• Boris dagliga blogg

Fredagen den 13:e september 2019

Hyfsad golf, men inte mer.
Det blir till Danmark och spela (musik) i veckoslutet.
Zlatan arg, med rätta.
Lika ojämt i damernas Champions League igår som dagen tidigare.


FOTBOLLSHISTORIA:
2006: Arsenal är så internationella som ett fotbollslag kan bli.
2006: George Bests tröja säljs för en kvarts miljon. (och det var inte jag som köpte den!)
2017: Marco Asensio missar match.

FÖDDA:
Thomas, Fabio.

DAGENS TRÖJA

Som jag skrev igår så skulle jag ta någon av de lag i damernas Premier League som redan i första mötet är vidare till åttondelsfinal. jag kunde valt Athletico Madrid, Paris SG eller Manchester City. Men det blev Arsenal för segern i Florens med 4-0 över Fiorentina.

DAGENS BLOGG OM TORSDAGEN DEN 12:e SEPTEMBER 2019

Hyfsad golf, men inte mer.



Det är ju Fredagen den 13:e idag, men om detta haft någon speciell inverkan kan jag inte berätta förrän imorgon. Detta handlar ju om vad som hände igår. Det inleddes med en golfrunda i ottan, om man tycker att klockan åtta är i ottan. Vädret var perfekt för golf, banan var perfekt för golf och sällskapet var perfekt för golf. Våra slag var inte alla gånger perfekta för golf. Men jag knallade runt på 94 slag som gav 30 poäng. Visserligen ska man ha 36 poäng för att gå på sitt handikapp, men ner till 30 tycker jag är OK. Då jag dessutom var bäst av oss tre så kändes det än bättre.
 

Det blir till Danmark och spela (musik) i veckoslutet.


Hemma på Ärtgränd blev det att genast bege sig till ICA Maxi. Hundarna måste ha havregryn till sin morgongröt, och sedan saknades det lite andra saker till pizzan idag. Den ska vara klar då Ebba kommer hem och vaktar huset. Vi ska så snabbt som möjligt åka till Svendborg där Frida ska uppträda med sitt danska-irländska band på en pub. Sedan ska hon och jag vara med i olika workshops på lördagen. Det handlar om irländsk musik. Två workshops ska vi hinna med. En handlar om sång och en om fiol för Frida och gitarr för mig. Frun får väl dela upp sig, men jag har en känsla att hon hänger på Frida.
 

Zlatan arg, med rätta.


När det gäller fotboll så är det fortfarande i väntan på att de stora ligorna ska starta igen efter EM-kvalet. Jag berättade igår att även Syd- och Nordamerika spelade landskamper. Och för en gångs skull kan jag hålla med Zlatan. Han var ilsken över att hans LA Galaxy förlorade i Commerce City utanför Denver mot Colorado Rapids med 2-1. Förlusten innebär att LA Galaxy just nu med fem matcher kvar att spela av MLS ligger utanför slutspelsplatserna. Fast det jag håller med Zlatan om är att Nordamerikanska ligan spelar som inget hänt trots att stora delar av klubblagen har spelare som deltar i landskampsspel. I USA och Kanada tar man ingen paus i ligaspelet för något så ”tramsigt” som landskamper. Tänk om alla ligor i Europa skulle göra likadant. Det skulle vara intressant att se vilka spelare som skulle vara kvar i Liverpool, Barcelona, Bayern eller PSG.
 

Lika ojämt i damernas Champions League igår som dagen tidigare.


De fem kvarvarande matcherna i damernas Champions Leagues 16-delsfinaler spelade första mötet. Lagen som räknas högre i seedningen har alla haft bortamatch i första mötet. Det betyder att det varit stora bortasegrar och redan klart vilket lag som kommer att ta sig till åttondelsfinalerna. Arsenals 4-0 borta mot Fiorentina kommer att räcka till avancemang. Det kommer även Athletico Madrids 3-2 borta mot serbiska Subotica, Paris SGs 5-0 mot Braga och Manchester Citys 7-1 mot FF Lugano 1976. Det blir alltså inte någon speciells spännande fortsättning om fjorton dagar.

FOTBOLLSHISTORIA från den 13:e september.

2006 Arsenal är internationellt

Det var idag 2006 hemmamatch för Hamburg i Champions Leagues öppningsmatch. Gästerna var ett internationellt lag från England. Arsenal vann matchen med 2-1 och de använde sig i startelvan av elva spelare från elva olika nationer: Jens Lehmann (Tyskland), Emmanuel Eboué (Elfenbenskusten), Johann Djourou (Schweiz), Justin Hoyte (England), William Gallas (Frankrike), Tomáš Rosický (Tjeckien), Gilberto Silva (Brasilien), Cesc Fàbregas (Spanien), Alexander Hleb (Vitryssland), Emmanuel Adebayor (Togo), and Robin van Persie (Nederländerna). På bänken satt även Sveriges Fredrik Ljungberg och Kameruns Alex Song. Snacka om laget som stod för Champions Leagues budskap nio år senare: No racism!
 

En annan intressant detalj i matchen var att båda lagen sponsrades av Fly Emirates. UEFA har några märkliga regler och en säger att två lag som möts i de Europeiska cuperna inte får bära samma sponsor. Hemmalaget hade sina Fly Emiratesprydda tröjor, medan internationella Arsenal fick spela med Dubai på bröstet. I returen den 21:a november var det Hamburg som hade Dubai på bröstet, men de förlorade då också; 1-3.

FOTBOLLSHISTORIA från den 13:e september.

2006 Auktion på Christie´s

På Christie's i London var det idag 2006 en dröm för de som gillar fotbollströjor. En tröja som såldes var George Bests Manchester Unitedtröja han hade i FA-cupmatchen mot Northampton Town den 7:e februari 1970. Matchen slutade 8-2 och Best gjorde sex av målen. Efter matchen hamnade tröjan hos en tidning och 1996 var den ett pris i en tävling tidningen hade. Vinnaren höll på tröjan i tio år och idag ropades den in av en anonym köpare för 24 000 pund, ca en kvarts miljon kronor. Någon sådan tröja har jag tyvärr inte i min samling.

FOTBOLLSHISTORIA från den 13:e september.

2017 Lite lustig skada på Real Madridspelare.

Real Madrid öppnade Champions League säsongen idag 2017 genom att besegra APOEL på hemmaplan med 3-0. Det var inget konstigt med det. vad som efteråt uppdagades var att benskadan på Marco Asensio i Real, och som tvingade honom att stå över matchen var av det lite märkligare slaget. han hade nämligen någon dag innan rakat benen. Rakhyveln var inte fullständigt  ren utan en av hårsäckarna utvecklade en finne (böld) som gjorde det omöjligt för honom att dra på strumpan över det benet. Gary Lineker var en som genast kommenterade detta på twitter: Inlägget finns i bild!

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 13:e september.

Thomas MÜLLER blir 30 år

Thomas MÜLLER är född 1989 i Weilheim in Oberbayern, Västtyskland
Anfallare/mittfältare
16 U- och 100 A-landskamper för Tyskland.

Klubbar som spelare:
TSV Pähl (1993-2000)
Bayern München (2000- ).

Då han spelat i Byern München i hela sin vuxna fotbollskarriär så har det blivit ett antal titlar. Åtta gånger Bundesligamästare, fyra cupsegrar och Champions Leaguemästare 2013. Han har varit med i tre VM och 2014 blev han världsmästare i Brasilien. Då hade han redan året tidigare blivit världsmästare för klubblag.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 13:e september.

Fabio CANNAVARO blir 46 år

Fabio CANNAVARO är född 1973 i Neapel, Italien
Försvarare
21 U- och 136 A-landskamper för Italien.

Klubbar som spelare:
Napoli (1988-95),
Parma (1995-2002),
Inter (2002-04),
Juventus (2004-06),
Real Madrid (2006-09),
Juventus igen (2009-10),
Al-Ahli Dubai (2010-11). 

Lag som tränare:
Al-Ahli (2013-14 assisterande)
Guangzhou Evergrande (2014-15),
Al-Nassr (2015-16),
Tianjin Quanjian (2016-17),
Guangzhou Evergrande igen (2017-19),
Kinas landslag (209-).

Fabio blev världsmästare 2006 då han också som förste och hittills ende försvarare fick priset Ballon d'Or som delas ut till världens bäste fotbollsspelare.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln