• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 26:e april 2018.

Notis om våld i Liverpool
Klubbarna måste ta mer ansvar för vad som pågår runt matcherna!
Bara Bayern av de fyra kvarvarande lagen som är i topp.

Ronaldo gjorde sitt mål, men det dömdes tveksamt bort.
Real Madrid tar någ sin tredje raka Champions Leagueseger.


FOTBOLLSHISTORIA:
1902: Newton Heath blir Manchester United,
1903: Athletic Club de Madrid grundas,
2000: Andorra tar sin första och största landskampsseger.

FÖDDA IDAG:
Sara, Avi.

DAGENS TRÖJA
REAL MADRIDs förstatröja 2012/13

Åter igen så är det bara ”halvtid” i Champions Leaguesemifinalerna, men med tanke på Real Madrids bortaseger med 2-1 mot Bayern München rankar jag Reals chanser att ta sig till finalen som stora. Alltså bär jag denna Real Madridtröja idag.

Notis om våld i Liverpool


”Den första semifinalen i Champions League mellan Liverpool och AS Roma blev ett ordentligt målfyrverkeri där hemmalaget till slut vann med 5–2. Före matchen uppstod bråk mellan supportrar och en 53-årig Liverpool-supporter misshandlades svårt. Mannen vårdas just nu på sjukhus med allvarliga huvudskador. Enligt BBC har två Roma-supportrar gripits och de misstänks för mordförsök. Misshandeln ska ha skett på en krog ungefär tio minuter före avspark och mannens tillstånd uppges vara kritiskt.
– Vi är chockade och bestörta efter att en Liverpool-supporter hamnat i kritiskt tillstånd. Våra tankar finns hos offret och hans familj och vi kommer att erbjuda dem vårt fulla stöd, skriver Liverpool på sin webbplats.
– Det finns inget utrymme för den här typen av beteende inom fotbollen och i klubben. Roma samarbetar nu med Liverpool, Uefa och polisen. Våra tankar finns hos mannen och hans familj, skriver i sin tur Roma.”
 

Klubbarna måste ta mer ansvar för vad som pågår runt matcherna!


Denna text är direkt hämtad från en nyhetssida på nätet, och än en gång så frågar man sig; har detta med fotboll att göra eller är detta våldsverkare som döljer sig bakom fotbollen och hade gett sig på vem som helst i andra sammanhang. Jag vill inte tro att de inblandade i detta har något intresse av fotboll för i så fall har klubbarna en mycket större uppgift att satsa sina miljarder på än att betala ut de vansinneslöner de nu gör. Ta hand om den svans som finns runt fotbollsmatcher och inför nolltolerans vad gäller våld, okvädesord och pyroteknik.
 

Bara Bayern av de fyra kvarvarande lagen som är i topp.


Gårdagens Champions Leaguematch innehöll det enda lag som leder (och har vunnit) årets liga. Bayern München borde var favorit som vunnare av Bundesliga. Real Madrid är bara trea i Spanska ligan och lär väl hamna på denna placering. Vinnaren i förrgår, Liverpool är trea i Premier League och där kommer de att stanna i år och Roma ligger också trea i Serie A, men kan hamna så långt ner som femma om det går emot dem i slutet av ligan. Ser man till hur lagen kom med i årets Champions League så tog sig Liverool dit som fyra, Roma som tvåa och Bayern och Real som mästare.
 

Ronaldo gjorde sitt mål, men det dömdes tveksamt bort.


Alltså skulle gårdagens match bli bättre än Liverpool-Roma matchen, vilket givetvis är svårt. Trots att Bayern statistiskt är det bättre laget så pekade allt på att Real skulle vinna. De två största argumenten för detta är att de ofta mötts i Champions League och på de senaste fyra mötena så har Real gått segrande ur kampen. Det andra är att Ronaldo gjort mål i alla Champions Leaguematcher (han varit med i) denna säsong. Och visst gjorde Ronaldo mål igår också. Fast han fick det bortdömt för hands, men om det funnits videogranskning så vet i tusan om det var hands. Jag kunde inte se det på repriserna. Men vad gjorde det. Första argumentet stämde i alla fall. Real Mardid vann för femte gången i rad.
 

Real Madrid tar någ sin tredje raka Champions Leagueseger.

 
En intressant detalj med matchen är att den kunde faktiskt ha slutat 5-2 också. Bayern Münchens Salah är Lewandowski. Inte för att de liknar varandra i spelet, men båda stänker in mål i liga spelet. Lika het som Liverpools Salah är i Champions Leaguespelet också, lika sval ät Lewandowski. Både han och Thomas Müller hade ett antal chanser och det hade knappast varit orättvist med 5-2. Nu missade de allt om inte Navas räddade. Bayern är ju anfall och det straffade sig i försvaret då två kontringar resulterade i Real Madrids två mål. 1-2 på bortaplan och givetvis bör avancemanget vara klart, men i förra omgången hade Real 0-3 på bortaplan och det tog Juventus fatt i Madrid innan domaren blåste straff så att Ronaldo kunde få sitt mål i den matchen och gå vidare. Frågan är om Bayerns fem raka förluster mot Real sätter sig i huvudet på tyskarna eller om de ska lyckas göra det lita spännande som Juventus gjorde. Det är lustigt att en 5-2 seger hemma och en 1-2 seger borta inte anses vara siffror som kommer att ta Liverpool och Real Madrid till final. Fast jag tror att det blir dessa två lag och att Real Madrid med sitt flax snubblar till sig mästerskapet för tredje året i rad.

FOTBOLLSHISTORIA från idag den 26:e april.

1902 Manchester United föds

 
Idag 1902 blev det officiellt att Newton Heath blivit Manchester United. 1878 bilades Newton Heath Lancashire and Yorkshire Railway FC, senare endast Newton Heath eller rätt och slätt “the Heathens”. 1902 var klubben nära konkurs med en stor skuld på drygt 2500 pund. Dåvarande lagkaptenen Harry Stafford hittade då fyra lokala affärsmän, däribland John Henry Davies (som blev ordförande), som var villiga att investera £500 i utbyte mot ett direkt intresse av att driva klubben. Det gick ut på att byta ut klubbfärgerna gult och grön till rött och vitt. Klubben skulle även få nytt namn. Olika förslag kom som "Manchester Central" och "Manchester Celtic". Man enades till slut om Manchester United FC. Detta beslutades den 24:e april och idag var namnbytet officiellt. Så Grattis United på 116-årsdagen!

1903 Nytt Madridlag

 
Idag 1903 grundade tre baskiska studenter i Madrid en ny fotbollsklubb. Klubben sågs som en gren av baskiska Athletic Bilbao. Därför kallade de sin nya klubb Athletic Club de Madrid. Då Athletic Bilbao grundades av engelska arbetare från Southampton fick de rödvitrandiga tröjor. Då den nya Madridklubben grundades av Bilbao-fans så fick de också ha rödvitrandigt. Efter det spanska inbördeskriget (1936-1939) slogs Athletic samman med laget Aviacion Nacional från Zaragoza och fick namnet Athletic Aviacion de Madrid. 1947 fick klubben sitt nuvarande namn, Club Atlético de Madrid.

2000 Andorras största seger.

 
1996 spelade Andorra sin första landskamp. Fram till idag hade det bara blivit förluster och en 0-0 match. I dagens vänskapsmatch 2000 mot Vitryssland gjorde både Jesús Julián Lucendo och Juli Sánchez mål. Det betydde att Andorra tagit sin första landskampsseger. Det är också deras största seger genom tiderna. På sina, till idag 140 landskamper har de lyckats med ytterligare två 2-0 vinster, över Albanien och  San Marino och tre 1-0 segrar över Makedonien, Ungern och Liechtenstein men that´s it.

FOTBOLLSPROFILER som föddes idag den 26:e april.

39 år Sara THUNEBRO född 1979 i Strängnäs, Södermanland.
Försvarare
50 U- och 132 A-landskamper för Sverige.
Klubbar som spelare:
IK Viljan (1990-96),
Gideonsbergs IF (1997-98),
Djurgårdens IF (1999-2009),
FFC Frankfurt (2009-13),
Tyresö FF (2013),
Eskilstuna United DFF (2013-15).

46 år Avi NIMNI född 1972 i Holon, Israel.
Mittfältare
4 U- och 80 A-landskamper för Israel.
Klubbar som spelare:
Maccabi Tel Aviv (1980–97),
Atlético Madrid (1998),
Maccabi Tel Aviv igen (1998–2003),
Derby County (1999–2000 lån),
Beitar Jerusalem (2003–05),
Maccabi Tel Aviv än en gång (2005–08).
Lag som ledare:
Maccabi Tel Aviv (2008-11 general manager).

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv