• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 8:e oktober 2020

Planeringsschema, smittan, Jerry och Mesut, Jojo Rabbit.

FOTBOLLSHISTORIA:
2011: Stort räknefel i Sydafrika.

FÖDDA:
Nils, Egon.

DAGENS TRÖJA.

Jag kallar gårdagens träningslandskamperför meningslösa och ointressanta, men de är de enda som kan få mig att välja en "dagens tröja". Största segern tog Frankrike över Ukraina med 7-1, så  det blirderas tröja från Sverige-EM idag.

FAKTA OCH TANKAR OM ONSDAGEN DEN 7/10 2020.

Planeringsschema, smittan, Jerry och Mesut, Jojo Rabbit.


Igår var det en riktig mellandag. Det hände inte mycket extra på Ärtgränd eller i närheten av den. Givetvis blev det några promenader med hundarna, men i övrigt så var det jobb vid datorn som gällde. En avdelning var faktiskt jobb. Vi har nämligen som många andra en liten veckoplanering som hänger på kylskåpet. Denna är veckovis med ett A4-blad per vecka. Dessa blad har jag konstruerat ett antal år och nu var det dags att göra året ut. På bladet finns plats att skriva in vad var och en i familjen ska göra i veckan, månens skeden, solens upp- och nergång, namnsdagar och lite andratemadagar är vad som får plats. Nu har vi planeringsschema året ut.


Annars var det inte mycket som hände. Tidningen skrev om att coronafallen ökat på äldreboende. Tänk att det kunde jag räknat ut. Svenskar var trötta på att hålla avstånd och ishockeyklubbar lurar sig runt publik på max 50 personer genom att öppna sina restauranger så att man kan ta in runt 500 redan nu på matcherna. Allt detta då vi vet att coronafallen ökar igen och det kommer de säkert att göra ett tag framöver.
 

Jerry och Mesut Jerry och Mesut

Sedan har tydligen Mesut Özil vaknat till liv. Han befinner sig någonstans i Arsenals gömmor. Det blev ingen försäljning innan transferfönstret stängde, men som en av de bäst betalda Arsenalspelarna så kan han leva gott utan att behöva anstränga sig. En som inte kan leva så gott i Arsenal är Jerry Quy. Det är Arsenals maskot sedan 27 år. Han är även känd som Gunnersaurus. Pandemin har ”tvingat” Arsenal att dra ner på sådant som inte fyller någon större funktion då det inte finns publik på matcherna. En sådan är klubbens maskot. Alltså fick han sparken häromdagen. Det är här som den andre dinosuren i Arsenal vaknade till. Jag tänker då på Mesut Özil. Han vill nämligen rädda kvar Jerry Quy och har lovat att ur egen ficka betala Jerrys lön så länge som Özil är Arsenalapelare. Fast tjänar man 4,4 miljoner kronor i veckan som Özil gör så ska det väl inte vara så stor uppoffring av tysken.

Lite meningslösa landskamper spelades igår så jag koncentrerade mig på en film istället. Det blev Viaplay och en av deras senaste tillägg. ”Jojo Rabbit” från 2019. Den går under rubriken Komedi, drama, krig. En genre som är lite unik och en annorlunda film. Det kan tyckas vara lite tramsigt och märkligt i början, men sedan växer den ända till slutet. En mycket sevärd och bra film.

FOTBOLLSHISTORIA från den 8:e oktober.

2011 Sydafrikansk glädje till ingen nytta.

Sista omgången i kvalet till de Afrikanska fotbollsmästerskapen 2012 spelades idag 2011. Sydafrika mötte Sierra Leone och behövde vinna. Samtidigt spelade Egypten mot Niger i samma grupp. Här tog Egypten ledningen i början av andra halvlek. När resultatet nådde Sydafrika anade de att det räckte med oavgjort för att ta sig vidare. När sedan Egypten gjorde både tvåan och trean räknade de Sydafrikanska ledarna snabbt ut att De ledde tabellen. Både Sydafrika, Niger och Sierra Leone hade nio poäng, men Sydafrika var de enda som hade plus i målskillnaden. De bytte in försvarande spelare för att kunna hålla 0-0 och det lyckades.
 

Överlyckliga Sydafrikanska spelare och ledare dansade runt på Mbombela Stadium i Nelspruit och firade att de tagit sig till de Afrikanska mästerskapen. Tyvärr hade ingen läst igenom reglerna ordentligt. Då tre lag hamnar på samma poäng räknar man bara de matcher dessa lag spelat mot varandra. Då hade Niger sex poäng och Sydafrika och Sierra Leone bara fem poäng. Alltså var det Niger som tog sig till slutspelet 2012 i Gabon och Ekvatorialguinea. De slutade där sist i sin grupp med noll poäng.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 8:e oktober.

Nils LIEDHOLM blev 85 år

Nils Erik LIEDHOLM var född 1922 i Valdemarsvik, Östergötland och död den 5: november 2007 i Cuccaro Monferrato, Piemonte i Italien
Mittfältare/anfallare
24 A-landskamper för Sverige (1947-58).

Klubbar som spelare:
Valdemarsviks IF (1938-43),
IK Sleipner (1943-46),
IFK Norrköping (1946-49),
AC Milan (1949-61). 

Lag som tränare:
AC Milan (1961-66),
Hellas Verona FC (1966-68),
AC Monza (1968-69),
AS Varese 1910 (1969-71),
ACF Fiorentina (1971-73),
AS Roma (1973-77),
AC Milan igen (1977-79),
AS Roma igen (1979-84),
AC Milan igen (1984-87),
AS Roma igen (1987-89),
Hellas Verona FC igen (1992),
AS Roma för fjärde gången (1997).  

OS-guld 1948 och VM-silver 1958.
Som italienproffs kallades han "Baronen" och han ingick i den världsberömda svenska anfallstrion "Grenoli" tillsammans med Gunnar Gren och Gunnar Nordahl.

FOTBOLLSPROFIL som föddes den 8:e oktober.

Egon JÖNSSON blev 78 år

Egon JÖNSSON var född 1921 i Malmö och död den 19:e mars 2000
Anfallare
22 A-landskamper för Sverige (1948-50).

Klubb som spelare:
Malmö FF (1943-54).

VM brons 1950.
Efter den aktiva fotbollskarriären blev han en framgångsrik lagledare i Malmö FF med sex allsvenska guld och med finalen i Europacupen för mästarlag mot Nottingham Forest 1979 som höjdpunkt.

DAGENS ORD.

HA EN BRA DAG!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv