• Boris dagliga blogg

Fredagen den 17:e juni 2016.

Ny frispark av Bale och ny målvaktstavla. 
Roys lyckade byten i paus gav England segern.

Boll på handen är hands. Bedömning av situationen finns inte i andra sporter. Där är reglerna klara.
Ett nytt Nordirland. Se och lär Sverige.

På Nordirland går man inte ner till hörflaggan för spelförstörelse.
Noll skott på mål av Polen i första 0-0 matchen.
Italien, Kroatien och Spanien vinner?10 FOTBOLLSTRANSFERS OCH RYKTEN FRÅN IGÅR
FOTBOLLSHISTORIA: 1902 Norwich City bildas
1962 VMfinal mellan Brasilien och Tjeckoslovakien.
1994 VM-öppning i USA med Diana Ross jättemiss.
2003 Beckham till Real Madrid och varför han valde nummer 23.
FÖDDA: Alex.
LIVERPOOLARE: Bjørn Tore, Jordan.
DAGENS TRÖJA
NORDIRLANDs förstatröja 1990/92.

Ny frispark av Bale och ny målvaktstavla. 


Var finns Skottland? Det visade sig vara Storbritanniens dag i EM igår. England och Wales inledde. Stjärnan i Wales Gareth Bale visade hur man beter sig som en ledare i laget, med uppmuntrande tillrop och tummen upp även för lite sämre passningar. Detta till skillnad från Zlatan som drar ner ett helt lag då det inte går som han vill. Där har Sverige en del att ta efter. Nu visade det sig att det trots allt inte räckte mot England. Bale inledde med en lång frispark som åter får räknas som en målvaktstavla av Hart.
 

Roys lyckade byten i paus gav England segern.


Roy gjorde offensiva byten direkt till andra halvlek och de båda inhopparna Vardy och Sturridge gjorde de två mål som England behövde för att ta tre poäng. Ett sent insläppt mål mot Ryssland i förra matchen ändrades till ett sent mål som gav segern i denna match. Sedan fanns det en situation i första halvlek som blev ett stort diskussionsämne.
 

Boll på handen är hands. Bedömning av situationen finns inte i andra sporter. Där är reglerna klara.


Det var då Wales Ben Davies fick bollen på handen i straffområdet och det blåstes inte. Det handlar ju som så ofta om fotbollens luddiga regler. Om det ska finnas något som heter hands så kan inte domarna få bestämma om regeln ska gilla eller inte. TAR BOLLEN PÅ HANDEN SÅ ÄR DET HANDS! Punkt slut! Det är ju samma sak som en ishockeyspelare som slår pucken över sargen. Då är det utvisning. Det är inte upp till ishockeydomarna att bedöma om det var avsiktligt eller inte som pucken gick över sargen.
 

Kolla England - Wales 2-1
 

Ett nytt Nordirland. Se och lär Sverige.


Nästa brittiska lag kom från ön Irland. Det var värdelösa Nordirland som skulle förlora till Ukraina. Frågan var bara hur mycket. Men irländarna hade tagit lärdom av förlusten och satsade för fullt. De hade gett sig sjutton på att de skulle få några skott på mål till skillnad från deras första match. De fick två skott som gick in. Inte ens en kraftig hagelskur kunde stoppa nordirländarna även om domaren kallade spelarna av planen i ett par minuter. Ukraina var ovanligt bleka.
 

På Nordirland går man inte ner till hörflaggan för spelförstörelse.


Häftigast var det sista målet då de nordirländska spelarna fick kritik av kommentatorerna för att de inte stannade kvar nere vid hörnflaggan för att låta tiden gå. Nej, de dribblade in mot mål och satsade på att avgöra matchen för gott. Det lyckades! Nu är bara frågan om svenskarna lärde sig något av denna match. De var lika usla som Nordirland med 0 skott på mål i första matchen. Försök slå de sju skott som gick på Ukrainas mål!
 

Kolla Ukraina - Nordirland 0-2
 

Noll skott på mål av Polen i första 0-0 matchen.


På tal om noll skott på mål så var det just var Polen hade på Tyskland i sista matchen. Tyskarna hade tre skott på mål. Trots att det böljade fram och tillbaka så blev det EMs första mållösa match. Båda lagen hade vunnit sina första matcher så ett poäng igår ger fyra poäng sammanlagt och båda lagen bör vara vidare. Nordirland har chans att bli en av de bästa treorna.
 

Kolla Tyskland - Polen 0-0​​​​​​​
 

Italien, Kroatien och Spanien vinner?


Dagens matcher kretsar ju till största delen om Sveriges kamp mot Italien. Det har ju varit lite udda resultat i andra omgången till skillnad från i första gruppspelsmatcherna som inte innehöll några sensationer alls. Det skulle vara dessa udda resultat som eventuellt skulle kunna rädda ett oavgjort resultat, men tyvärr så tror jag Italien vinner ganska enkelt. Det bör även Spanien göra i kvällens sista match. Enda ovissa kampen är 18-matchen mellan Tjeckien och Kroatien. Ett plus till Kroatien om det inte blir EMs andra 0-0 match.

FOTBOLLSHISTORIA från idag 1902 Norwich. 1962 VM-final. 1994 Diana Ross i VM. 2003 Beckham blir spanjor

 

1902 Norwich City bildas

 
Norwich CEYMS F.C. var ett fotbollslag som grundades 1988. CEYMS står för Church of England Young Men's Society. Idag 1902 var kaptenen och vice kaptenen ur denna klubb på Criterion Cafe. De tyckte att ambitionen inte var tillräckligt stor så de bestämde sig för att starta en egen fotbollsklubb. Det blev Norwich City FC. Efter två amatörår blev klubben professionell. Mest beroende på att de uteslöts ut amatörligan för att vissa spelare hade fått lite betalning. 1921 kom de med i proffsligan och 1992 var de med i första Premier League.
 

1962 Brasilien – Tjeckoslovakien

 
På Estadio Nacional i Santiago i Chile spelades idag 1962 den sjunde VM-finalen i fotboll. 56 länder hade kvalat och 16 var med i turneringen. Finalen stod mellan de regerande världsmästarna Brasilien och Tjeckoslovakien. Josef Masopust gav tjeckerna ledningen efter en kvart, men sedan var det bara Brasilien. Pelé hade skadat sig redan i andra matchen men det fanns spelare som Amarildo, Zito och Vava som kunde göra mål. 3-1 slutade finalen och för andra och senaste gången hade en nation försvarat sitt världsmästerskap.
 

1994 VM i USA

 
Första matchen i fotbolls-VM i USA spelades idag 1994 på Soldier Field i Chicago. Tyskland vann över Bolivia med 1-0 och målet gjordes av Jürgen Klinsmann. Fast det som de flesta kommer ihåg är invigningen. Efter ett tal av Oprah Winfrey presenterade hon Diana Ross som framförde sin nya singel "I'm Coming Out". Under låten skulle Ross lägga en straff så att målet rämnade då bollen träffade nätmaskorna. Det var då bloopern kom. Diana Ross sköt så illa att bollen gick långt utanför mål, men målet rasade i alla fall. Det fanns ingen chans att göra en andra tagning i direktsändningen.

2003 Beckham till Real och varför nummer 23?

 
David Beckham var 14 år då han skrev på för Manchester United 1991. Ryktet gick att han och Sir Alex inte gick riktigt ihop. Hur det nu än var så flyttade han från Manchester idag 2003 då han skrev på för Real Madrid. David ville givetvis ha nummer 7, men det var redan upptaget av Raul. Då David kollade över de lediga numren påpekade Davids fru Victoria att basketstjärnan Michael Jordan just hade slutat sin karriär och hade David spelat basketboll i Washington Wizards hade Jordans 23 varit ledigt. På så sätt blev det 23 i Real Madrid och det numret passade ju ännu bättre då Beckham 2007 flyttade till USA och LA Galaxy.

FÖDDA IDAG

ALEX Alex Rodrigo Dias da Costa
34 år
13 U- och 15 A-landskamper för Brasilien.
Klubbar som spelare: 2000 Juventus-SP,
2002-04 Santos,
2004-12 Chelsea,
2004-07 PSV Eindhoven (lån),
2012-14 Paris Saint-Germain och
sedan 2014 Milan.

LIVERPOOLARE

Bjørn Tore KVARME
44 år
Försvarare
11 U- och 1 A-landskamp för Norge.
Klubbar som spelare: Utleira,
Rosenborg (1990-97),

1997 till 1999 hade han kontrakt med Liverpool FC. Det blev 54 matcher och 0 mål.
Saint-Etienne (1999-2001),
Real Sociedad (2001-04),
Bastia (2004-05),
Rosenborg (igen / 2005-08)

Jordan HENDERSON
26 år
Mittfältare
29 U- och 27 A-landskamper för England.
Klubbar som spelare: Sunderland (2006-11),
Coventry City (lån 2009),

sedan 2011 har han spelat för Liverpool FC och han har kontrakt till 2020. Det har hittills blivit 212 matcher och 22 mål.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv