• Boris dagliga blogg

Fredagen den 19:e maj 2017.

Spelbolagen ställer bara till med elände!
Övrig svensk "toppfotboll".
Tottenham, Bruno Mars och Tre Kronor.

NYA TRÖJOR
Bayern München och Borussia Dortmunds förstatröjor 2017/18

GÅRDAGENS SKVALLER:
Pablo, Ryan, John.

FOTBOLLSHISTORIA: 
1957: Skottland vinner VM-kval i schweiziska tröjor.
1965: West Ham tar Englands andra Europeiska titel.
1982: IFK Göteborg vinner UEFA-cupen.

FÖDDA IDAG:
Andrea, Diego.

DAGENS TRÖJA

Spelbolagen ställer bara till med elände!


Gårdagens stora fotbollshändelse var en match som inte spelades. IFK Göteborg mot AIK var lite av ett prestigemöte, men redan tidigt på förmiddagen beslutades att matchen skulle ställas in. Detta efter att AIK-spelare fått förslag på ersättning om han såg till att underprestera så att Göteborg skulle kunna vinna. I annat fall skulle spelaren behöva stå inför vissa hot. Innan saken utreds ordentligt kommer inte Göteborg att möta AIK.  Jag har klagat tidigare på lag som har skaffat spelföretag som sponsorer. Dessa spelbolag som ställer till så mycket elände och personliga tragedier. Usch!
 

Övrig svensk "toppfotboll".


Matcherna som spelades var bottenmötet mellan IF Elfsborg och nykomlingen Eskilstuna, som är ett riktigt bottenlag. Förlust med 1-2 och endast tre oavgjorda matcher av nio spelade. Jönköping och Djurgården delade på poängen som blev ett var. Helsingborg och Öster var vinnarna i Superettan, men visst är det märkligt att HIF inte får mer än 3-2 mot bottenlaget Norrby.
 

Tottenham, Bruno Mars och Tre Kronor.


Det spelades en meningslös match i Premier League också. Näst sista omgången blev klar när Leicester City och Tottenham möttes. Leicester är ett mittenlag och Tottenham är och förblir tvåa. Det visade de också med att vinna med 6-1 borta. Rena tennissiffrorna. Kane gjorde fyra av målen så klart och koreanen Son satte de resterande två målen. För egen del blev det ingen fotboll alls då jag upplevde två nya saker: Royal Arena utanför Köpenhamn och Bruno Mars i en häftig show. Sedan såg jag att Tre Kronor vann sin kvartsfinal över Schweiz. I semin möter de Finland som väldigt överraskande slog ut USA. Semifinal 2 Ryssland-Kanada.

NYA TRÖJOR

BAYERN MÜNCHENS förstatröja 2017/18
 

De två tyska topplagen slåppte sina nya hemmatröjor igår. Bayern München som verkar ha livstidskontrakt med Adidas släpper en lite ovanlig hemmatröja. Den har ett gammaldags snitt med den enkla rundade halsen och de vita smala ränderna i sedvanliga röda tröjan. Jodå, jag köper detta. En häftig tröja.

BORUSSIA DORTMUNDs förstatröja 2017/18
 

Dortmund fortsätter med Pumatröjor. Och jag gillar Dortmunds gula hemmatröjor. Det är alltid några svarta ränder, streck eller prickar någonstans på tröjan. Puma har lyckats i år igen. En cool tröja i mitt tycke. Sedan brukar Borussia Dortmund släppa en andra hemmatröja som de använder i Champions League. Får se om det kommer en sådan så småningom.

GÅRDAGENS SKVALLER

PABLO ZABALETA


Pablo Zabaleta lämnar Manchester City efter säsongen. Nu kan karriären fortsätta i West Ham.
Den argentinske högerbacken Pablo Zabaleta, 32, kommer som bekant byta klubb i sommar.
Kontraktet med Manchester City förlängs inte. Men en fortsättning i Premier League är trolig.
Nu rapporterar ESPN att West Ham är övertygade om att knyta till sig Zabaleta.
Londonklubben erbjuder spelaren ett tvåårskontrakt med option på en säsong till.

RYAN GIGGS
 

Middlesbrough är på jakt efter en ny manager inför nästa säsong. Nu placeras Ryan Giggs i klubben.
Daily Mail rapporterar att Middlesbrough kan ersätta managern Steve Agnew efter säsongen.
Laget kommer börja om i Championship nästa säsong.
Enligt uppgifterna är Ryan Giggs en av favoriterna till jobbet.
Middlesbrough sägs även kunna anlita Steve McClaren som ny sportchef.

JOHN TERRY


Chelseas backveteran John Terry letar ny klubb. Nu försöker Swansea City locka över honom, enligt rapporter.
John Terry, 36, lämnar Chelsea efter säsongen. Det är bekräftat sedan tidigare.
Mittbacken berättade även nyligen att det är ett alternativ att lägga skorna på hyllan.
AFC Bournemouth försöker locka över Terry genom att erbjuda ett tvåårskontrakt.
Tidigare har Paul Clement medgett att han vill ha Terry i Swansea City om laget undviker degradering.
Swansea har säkrat Premier League-kontraktet och nu skriver Daily Mail att managern kommer ta kontakt med Terry i nästa vecka.
Enligt tidningen kommer Swansea göra ett ambitiöst försök att knyta till sig backveteranen i sommar.

DAGENS TRÖJAS HISTORIA
 

Detta var den första Tottenham-tröja som Mickes Lilla Fotbollströjeaffär fick in då den öppnade 2000. Nu slapp jag åka till London och köpa tröjor och kunde handla denna tröja på Kaptensgatan i Malmö.

Adidas hade tagit över tillverkningen från Pony. Holsten var tillbaka som sponsor efter fyra år. Det är en stor luftig tröja som går i det möster som många Adidaströjor från denna tid.

Första säsongen med denna tröja hamnade Spurs på 10:e plats. Det blev inga större framgångar i vare sig FA-cup, Liga-cup eller UEFA-cup som laget också deltog i. Sista året med tröjan blev det en 12:e plats. Bäst gick det i FA-cupen då Tottenham föll i semifinalen till Arsenal med 1-2.

FOTBOLLSHISTORIA från idag
1957 VM-kval i Schweiz.
1965 West Ham tvåa.
1982 Änglarna vann

1957 VM-kval till Sverige VM

 
Idag 1957 spelade Schweiz och Skottland en VM-kvalmatch i Basel. Det gällde en plats till fotbolls-VM i Sverige 1958. Matchen gick ganska planenligt och skottarna kunde vinna med 2-1 och komma till Sverige. Men det var före matchen som det märkliga inträffade. Då Schweiz var beredda på match i sina röda tröjor var skottarna det i sina blå tröjor. Detta hade varit helt OK om inte matchen hade sänts på TV. Det fanns mestadels svart-vita TV apparater och då rött och blått så att säga krockar i gråskalan tvingades Skottland att byta, och de enda vita tröjor som fanns var Schweiz vita reservställ, men det gick ju bra att även vinna i Schweiziska tröjor.

1965 Cupvinnarcup final på Wembley

 
Idag 1965 hade 98 000 kommit till Wembley i London för att se Cupvinnarcupfinalen. Det bidrog nog lite till publiksiffran att ena finallaget kom från London. West Ham mötte tyska 1860 München. Efter en mållös första halvlek lyckades Alan Sealey överlista Münchens duktige målvakt Petar Radenković två gånger i andra och titeln gick till West Ham. En stor kapten Bobby Moore kunde ta emot bucklan. Detta var andra gången ett engelskt lag vann en Europacuptitel.

1982 Svenska mästare i Europa

 
I
dag 1982 spelades finalen i UEFA-cupen. Det var andra matchen då finalen i denna turnering på denna tid spelades i hemma och bortamatch. I final var ett svenskt lag IFK Göteborg. De hade spelat första matchen hemma och klarat de ganska bra den 5:e maj då de lyckades vinna med 1-0 hemma på Ullevi mot Hamburg SV. Tyskarna var storfavoriter i dagens final och frågan var om Göteborg kunde stå emot? Det kunde de. Hamburg var nervösa och Göteborg öste på. På Volksparkstadion gjorde Dan Corneliusson och Torbjörn Nilsson vars ett mål innan Stig Fredriksson satte slutresultatet 3-0 på en straff. Sverige hade för första gången fått en Europeisk fotbollsmästarklubb.

FÖDDA IDAG

38 år Andrea PIRLO född 1979 i Flero, Italien
Mittfältare
68 U- och 116 A-landskamper för Italien.

Klubbar som spelare:
1994-98 Brescia,
1998-2001 Inter,
1999-2000 Reggina (lån),
2001 Brescia (lån),
2001-11 Milan,
2011-15 Juventus,
2015- New York City   
2006 blev han världsmästare.

38 år Diego FORLÁN född 1979 i Montevideo, Uruguay.
Anfallare
112 landskamper för Uruguay.

Klubbar som spelare:
1990-91 Peñarol,
1991-94 Danubio,
1994-2002 Independiente,
2002-04 Manchester United,
2004-07 Villarreal,
2007-11 Atletico Madrid,
2011-12 Inter,
2012-14 Internacional,
2014-15 Cerezo Osaka,
2015-16 tillbaka i Peñarol,
2016- Mumbai City

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln