• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 25:e augusti 2020

Tråkigt hemma, bokbränning endast för att ställa till jäkelskap, Allsvenskan omgång 17.

FOTBOLLSHISTORIA:
1928: Arsenal och Chelsea använder nummer på tröjorna för första gången.
2007: Sevillas Antonio Puerta faller ihop under ligapremiären och avlider några dagar senare av ett antal hjärtstillestånd.

FÖDDA:
Ricardo.

DAGENS TRÖJA.

FAKTA OCH TANKAR OM MÅNDAGEN DEN 24/8 2020.

Tråkigt hemma, bokbränning endast för att ställa till jäkelskap, Allsvenskan omgång 17.


Måndag brukar tidningen var ganska tunn. Det var inte så mycket jag fastnade för, men jag tycker synd om Eva Wahlund. Hon måste ha ett fruktansvärt liv. Inte för att hon är lärare på Eslövs Folkhögskola, för där har hon börjat hålla lektioner igen, men för att hon har ett fruktansvärt hem, eller liv hemma. Trots nedsatt immunförsvar har hon tagit beslutet att jobba i skolan igen istället för att jobba hemifrån. Hon påstår att hon höll på att bli galen och att det var det värsta hon varit med om. Och det värsta var att vara hemma???
 

Sedan har polisen tillåtit koranbränning och allt detta ska svenske Dan Park och dansken Rasmus Paludan göra. De har bara ett mål med detta och det är att trigga igång vissa muslimska grupper så att de ska bli upprörda och sedan få skuld för att islam ska vara en usel religion. Muslimska ledare i Malmö hoppas att muslimer ska ignorera den eventuella bränningen, men de liksom jag undrar hur i hela fridens namn detta kan tillåtas. Det är verkligen inte ett sätt för människor och religioner att närma sig varandra. Speciellt som alla vet att Park och Paludan endast gör detta för att ställa till bråk. Men det är klart att om polisen tillåter bränningen på militärtältet på Revinge Hed så kanske det inte stör så många. Sedan hoppas man att massmedia inte bevakar något överhuvudtaget om händelsen.
 

Trots att jag igår meddelade att säsongen 2019-20 tog slut på herrsidan så har redan 2020-21 startat. Frankrike som bröt ligan och aldrig återupptog den han genomföra nya säsongen enligt ett normalt spelprogram. Paris SG och Lyon har spelat Champions League, men behöver ju inga 30 dagar innan de kan starta årets säsong då de haft lång ledighet.
 

Sedan så är Allsvenskan igång och de spelar matcher i ett rasande tempo enbart för att man envisas med att hinna med en säsong under 2020. Alltså avslutades omgång 17 av 30 igår. Det var två matcher och om IFK Norrköping trodde att de skulle vara inne på segerstråket igen så tog BK Häcken det ifrån dem. Göteborgslaget vann med 1-0. Andra matchen handlade om ett derby mellan Kalmar och Mjällby. Ett normalt år så skulle man kunna tro att Kalmar skulle vinna en sådan match. Men SVTs fotbollsexpert Daniel Nannskog påstod att Kalmar är Allsvenskans sämsta lag just nu och det är nästan sant. De har bara HIF efter sig i tabellen. Mjällby vann ganska lätt över KFF med 4-1.

FOTBOLLSHISTORIA från den 25:e augusti.

1928 Arsenal och Chelsea har nummer på tröjorna.

Den Engelska ligan startade idag 1928 med några nyheter. Två lag hade kommit på iden att ha nummer på tröjorna för att lättare kunna skilja spelarna åt. I högsta divisionen var det Arsenal som i premiären mot Sheffield Wednesay hade 1, målvakt. 2, högerback. 3, vänsterback. 4, högerhalva. 5, centerhalva. 6, vänsterhalva. 7, högerytter. 8, högerinner. 9, center. 10, vänsterinner och 11, vänsterytter. Det var så uppställning och spelsystem såg ut i många år framöver. Det hjälpte dock inte matchresultatet då Arsenal förlorade med 2-3. Chelsea som spelade en division under vann däremot sin match med hela 4-0 över Swansea.

FOTBOLLSHISTORIA från den 25:e augusti.

2007 Antonio Puertas sista match
 

Spanska ligan spelade sin första omgång idag 2007. Sevilla mötte hemma Getafe och vann med 4-1, men resultatet verkar meningslöst med tanke på vad som hände i matchen. Sevillas nya stjärna Antonio Puerta som fått debutera i det spanska landslaget säckade ihop i den 36:e minuten. Sjukvårdare rusade in och fick den 22-årige Puerta att vakna till liv igen. Det blev givetvis byte och på väg till omklädningsrummet svimmade Puerta av igen. Han fördes till sjukhus i ilfart, men avled tre dagar senare av ett antal hjärtstillestånd som inte gick att häva.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 25:e augusti.

Ricardo RODRIGUEZ blir 28 år

Ricardo Iván RODRIGUEZ Araya är född 1992 i Zürich, Schweiz
Försvarare
33 U- och 71 A-landskamper för Schweiz (2009-).

Klubbar som spelare:
FC Schwamendingen (2001-02),
Zürich (2002-12),
VfL Wolfsburg (2012-17),
Milan (2017-20).,
PSV Eindhoven (2020 lån),
Torino (2020-).

TITLAR:
Med VfL Wolfsburg
Tysk Cupmästare: 2014–15.
Med Schweiz
FIFA U-17 världsmästare: 2009

DAGENS ORD.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv