• Boris dagliga blogg

Måndagen den 7:e mars 2022

DAGENS RUBRIKER.

Young Shutin.  Vasaloppet är inte längre vad det varit.  Middag, Samba pa ti, Fel lag vann och Alla mot alla.


NAMNSDAG
Camilla

TEMADAGAR
Punschrullens dag
Podcastens dag

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN 7/3:
1897: Hammarby Roddförening blir Hammarby IdrottsFörening.
2007: Makaay snabbast i Champions League.
 
FOTBOLLSPROFILER FÖDDA 7/3:
Jordan PICKFORD.

FAKTA OCH TANKAR OM SÖNDAGEN DEN 6/3 2022.

Young Shutin.
 

Med hänvisning till Putin så såg jag i morse en fakta och fråga till den ryske ledaren: ”Om Ryssland nu räddar Ukraina från en kvasinazistisk folkmordsregim och ukrainier välkomnar ryska trupper som befriare, hur kommer det sig då att flyktingar flyr västerut istället för till ditt Ryssland?” Nu lär Putin varken se eller kunna besvara den frågan. Har man en så allvarlig psykologisk störning som han har så går det inte att få några empatiska svar.

Jag tittar just nu på komediserien ”Young Sheldon”, och ställer mig frågan: Är detta roligt eller inte? I serien så beter sig detta barn som Putin. Då menar jag inte att Sheldon Cooper startar krig, men han är lika ofelbar som Putin. Lite otäckt när det blir verklighet av sådant som ska vara roande och kul. Nu finns det visserligen lite som Sheldon kan ändra på då han får reda på att han gör vissa illa. Där har vi den stora skillnaden mellan honom och Putin.

Vasaloppet är inte längre vad det varit.
 

Roande och kul är inte Vasaloppet. När det ballade ur vet jag inte, men det jag vet är att när det nu firade 100 år då har det varit cirka 85 segrare. Resten har varit en taktisk ful tävling där jag har svårt att kunna hylla denperson som vann. Segraren igår hette Emil Persson. Nu undrar nog många om det inte var en norrman som hette Andreas Nygaard som vann. Jo, så kommer det att stå i listorna framöver. Men Emil Persson hade bara sig själv att lita på och kom tvåa efter Nygaard som kör för ett lag som heter Ragde Charge. Chefen där sa efteråt att loppet fungerade perfekt. Nygaard hade ett antal stallmedlemmar med i loppet som gjorde allt för att hjälpa fram segraren med olika typer av taktik underloppets gång. För mig har detta urartat och är inte längre den spännande tävling man följde i sin ungdom då bästa skidåkaren vann endast med hjälp av sina egna krafter, taktik och utrustning.

Fast än så är damernas tävling en där den bästa skidåkaren tävlar så därför måste Astrid Öyre Slind anses vara årets riktiga mästare, eller mästarinna. Jodå, båda som kom först i mål var givetvis från Norge.

Middag, Samba pa ti, Fel lag vann och Alla mot alla.
 

Än en dag var äldsta dottern och hustrun på vift i staden. Innan de gav sig ut så hann jag med att fixa den sista middagen från familjekassen. ”Rostad kyckling med färskostsås, dressad pasta & blomkålssallad” kallades det på receptet. Då det fanns två icke-kött-ätare som skulle ha middagen blev det mycket kyckling till mig och hundarna. Alltså gjorde jag om den kalla salladen på blömkål, och rödlök till en varm sådan. Men färskost, vatten och kantarellfond blev det till en perfekt pastasås till tagliatellen. Alltså en middag för både vegetarianer och kycklingätare.

Det fick bli en eftermiddagsrunda med hundarna innan de skulle lämnas ensamma en liten stund. Jag skulle hämta upp medlemmarna i vårt band till lite rep på Studiefrämjandet. Äldsta dottern, tillika basisten, kom diretk från fika på Operan. Vi hann inte så många låtar, men det blev inövat en ny; Samba Pa ti, som i original görs av Carlos Santana.

Denna spelning som igår låg mellan 16 och 19 gjorde att jag missade båda matcherna i Premier League. Men det gjorde inget. Inte för målgörandet för det blev hela tio mål i de två matcherna, men det var som melodifestivalen: Fel lag vann. Arsenal vann borta över Watford med 3-2, och felet här låg i att jag håller på Watford. Felet i Manchester-derbyt där hemmalaget City utklassade United med 4-1 var att det hade blivit lite mer spännande i toppen av tabellen mellan City och Liverpool om United hade kunnat knipa minst en poäng.

Kvällen avslutades med att det kneps ett antal poäng i Alla mot alla. Veckans program ligger redan på discovery+ och jag tittade på de två första. För att inte avslöja någon spoiler alert så skriver jag inget om vinnare eller resultat.

IDAG: MÅNDAGEN DEN 7:E MARS.

NAMNSDAG:

Camilla
 

Namnsdagar den 7:e mars i kronologisk ordning.
 
Före 1901 – Perpetua (till minne av en kristen martyr; utgått), Felicitas (till minne av en kristen martyr; utgått) och Thomas av Aquino (till minne av teologen med detta namn, som dog denna dag 1274; utgått)
1901–1985 – Ottilia
1986–1992 – Ottilia (nu 9 april), Petra (nu 29 juni) och Petronella (nu 31 maj)
1993–2000 – Isidor (utgått) och Doris (nu 6 februari)
Från 2001 – Camilla

TEMADAG:

Punschrullens dag
 

Det sägs att bakverket kom till av någon konditor som tyckte det var synd att slänga alla kanter och smulor som blir över vid tillverkning av tårtor och kakor. Detta är dock inte bekräftat. Men resultatet är en no-bake-kaka där kaksmulor blandas med smör och smaksatt med arrak (därav punschsmaken. Därefter sveps härligheten in i ett hölje av marsipan, och ändarna doppas i choklad.

Formen på punschrullen påminner om formen på en dammsugare som var vanlig på 1920-talet, och med den informationen kan vi sluta oss till att punschrullen såg dagens ljus under denna tid. Punschrullen firar sin egen dag den 7 mars. År 2014 var året då Punschrullens dag infördes.

TEMADAG:

Podcastens dag
 

Podcastens dag är alltid den 7 mars. Podcastens dag är instiftad av Adam Alsing 2017.
Termen "Podcast" kan möjligtvis ha debuterat i en artikel av Ben Hammersley i The Guardian 12 februari 2004. Adam Carollas betydelse för poddradio må vara omtvistat, men hans insatser för mediets popularitet gjorde honom tidigt till något av en galjonsfigur för poddradio, varför han ofta benämns "the podfather".

FOTBOLLSHISTORIA FRÅN DEN 7:E MARS.

1897: Hammarby IF bildas.
 

Den 10 april 1889 bildades Hammarby Roddförening på Södermalm i Stockholm. Vid tiden förekom roddtävlingar på Hammarby sjö, och av den anledningen bildades föreningen under just det namnet. År 1896 hörde några idrottsintresserade män som höll till på ”Lerbacken”, eller ”Sopbacken” som idrottsplatsen utanför Danvikstull också kallades, av sig till Hammarby. Det skapade möjligheter för breddande av idrottandet och sommaren 1896 hölls tävlingar i allmän idrott vid "Lerbacken", och i samband med detta kom det sig att Hammarby Roddklubb ombildades till Hammarby Idrottsförening. Idag 1897 träffades några personer, bland annat Otto Söderlund, för att föra protokoll över Hammarby Idrottsförenings första sammanträde.

2007 Makaay snabbast.
 

Idag 2007 spelade Bayern München mot Real Madrid i Champions League. Holländaren Roy Makaay startade målskyttet för Bayern med ett mål efter 10,12 sekunder. Detta var och är fortfarande det snabbaste måler i Champions Leagues historia. Matchen slutade 2-1 och Bayern München gick vidare till kvartsfinal på fler gjorda mål på bortaplan. Fast de åkte dit i kvarten mot Milan.
 

Bild: Klicka för att se målet.

FOTBOLLSPROFILER SOM FÖDDES DEN 7:E MARS.

Jordan PICKFORD blir 28 år.
 

Jordan Lee PICKFORD är född 1994 i Washington i Tyne and Wear, England
Målvakt
50 U- och 42 A-landskamper för England (2009-).

Klubbar som spelare:
Sunderland (2002–17),
Darlington (2012 lån),
Alfreton Town (2013 lån),
Burton Albion (2013 lån),
Carlisle United (2014 lån),
Bradford City (2014–15 lån),
Preston North End (2015–16 lån),
Everton (2017–).

MATCHTRÖJAN JAG BÄR IDAG.

DAGENS ORD.

DAGENS RHIANN.

Har du frågor, kommentarer eller synpunkter om dagens bloggtext så hör gärna av dig till mig på:
soccershirts@hotmail.com

HA EN BRA VECKA!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv