• Boris dagliga blogg

Fredagen den 27:e december 2019

Annandagskalkonen blev kyckling.
BoxingDay = Engelsk fotbollstradition.
Ny poäng till Watford.
London går dåligt.
"Riktiga" ishockey-VM startade med svensk seger på övertid.
Liverpool blir mästare.


FOTBOLLSHISTORIA:
1915: Manchester United och Liverpool-spelare avstängda.
2008: Världens snabbaste utvisning efter avspark.

FÖDDA:
Melissa, Duncan, Roberto.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGG FRÅN TORSDAGEN DEN 26:e DECEMBER 2019

Annandagskalkonen blev kyckling.


Annandag Jul var det dags för Annandagskalkon. Denna kompletta middag stod jag för, med enda undantag att kalkon är för mycket för de två personer i vår familj som äter kött. Alltså byttes kalkonen ut mot majskycklingfilé. Jag hann även med en cykeltur för att köpa nya färgkassetter till skrivaren. Det skulle skrivas ut lite veckoplaneringar som ska sitta på kylskåpet där vi har koll på allt som händer alla i familjen.
 

BoxingDay = Engelsk fotbollstradition.


Det var också BoxingDay i England. Sedan urgammal fotbollstradition så ska det tittas på fotboll den dagen. Om man som jag är intresserad i Premier League så fanns det fotbollsmatcher från klockan halvtvå till kvart i elva. Fyra matcher att se. Fast detta gäller nog bara dem som inte har en egen familj. Första matchen ansåg jag inte intressant nog. Det var Tottenham som slog Brighton med 2-1. Det var väntat. Sedan fanns möjligheten att för en gångs skull se vilken match som helst klockan fyra. Då tittade jag. Det var gammal klassisk Tipsextratid.
 

Ny poäng till Watford.


Jag valde givetvis Sheffield United mot Watford. Det var kanske inte den allra mest intressanta matchen om man vill se fotbollskonst. Sheffield på femte plats skulle normalt slå det absoluta bottenlaget. Fast det gjorde de inte. Med säsongens fjärde tränare så har Watford fått lite ny energi. Seger hemma i förra matchen och det kunde det blivit även igår om inte domaren gett Sheffield United en mycket mystisk straff. Än en gång är jag mer och mer skeptisk till VAR. Nu var ju i och för sig 1-1 inte särskilt orättvist då Sheffields var det bättre laget. Men Watfords poäng tog dem från sista platsen. I Birmingham möttes nämligen de två lag som låg trea och tvåa från slutet. Aston Villas seger med 1-0 över Norwich gör att Norwich övertar tjugonde platsen i tabellen.
 

London går dåligt.


Det inträffade lite resultat som man tidigare skulle höjt på ögonbrynen för. Numera vet man att de Londonlag som tidigare räknats bland de sex stora inte längre platsar där. Arsenal var med Arteta som ny tränare i Bournemouth och fick bara 1-1. Chelsea var strået sämre med att hemma förlora till Southampton med 0-2. Det fann ännu en ny tränare och det var Carlo Ancelotti i Everton. De mötte Burnley hemma. Matchen går inte till historien, men Everton tog alla tre poäng och vann med 1-0.
 

"Riktiga" ishockey-VM startade med svensk seger på övertid.


Halvsju sparkade Manchester United och Newcastle United igång och det var åter en match där jag stod över. 4-1 slutade det. Under tiden vann jag en omgång i ett sällskapsspel som heter ”En ska bort”. Då jag återgick till sport på TV så var det ishockey-VM. Varje år runt nyår går det riktiga VM i ishockey. Med riktigt menar jag att de allra bästa spelarna i varje land som deltar finns med. Det är ju bara en massa ”reserver” som är med i VM i maj. Junior-VM har de bästa juniorerna och de spelar lika bra som de äldre. Sveriges Småkronor mötte Finland och det var en spännande tillställning där Finland hade ledningen två gånger och Sverige kom igen. 2-2 slutade det och i förlängningen gjorde Sverige 3-2 då fyra sekunder återstod. Alltså tog svenskarna extrapoängen.
 

Liverpool blir mästare.


Under tiden jag kollade småkronorna så hade seriefinalen i Premier League startat. Det var tvåan Leicester som hemma på King Power Stadium tog emot världsmästarna Liverpool. Då jag inte såg så mycket på första halvlek så kollade jag upp staistiken. 0-1 i mål, 0-3 i skott på mål och 0-8 i målchanser. Det ser inte riktigt ut som en seriefinal. Det blev inte mycket jämnare i andra halvlek. Snarare tvärtom. Ytterligare tre mål till Liverpool och inte ett enda skott på mål under hela matchen av Leicester. Tre gånger tidigare har Liverpool lett Premier League över jul och alla gånger har de missat titeln. Det gör de inte 2020.

FOTBOLLSHISTORIA från den 27:e december.

1915 Avstängningar

Tidigt på våren 1915 spelade Liverpool och Manchester United ett hett derby. Liverpool hade vid vinst kunnat knuffa ner United från högsta divisionen. Liverpool låg tryggt på 13:e plats och skulle stanna där oavsett hur matchen slutade. Manchester United låg på en prekär 18:e plats och måste vinna. Det gjorde de, med 2-0 och då hade Liverpool dessutom missat en straff. Detta tycktes så märkligt att FA gjorde en undersökning av vad som skedde under matchen. Idag 1915 kom resultatet.

Matchen var uppgjord mellan ett antal spelare i båda lagen. De var Sandy Turnbull, Arthur Whalley, och Enoch West från United och Jackie Sheldon, Tom Miller, Bob Pursell, och Tom Fairfoul från Liverpool. Dessa sju spelare stängdes av för livstid från all fotboll. Avstängningen hävdes 1919, men då hade redan några av de bestraffade stupat i första världskriget.

FOTBOLLSHISTORIA från den 27:e december.

2008 snabbast att lämna planen i en match.

Chippenham Town mötte Bashley i en av de Engelska divisionerna som ligger alldeles under de fyra första. Southern Premier League. Chippenhams David Pratt satte idag 2008 ett världsrekord som han säkert kunde varit utan. Han blev nämligen den spelare i en ursprungselva som blivit utvisad snabbast. Tidigare världsrekordhållare var Bologna:s Guiseppe Lorenzo. För honom tog det 10 sekunder 1990 innan han fick rött kort. Pratt som försökte bryta bollen direkt efter motståndarnas avspark behövde bara tre 3 sekunder innan han hade satt dobbarna i motståndarens skenben och fick se det röda kortet. Frågan som många ställde sig var om den var någon idé för David Pratt att duscha efter matchen, men världsrekordhållare är han alltjämt.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 27:e december.

Melissa TANCREDI blir 38 år

Melissa Palma Julie Tancredi är född 1981 i Ancaster, Ontario, Kanada
Anfallare
107 A-landskamper för Kanada.

Klubbar som spelare:
Notre Dame Fighting Irish (2000–04),
Detroit Jaguars (2004),
Atlanta Silverbacks (2005–06),
Jersey Sky Blue (2007),
River Cities Futbol Club (2007),
Saint Louis Athletica (2009),
Vancouver Whitecaps (2010),
Piteå IF (2011),
Dalsjöfors GoIF (2012),
Chicago Red Stars (2014–15),
KIF Örebro DFF (2016).

Hon har spelat tre VM-turneringar (2007, 2011 och 2015) och tre OS för Kanada (2008, 2012 och 2016).

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 27:e december.

Duncan FERGUSON blir 48 år

Duncan Cowan FERGUSON är född 1971 i Stirling, Skottland
Anfallare
5 A-landskamper för Skottland.

Klubbar som spelare:
Carse Thistle (1989-90),
Dundee United (1990-93),
Glasgow Rangers (1993-94),
Everton (1994-98),
Newcastle United (1998-2000),
Everton igen (2000-06).

Lag som tränare:
Everton (2019),
Everton (2019 assisterande).

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 27:e december.

Roberto BETTEGA blir 69 år

Roberto BETTEGA är född 1950 i Turin, Italien
Anfallare
42 A-landskamper för Italien.

Klubbar som spelare:
Juventus 326 matcher (1969-83),
Varese (lån 1969-70)
Toronto Blizzard (1983-84). 

Vid VM 1978 kom han med i All Star team.
Efter den aktiva karriären har Bettega verkat inom Juventus där han var vice president. Han fick avgå efter Serie A-skandalen 2006.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv