• Boris dagliga blogg

Måndagen den 5:e oktober 2020

Full rulle igår, väntade och oväntade resultat i Premier League, och ett katastrofalt och helt felaktigt domslut, Corona och fotboll???

FOTBOLLSHISTORIA:
1946: Newcastle United slår målrekord.
1973: Mario Kempes debuterar i ligan.

FÖDDA:
Kevin, Kenwyne.

DAGENS TRÖJA.

DAGENS TRÖJA var solklar. Ja, det kunde förstås varit en annan Aston Villatröja, men om jag ska gå på samma linje som i förrgår så är det laget i Premier League som tog största segern igår. 7-2 och då man vet vilket lag de slog så framstår det än mer klart. 7-2 över Liverpool.

FAKTA OCH TANKAR OM SÖNDAGEN DEN 4/10 2020.

Full rulle igår, väntade och oväntade resultat i Premier League, och ett katastrofalt och helt felaktigt domslut, Corona och fotboll???


Officepaketet tog tydligen ett dygn att uppdateras för igår morse så hade jag alla mina dokument tillbaka. Fast det blev inte så mycket tid att jobba med dem idag. Först var det stallarundan med dotter Frida och hundarna Esme och Rhian. Sedan så skulle Ebba åka tillbaka till Jönköping under kvällen och då ville hon ha några matlådor med ”Fish & Chips”. Alltså blev det besök på ICA Maxi och inköp av torskfiléer, potatis, Crème fraiche, majonnäs och syltlök. De tre sista ingredienserna var till min remouladsås. Efter matlagning och intag av middagen var det dags för att fira kanelbullens dag. Sedan så var det avvinkning av Ebba och upphämtning av Robban och Jörgen. Det var nämligen rep med vårt band där även Frida ingår. ”Before you accuse me” var tydligen så populär att det band som övade i lokalen bredvid på Studiefrämjandet kom in och ville lyssna då jag rocksjöng och Jörgen spelade sina gitarrsolon. Klockan halvelva var vi hemma igen och dagen var nästan över.
 

Fast jag hade hunnit kasta lite ögon på Premier Leaguefotbollen under dagen. Det var sex matcher och en aning överraskande inledde det tidigare obesegrade Leicester med att förlora hemma med 0-3. Samtidigt vann Southampton lite mer planenligt över West Bromwich med 2-0. Klockan tre startade två andra matcher som också gick som många hade trott. Arsenal – Sheffield United 2-1 och Wolverhampton – Fulham 1-0.
 

Matchen halvsexmatchen mellan Mancheser United och Tottenham var enligt mig den stora matchen som kunde bli spännande. Då jag kom in stod det redan 2-1 till Tottenham. Sedan inträffade det som jag skrivit om tidigare och som inte delas av alla mina läsare. Nämligen en utvisning som förstörde hela matchen. Då United vid en utvisning tvingades spela med en man mindre resten av matchen, i 57 minuter så var det inte en spännande fotbollsmatch längre. Det värsta var att det var en helt felaktig utvisning som inte ens VAR-kollades. För om man gjort det so hade man kunnat se att Tottenhams Erik Lamela först satte en armbåge i halsen på Martial, och då han svarade med en hederlig lusing föll Lamela ihop som ett korthus och höll sig för ansiktet då Martials lusing tog på sidan av halsen. Martial visades ut direkt av domaren, men Lamelas tilltag var, enligt mig, en varning för armbågen och ett gult kort för filmningen. Det är möjligt att Tottenham vunnit i alla fall, men det hade aldrig blivit 1-6.
 

Då vi höll på att rocka som bäst på Studiefrämjandet spelade Aston Villa hemma mot Liverpool. Man kan ju påstå att detta var en form av tidig seriefinal så båda lag bara vunnit än så länge i årets serie. Under vår fikapaus satte jag på matchen i min mobil och såg överraskande att Aston Villa gjorde 2-0. Då sedan Salah satte 2-1 så misstänkte jag att Villa skulle tvingas vika sig. När jag kom hem och kollade upp hur mycket Liverpool hade vunnit med så blev jag oerhört förvånad då jag såg att Aston Villa vunnit över de regerande mästarna med hela 7-2. Vad hände?
 

Vad som hände i övrig fotboll var att i Sverige är i alla fall Malmö FF störst. Ingen kommer ifatt dem. Det blev lätt 4-0 över Kalmar FF igår. Samtidigt kommer det andra Skånelaget Helsingborgs IF närmare och närmare nedflyttning. Det blev förlust mot Mjällby med 3-2. På tal om Sverige och fotboll så vill man ju ha in publik på läktarna samtidigt som man i Italien ställer in matcher då man inte har friska spelare. Juventus mot Napoli ställdes in igår. Även Milan har en del spelare i karantän, men de spelade trots det och vann med 3-0 över Spezia. Frågan är hur, om och i vilket fall coronaviruset kommer att påverka fotbollen framöver.

FOTBOLLSHISTORIA från den 5:e oktober.

1946 Newcastle sätter rekord

Säsongen 1946-47 spelades första ligorna i England efter andra världskriget. Idag 1946 var det dags för nionde omgången. Det gick bra för Newcastle United. Visserligen låg de i andra divisionen. Men idag tog de sin största seger någonsin i historien. Det var Newport County som åkte på pumpen rejält. 13-0 blev både Newcastles största seger och Newports största nederlag i historien.

FOTBOLLSHISTORIA från den 5:e oktober.

1973 Mario Kempes första match.

Nitton år gammal gjorde idag 1973 den argentinske anfallaren Mario Kempes sin första professionella match i Instituto de Córdoba. Det blev seger med 1-0. Trots att Kempes inte gjorde det avgörande målet fick han fortsätta som anfallare. Han kom att räknas som en av Argentinas bästa fotbollsspelare genom tiderna. Karriären slutade på 506 klubbmatcher och 283 mål i Sydamerika och Europa och i landslaget blev det 20 mål på 43 matcher. Höjdpunkten på den personliga karriären var VM-guldet på hemmaplan 1978. Med sina sex mål vann han även skytteligan.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 5:e oktober.

Kevin MIRALLAS blir 33 år

Kevin Antonio Joel Gislain MIRALLAS y Castillo är född 1987 i Liège, Belgien
Anfallare
48 U- och 60 A-landskamper för Belgien (2003-).

Klubbar som spelare:
Standard Liège (1999-2004),
Lille (2004-08),
Saint-Étienne (2008-10),
Olympiakos (2010-12),
Everton (2012-19),
Olympiakos (2018 lån),
Fiorentina (2018-19 lån),
Royal Antwerp (2019-).

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 5:e oktober.

Kenwyne JONES blir 36 år

Kenwyne Joel JONES född 1984 i Point Fortin, Trinidad och Tobago.
Anfallare
91 A-landskamper för Trinidad och Tobago (2003-17).

Klubbar som spelare:
Joe Public (2002),
W Connection (2002-04),
Southampton (2004-07),
Sheffield Wednesday (2004-05 lån),
Stoke City (2005 lån),
Sunderland (2007-10),
Stoke City igen (2010-14),
Cardiff City (2014-16),
Bournemouth (2015 lån),
Al Jazira (2016 lån),
Atlanta United (2016-17),
Central F.C. (2016 lån)

DAGENS ORD.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv