loading...

TRÖJANS HISTORIA

En tröja köpt i Fotbollsaffären i Malmö. Då jag jobbar i affären är det lätt att fixa tröjor som jag inte tänkt skulle ingå i min samling från början. Men då Barcelona är ett av världens bästa klubblag slog jag till med denna tröja hösten 2006. Tröjan såldes utan Unicef. Det har jag själv satt på i efterhand.

Nike har stått för produktionen av Barcelonas tröjor ett bra tag. Nytt för denna säsong var att Barcelona beslutat sig för att använda en sponsor på bröstet. Eller om det är så att Barcelona sponsrar Unicef?

Säsongen i denna dress blev inte helt lyckad. I spanska cupen åkte laget ut mot Getafe med 0-4. I Champions League blev det respass mot Liverpool redan i åttondelsfinalen. Bäst gick det i ligan där man blev tvåa på samma poäng som argaste rivalen Real Madrid.

TRÖJANS ANVÄNDNING

Söndagen 6:e oktober 2013:

hade jag denna Barcelonatröja på mig. Det var dags att ta något annat än engelska ligalag. Då Barcelona besegrade Real Valladolid i en sen kvällsmatch med 4-1 så tog jag på mig den äldsta Barca-tröja jag hade.
Real Valladolid tog faktiskt ledningen efter 11 minuter på mål av Javi Guerra. De behöll ledningen i tre minuter innan Alexis Sánchez hade kvitterat. I andra halvlek gjorde Alexis sitt andra mål efter det att Xavi Hernandez hade gett Barcelona ledningen. Neymar Jr såg till att matchen slutade 4-1.