• Boris dagliga blogg

Tisdagen den 26:e februari 2019

Haltande League Championship såg Cloughs gamla lag som vinnare igår.
2.3 miljoner kronor = en veckolön. Äckligt!

Leicester har för vana att sparka tränare. Varför?
Det kanske vore bättre att sparka spelare än tränare.


FOTBOLLSHISTORIA:
1992: Roberto Carlos landslagsdebut.
2006: Romas elfte raka seger.

Emmanuel, Pepe, Ole Gunnar.

DAGENS TRÖJA

DAGENS TRÖJA är Nottingham Forests. Då jag inte ska ut på något galej idag så letade jag upp denna gamla tröja som satt som en smäck. Det betydde att den var som dagens matchtröjor spelarna användet. Tajt! Men det var helt OK.

Haltande League Championship såg Cloughs gamla lag som vinnare igår.


League Championship är lite haltande då det fortfarande funnits kvar en del lag i FA-cupen. Nu är det bara Millwall och Swansea kvar, men det innebär att dessa två lag och deras motståndare kommer efter i serien. Nottingham pelade sin 34:e match och Derby County sin 33:e igår. Detta för att Derby var med i FA-cupen fram till förra omgången. Då blev Brighton för svåra. Det var en missräkning för Derbys manager Frank Lampard Jr. Och en ny missräkning blev det igår. Istället för att ta sig upp på kvalplats till Premier League stannade Derby på plats sju och Nottingham gick upp på åttonde plats med segern med 1-0. Det var en ganska ruffig tillställning och små slagsmål bröt ut här och där mellan spelarna då slutsignalen gick.
 

2.3 miljoner kronor = en veckolön. Äckligt!


På tal om kaos så snackas det fortfarande runt om i fotbollsvärlden och världens dyraste målvakt, spanjoren Kepa Arrizabalaga, som vägrade låta sig bli utbytt i Ligacupfinalen. Manager Maurizio Sarri är italienare och trots all språkförbistring mellan italienska och engelska så borde en italienare och en spanjor förstå varandra. Det är alltså numera även Chelseas målvakt som vill bli av med sin tränare verkar det som. Pinsamt att se den som bestämmer bli ”hånad” av sin egen spelare. Kepa bad om ursäkt efteråt, men då hade en hel fotbollspublik redan sett ”skadan”. Det är ju som om en brottsling skulle komma undan om han bara bad om ursäkt efteråt. Men Kepa kom inte undan. Han fick böta 2,3 miljoner kronor för sitt tilltag. Oj, säger en del, och jag säger: ”En piss i Mississippi!”. 3,2 miljoner är vad Kepa tjänar i veckan. Han fick alltså böta en veckolön. Det tror jag att de flesta kan klara. Problemet här är de ofantliga summor som spelarna rörsig med. Då blir de som Keba, större än laget, större än manegern och större än fotbollen. Äckligt!
 

Leicester har för vana att sparka tränare. Varför?


En annan underlig sak med fotbollen är detta att det är oerhört sällan eller aldrig som en spelare blir sparkad, ja, inte på planen av andra spelare, utan av klubben. Däremot är det oerhört vanligt avv då spelarna underpresterar och inte klarar av att vinna så sparkas tränaren. Och i förra veckan var det Leicester (som har som vana att kicka tränare mitt i säsongerna) som gjorde sig av med sin franske tränare Claude Puel. Den 25 oktober 2017 presenterades han som ny tränare för Leicester och den 24 februari 2019 fick han inte vara kvar längre. Han är den femte tränaren i Premier League denna säsong som fått lämna sig post.
 

Det kanske vore bättre att sparka spelare än tränare.


Hur ska man se detta med sparkade tränare och nya tillsatta. Leicester ligger tolva och de lär klara sig kvar så där är bytet svårförklarligt. Manchester United hade en psykiskt sjuk tränare så där var det naturligt att en gammal spelare som Ole Gunnar fick ta över och fick in lite glädje och självförtroende i laget. De andra tre lagen som kickat sina tränare är Southampton, Fulham och Huddersfield. Dessa tre lag ligger fortfarande på de tre nedflyttningsplatserna så där har tränarbytena inte hjälpt. Det är alltså inte så lätt att man blir bättre bara man byter tränare. När det gäller Huddersfield som ligger ohjälpligt sist så var Sam Allardyce tillfrågad att ta över. Han är känd som den tränare som gärna fåt ta över krisdrabbade lag och klarar dem kvar. Big Sam har aldrig åkt ur någon liga med ett lag han tränat. Men till och med han sa att Huddersfield kan inte ens jag hjälpa kvar, så nej tack.

FOTBOLLSHISTORIA från den 26:e februari.

1992 Roberto Carlos gör landslagsdebut

Idag 1992 gör Roberto Carlos sin första av 125 landskamper för Brasilien. Det var i en match mot USA som Brasilien vann med 3-0. Kommande VM 1994 missade Roberto, men han blev utvald i FIFA All Star Team både i VM 1998 och 2002. I det sistnämnda VM blev han även världsmästare. Det var även i VM han gjorde sin sista landskamp. 2006 i kvartsfinalen då Brasilien förlorade mot Frankrike. På sina landskamper gjorde Roberto Carlos 11 mål vilket är ganska bra av en vänsterback. Och det var inte vilka mål som helst.

2006 elva raka för Roma

Romderbyt mellan Roma och Lazio spelades idag 2006. Det blev Romaseger med 2-0. Detta var nytt italienskt rekord då det var Romas elfte raka seger i ligan. Det blev bara elva på raken då Inter lyckades få 1-1 i Romas kommande match. Det är även typiskt att det var just Inter som kommande säsong slog Romas ganska nysatta rekord. Inter lyckades vinna 17 matcher på raken vilket är det gällande rekordet i Serie A.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 26:e februari.

Emmanuel ADEBAYOR blir 35 år

Sheyi Emmanuel ADEBAYOR är född 1984 i Lomé, Togo
Anfallare
81 A-landskamper för Togo.

Klubbar som spelare:
OC Agaza (1998-99),
Metz (1999-2003),
Monaco (2003-06),
Arsenal (2006-09),
Manchester City (2009-12),
Real Madrid (2011 lån),
Tottenham Hotspur (2011-12 lån),
Tottenham Hotspur (2012-16),
Crystal Palace (2016),
İstanbul Başakşehir (2017-)

Han medverkade i VM 2006. Adebayor vann skytteligan i det afrikanska kvalet till turneringen. Han vann också Afrikas bästa spelare 2008

PEPE blir 36 år

PEPE Képler Laveran Lima Ferreira är född 1983 i Maceió, Alagoas, Brasilien
Försvarare
103 A-landskamper för Portugal.

Klubbar som spelare:
Corinthians Alagoano (1995-2001),
Marítimo (2001-04),
Porto (2004-07),
Real Madrid (2007-17),
Beşiktaş (2017-18),
Porto (2019-).

Sedan augusti 2007 är han portugisisk medborgare. Han är känd för sitt ibland ganska brutala spel som ger både varningar och utvisningar. 
Europamästare 2016.

Ole Gunnar SOLSKJÆR blir 46 år

Ole Gunnar SOLSKJÆR är född 1973 i Kristiansund, Norge
Anfallare
67 A- landskamper för Norge.

Klubbar som spelare:
Clausenengen (1989-94),
Molde (1994-96),
Manchester United (1996-2007).  

Lag som tränare:
Manchester United (2008-11 reservlag),
Molde (2011-14),
Cardiff City (2014),
Clausenengen U19 (2014)
Molde igen (2015-),
Manchester United (2019- lån).

Solskjær utnämndes 2008 till riddare av första klassen av Sankt Olavs Orden för sin betydelse som förebild för barn och unga, både nationellt och internationellt, samt för insatser för norsk idrott. Han är också Unicef-ambassadör.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv