• Boris dagliga blogg

Söndagen den 13:e oktober 2019

Varför "styla" då köparen ändå river allt???
Visst blir det Sverige som Spanien tar med sig till EM.
Danmark och Schweiz från grupp D till EM???
Tyvärr så tror jag inte på Finland. Italien klara.


FOTBOLLSHISTORIA:
1993: Makedoniens första landskamp i historien.
2006: FIFA bestraffar Kamerun igen för "fel" landslagsdress.

FÖDDA:
Kári, Antonio.

DAGENS TRÖJA

Egentligen tänkte jag lufta någon annans nations landslagströja idag, men då jag ibland gått på största segern så var faktiskt Sveriges EM-kvalvinst över malga med 4-0 den största segern i EM-kvalet igår. Det var bortamatch och jag tar en bortatröja idag.

DAGENS BLOGG OM LÖRDAGEN DEN 12:e OKTOBER 2019

Varför "styla" då köparen ändå river allt???


Födelsedagsfesten i Kristianstad blev av utan att jag behövdes kallas in. Äldsta dottern och frun gav sig av och jag var hemma med den yngsta dottern som inte var frisk utan bara ville vila. Det gick tyvärr inte. Det berodde på att grannen sålt sitt hus och de nya grannarna ”renoverar”. Här ställer jag mig en fråga som tydligen ingen kan svara på. Jag vet att mäklaren som stod för försäljningen av grannhuset tagit ett antal tiotusentals kronor för att ”styla” till hus och rum inför visningen. Detta ska hjälpa till att få upp värden på huset och göra det mer attraktivt. Så är det väl tänkt. Fast då undrar jag varför de nyinflyttade har rivit ur i stort sett hela inredningen i det ”stylade” huset. Så mycket som det larmat i huset de senaste dagarna från nio till fyra, och sö mycket inredningen och väggar som legat på uppfarten för att fraktas till tippen så måste innerdelen av huset bara vara ett skal. Varför i hela fridens namn ska det ”stylas” då de som flyttar in river hela skiten. Fast det är i och för sig inte mitt problem. Det är larmet att bo på en byggarbetsplats som är problemet.
 

Visst blir det Sverige som Spanien tar med sig till EM.


Då är fotbollen lättare att förstå. Och det är att Sverige som spelade mot Malta inte skulle ha några som helst problem att vinna. Fast trots att det blev hela 4-0 nere i Ta’ Qali så gjorde inte Sverige ett enda spelmål. Det första var väl närmast ett spelmål, då det kom på en hörna. Två straffar och ett självmål. Resultatet var helt okay, men det är lite oroande att de inte klarar av att spela sig fram till ett mål. Men å andra sidan så kvittar det. Seger är seger och tre poäng. Det gör att Sverige fortfarande ligger tvåa, men bara ett poäng före Bulgarien som också vann. 3-0 mot Färöarna. Den tredje matchen mellan Norge och Spanien var som då Norge spelade borta mot Sverige. Det blev en straff på övertid och 1-1. Hade Spanien hållit 1-0 till slut hade de varit helt klara för EM. Nu kan de bli det på tisdag då de möter Sverige. Visst vinner Spanien gruppen och visst blir Sverige tvåa och tar sig till EM.
 

Danmark och Schweiz från grupp D till EM???


Två andra grupper hade också matcher igår. I Grupp D spelar våra grannar Danmark. Där är det ovisst sedan länge vilka lag som ska ta sig till EM. Det står mellan Irland, Schweiz och Danmark. I sin inbördes möten har de spelat oavgjort så inget av dessa tre lag hade förlorat förrän igår. Glädjande nog var det Danmark som med ett väldigt vackert mål lyckades göra 1-0 som blev slutresultat. Nu har Schweiz förlorat. De ligger fyra poäng efter Irland och Danmark, men då det är en femgrupp så har Schweiz en match mindre spelad och vinner de den så är det bara ett poäng som skiljer. Jag gissar att gruppledaren just nu, Irland inte klarar sig till EM i gruppen, utan att det blir Danmark och Schweiz till EM.
 

Tyvärr så tror jag inte på Finland. Italien klara.


Grupp J avverkade tre matcher då det är en sexlagsgrupp. Det är här som Finland överraskat och har chans att för allra första gången ta sig till ett stort mästerskap. De hade och har fortfarande en andraplats i gruppen, men frågan är om inte orken börjar tryta. Hemma vann de över Bosnien Hercegovina med 2-0. I returen igår blev det storstryk med 4-1 och Bosnien ligger bara två poäng efter. Armenien hade chansen att gå ifatt Finland, men de fick bara 1-1 borta mot Luxemburg. Överlägsen gruppetta är Italien. När de igår vann med 2-0 över Grekland så betyder det att Italien som andra lag är klara för EM. Tyvärr så tror jag inte att Finland håller utan att Bosnien kommer att hinna ifatt och förbi innan gruppen är färdigspelad.

FOTBOLLSHISTORIA från den 13:e oktober.

1993 Makedonien spelar landskamp.

Både Slovenien och Makedonien hade varit egna nationer i två år då Jugoslavien delades upp. Slovenien hade spelat tre landskamper innan de idag 1993 mötte Makedonien som spelade sin allra första fotbollslandskamp i historien. Det gick alldeles utmärkt då de vann med 4-1. Makedoniens stora stjärna var Darko Pančev och han gjorde också ett av målen, men Makedoniens första landskampsmål gjorde Zoran Boškovski.

FOTBOLLSHISTORIA från den 13:e oktober.

2006 Fel landslagsdress för Kamerun
 

Sepp Blatter och FIFA lät idag 2006 meddela att Kamerun skulle bestraffas med 6 poängs avdrag i kommande Afrikanska mästerskap och kommande VM-kval. Orsaken var att de inte hade en lagdress som FIFA kunde godkänna. Redan 2002 tvingade FIFA Kamerun och Puma att sy på ärmar på dem VM-tröja som de redan använt i Afrikanska mästerskapen och som mer liknade en baskettröja. Nu hade Puma tillsammans med Kamerun tagit fram en dräkt med dragkedja vid axlarna och där byxor och tröja satt ihop. Dräkten hade egentligen ingen som helst betydelse för fotbollsspelet, tvärtom så hade aldrig spelarna tröjan utanpå shortsen då de ju hängde ihop. FIFA och Blatter sysslade med märkliga saker redan för drygt tio år sedan.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 13:e oktober.

Kári ÁRNASON blir 37 år

Kári ÁRNASON är född 1982 i Göteborg.
Mittfältare
80 A-landskamper för Island.

Klubbar som spelare:
Valur (1992-99),
Víkingur (1999-2001),
Gonzaga Bulldogs collage USA (2002-03),
Adelphi Panthers collage USA (2004),
Djurgårdens IF (2005-06),
AGF Århus (2007-09),
Esbjerg fB (2009 lån),
Plymouth Argyle (2009-11),
Aberdeen (2011-12),
Rotherham United (2012-15),
Malmö FF (2015-17),
Omonia (2017),
Aberdeen igen (2017-18),
Víkingur igen (2018),
Gençlerbirliği (2018-19),
Víkingur igen (2019-).

Hans meriter inom fotboll är hämtade från Sverige. Han har blivit svensk mästare två gånger. 2005 med Djurgården och 2016 med Malmö FF.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 13:e oktober.

Antonio DI NATALE blir 42 år

Antonio DI NATALE är född 1977 i Neapel, Italien
Anfallare
42 A-landskamper för Italien.

Klubbar som spelare:
Empoli (1994-2004),
Iperzola (1997-98 lån),
Varese (1998 lån),
Viareggio (1998-99 lån),
Udinese (2004-16).

Di Natale vann skytteligan i Serie A för säsongen 2009/10, liksom 2010/11. Antonio Di Natale anses vara Udinese's bästa och mest trogna spelare genom tiderna.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv