• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 5:e mars 2020

Två nya tröjor i samlingen.
Två favoritsegrar och en historisk straffseger.
Man behöver faktiskt inte anmäla sig till FA-cupen om man inte vill göra "så gött en kan"!
Kvartsfinalerna lottade.


IDROTTSHISTORIA:
1870: Matchen som var den första landskampen.
1892: Två landkamper för England på samma dag.

FÖDDA:
Indra, Johnny.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGGTEXT FRÅN ONSDAGEN DEN 4/3 2020

Två nya tröjor i samlingen.


Obligatorisk långa rundan med hundarna och lite stödköp till fisksoppan var motionen för dagen. Sedan handlade det om att redigera mina två senaste tröjor och lägga in dem på hemsidan. Jag hade ju för några veckor sedan tips på var man köper fotbollströjor. Då skrev jag också om att många mindre klubbar endast säljer från sin egen shop. Jag var ju intresserad av mitt favoritlag Watford, och då är det ganska lämpligt att vid denna tid gå in ock kolla upp sina favoritklubbar. Det är nämligen nu som de flesta rear sina tröjor. Då jag såg att Watford hade nedsatt pris passade jag på att förra tisdagen beställa både första och andratröjan. De kostade nu nästan lika mycket för två tröjor som en. I måndags anlände de på mitt utlämningsställe. Och nu finns de på plats på min hemsida. Ett enkelt och lätt sätt att skaffa sig fotbollströjor, och dessutom något billigare om man vill vänta till våren.

Två favoritsegrar och en historisk straffseger.


I övrigt så var det ju FA-cup och det gick som i förrgår. Lagen från de lägre divisionerna slogs ut. Leicester skickade ut Birmingham med 1-0. Lika snålt vann Manchester City över Sheffield Wednesday. Sedan har vi de två bästa lagen i Europa från förra våren; Liverpool och Tottenham. Båda är ute ur FA-cupen. Igår var det Tottenhams tur att förlora mot ett på pappret sämre lag. Premier Leagues bottenlag Norwich svarade för en historisk seger. Att den var historisk berodde på att tidigare i FA-cupens 148-åriga historia så har ett oavgjort resultat i första mötet resulterat i omspel. Det sker inte längre. Från femte omgången så är det förlängning och sedan straffar som avgör. Och det  var så Norwich avgjorde. 1-1 efter full tid och förlängning och då Norwich gjorde tre mål på fyra straffar så var de vidare då Tottenham bara lyckades göra två mål på fem straffar.
 

Man behöver faktiskt inte anmäla sig till FA-cupen om man inte vill göra "så gött en kan"!


Kvartsfinalerna lottades direkt efter matcherna var klara igår så då en återstår i kväll så finns båda lagen med i den kvartsfinalen som namn, men räkna med att det blir Manchester United som går vidare från den matchen. De möter ett lag från en lägre division och jag är tveksam om Wayne Rooney ska kunna hjälpa Derby att slå sitt gamla lag. Det beror lite på vad Ole Gunnar väljer att ställa upp med. ”En gör så gött en kan!” detta har jag använt som lärare till mina elever. Det var Ralf Edström som myntade detta uttryck och jag tycker det är alldeles perfekt. Men när det gäller laguttagningar av managers som ärats så sjunker deras ”kunnande” otroligt för mig. Tar man inte ut det bästa laget man har att förfoga över så ”gör man inte så gott man kan” och varför har man då anmält sin klubb att vara med i exempelvis FA-cupen? 1999-2000 så testade man att ”2000 FIFA Club World Championship”. Manchester United var Europas representant i den turneringen som pågick mellan den 5:e och 14:e januari. Därför valde manchester United att inte anmäla sig till och ställa up i FA-cupen det året. Så vill man inte ställa upp med bästa lag och ”göra så gott man kan” så är det ju bättre att inte anmäla sig till FA-cupen!
 

Kvartsfinalerna lottade.


Hoppas att lagen som är kvar vill vinna FA-cupen. Här är kvartsfinalerna:

Sheffield United - Arsenal
Newcastle United - Manchester City
Norwich City - Derby County / Manchester United.
Leicester City - Chelsea

IDROTTSHISTORIA från den 5:e mars.

1870 nästan första landkampen

Idag 1870 spelades det som uppges vara världens första landskamp. Alla spelare var från London, men ena laget bestod av engelsmän och det andra hade bara spelare med skotskt påbrå. Matchen spelades på en lerig The Oval i London. Första halvlek slutade 0-0. Sedan gjorde man något nytt till andra halvlek. För första gången bytte man sida. För att trycka på flyttade engelsmännen upp sin målvakt för att hjälpa till göra mål. Vad som hände var att skottarnas Robert Crawford kunde göra 1-0 i tomt mål. I 89:e minuten lyckades engelsmännen kvittera genom Alfred Baker. Så världens första landskamp slutade 1-1.

IDROTTSHISTORIA från den 5:e mars.

1892 England vann dubbelt upp
 

Idag 1892 spelade England landskamp i de Brittiska mästerskapen. En vecka tidigare hade Irland och Wales spelat 1-1. Idag var det Englands tur att hoppa in i turneringen. Vem som lottat matcherna vet man inte, men något fel hade uppstått då England idag skulle möta både Irland och Wales. Alltså fick England ställa upp med två olika landslag. Ett spelade i Wrexham mot Wales. Det laget vann med 2-0. Det andra laget spelade i Belfast mot Irland och lyckades också vinna med 2-0. Sedan dröjde det till den 2:a april innan Skottland besegrades med 4-1 och England vann Brittiska måsterskapen för femte gången.

IDROTTSPROFIL som föddes den 5:e mars.

Indra Sahdan DAUD blir 41 år

Indra Sahdan bin DAUD är född 1979 i Singapore
Anfallare.
113 A-landskamper för Singapore.

Klubbar som spelare:
Police (1995-96),
Geylang United (1997–2000),
Home United (2001–08),
Sengkang Punggol (2009),
Singapore Armed Forces (2010–11),
Keppel Monaco (2012),
Home United (2012–14),
Tampines Rovers (2015),
Geylang International (2016),
Eunos Crescent (2017).

IDROTTSPROFIL som föddes den 5:e mars.

Johnny EKSTRÖM blir 55 år

Johnny Douglas EKSTRÖM är född 1965 i Kallebäck, Göteborg
Anfallare.
47 A-landskamper för Sverige.

Klubbar som spelare:
IFK Göteborg (1984-86),
Empoli (1986-88),
Bayern München (1988-89),
Cannes (1989-91),
IFK Göteborg igen (1992),
Reggiana (1992-93),
Real Betis (1993-94),
Dynamo Dresden (1994-95),
Eintracht Frankfurt (1995-97),
IFK Göteborg igen (1997).

Han kallades "Kallebäcksexpressen", "Il Ciclone" och "Johnny Bråttom" på grund av sin snabbhet. Ekström hade under 1980-talet bättre tider än flera svenska elitsprinters och detta blev hans signum under karriären.

DAGENS CITAT.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv