en viss seriefinal då Borussia Dortmund tog emot Inter. Med seriefinal menar jag vilket av dessa två som ska ta sig vidare till vårens slutspel tillsammans med Barcelona. Barca leder gruppen trots att de bara fick 0-0 hemma mot Slavia Prag. Det var Slavias andra poäng. Den första tog de på oavgjort mot Inter och det kan vara det som blir Inters fall. Fast det såg inte ut så igår då de överraskande tog ledningen över Dortmund med 2-0. Än en gång så stämde det att 2-0 är det svåraste att leda med i fotboll. Dortmund kom ut i andra halvlek och presterade vad som behövdes. Nämligen att plocka in underläget och även vinna med 3-2. Det gör att det ser ut att bli Barcelona och Borussia som går vidare i Champions League och Inter får försöka vinna Europa League.
 

Grupp G.


Grupp G som jag klassat den sämsta gruppen ser ut att ha fått två tilltänkta lag att fortsätta Champions League 2020. Det är Leipzig som redan spelade klockan sju i Sankt Petersburg. Tyskarna hade Emil Forsberg med i 76 minuter och då hade de redan gjort sina två mål. Det betyder att Leipzig likt Liverpool har nio poäng. Deras förlust kom mot Lyon. Lyon ligger tvåa på åtta poäng. De vann ganska säkert med 3-1 över Benfica och därmed fick Lyon revansch för förlusten i förra omgången. Zenit och Benfica blir de som får slåss om vilket lag som ska bli trea och ta sig till Europa League.
 

Grupp H.


Grupp H har Lille som är bottenlag och som kommer att stanna där. De andra tre lagen i gruppen är mycket jämna och har alla sju poäng efter fyra matcher. Gårdagens matcher var ganska märkliga. Lille ledde med 1-0 i paus i Valencia, men i andra kom spanjorerna tillbaka och då slutsignalen gick var det inget snack om vilket som var det bästa laget. Valencia vann med 4-1. 4-1 stod det även på Stamford Bridge i London sjutton minuter in i andra halvlek. Men det var gästande Ajax som hade ledningen och såg ut att gå mot en klar seger över Chelsea. Chelsea reducerade och fick även en straff. Straffen föregicks av en märklig situation som resulterade i att Ajax båda mittbackar fick sin andra varning och så var Ajax två man färre. Chelsea såg sin chans och kom både upp till 4-4 och gjorde 5-4. Fast det tilltänkta segermålet föregicks av en kalabalik där VAR hittade en hands på en Chelsea spelare och så underkändes målet. 4-4 slutade mötet som gjorde att Ajax, Chelsea och Valencia alla har sju poäng. Två kommer att fortsätta i Champions League och ett kommer att spela Europa League till våren. Vilka som hamnar var är omöjligt att tippa.

FOTBOLLSHISTORIA från den 6:e november.

1966 Cruyff inte så populär i början.

Nederländernas allra största fotbollsstjärna genom tiderna, Johan Cruyff spelade idag 1966 sin andra landskamp. Den första gjorde han en månad tidigare i en kvalmatch till EM mot Ungern. Den matchen slutade 2-2 och debutanten Cruyff gjorde mål. Dagens match var en vänskapsmatch mot Tjeckoslovakien, men varken Cruyff eller domaren Rudi Glöckner såg det så. Efter två varningar blev Cruyff utvisad och detta var första gången i historien som Nederländerna drabbades av en utvisning, så det rekordet kan ingen ta ifrån Cruyff. Däremot tog förbundet ifrån honom landslagsplatsen. Inte förrän den 13:e september 1967 hävde de förbudet och lät Johan vara med i landslaget igen. Fram till 1977 blev det 48 landskamper och på dem 33 mål.

FOTBOLLSHISTORIA från den 6:e november.

1986 Alex tar över i Manchester

När engelska Manchester United sparkade Ron Atkinson vände man sig idag 1986 till Alex Ferguson som skrev på som manager för laget. 1993 vann Manchester United Premier League för första gången sedan 1967. Efter det vann han ytterligare 12 ligatitlar tillsammans med United. Höjdpunkten kom 1999 då laget tog hem en så kallad trippel, då man under ett och samma år vann den inhemska ligan (Premier League), inhemska cupen (FA-cupen) samt en europeisk cup (UEFA Champions League). Tack vare de fina prestationerna under säsongen blev Ferguson den 12 juni 1999 adlad av drottning Elizabeth II. Han blev då Sir Alex med hela fotbollsvärlden och drog sig tillbaka som Uniteds manager 2013.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 6:e november.

André SCHÜRRLE blir 29 år

André Horst SCHÜRRLE är född 1990 i Ludwigshafen i Tyskland
Mittfältare/Anfallare
16 U- och 57 A-landskamper för Tyskland.

Klubbar som spelare:
Ludwigshafener SC (1996-2006),
Mainz 05 (2006-11),
Bayer Leverkusen (2011-13),
Chelsea (2013-15),
VfL Wolfsburg (2015-16),
Borussia Dortmund (2016-),
Fulham (2018-19 lån),
Spartak Moskva (2019- lån).

Världsmästare i Brasilien 2014.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 6:e november.

Jozy ALTIDORE blir 30 år

Josmer Volmy "Jozy" ALTIDORE är född 1989 i Livingston i New Jersey
Anfallare.
10 U- och 115 A-landskamper för USA.

Klubbar som spelare:
IMG Soccer Academy (2004-06),
New York Red Bulls (2006-08),
Villarreal (2008-11),
Xerez (lån 2009),
Hull City (lån 2009-10),
Bursaspor (lån 2011),
AZ Alkmaar (2011-13),
Sunderland (2013-15),
Toronto FC (2015-).

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 6:e november.

Kjetil REKDAL blir 51 år

Kjetil André REKDAL är född 1968 i Fiksdal i Norge
Mittfältare
83 A-landskamper för Norge.

Klubbar som spelare:
Molde FK (1986-88),
Borussia Mönchengladbach (1988-90),
Lierse (1990-96),
Molde FK igen (lån 1994),
Rennes (1996-97),
Hertha Berlin (1997-2000),
Vålerenga IF (2000-04).

Lag som tränare:
Vålerenga IF (2001-06 spelande),
Lierse (2006-07),
FC Kaiserslautern (2007-08),
Aalesunds FK (2008-12),
Vålerenga igen (2013-16),
Start (2018-19).

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln