• Boris dagliga blogg

Torsdagen den 16:e maj 2019

Sista dagen i Växjö för denna gång.
HIF på väg ut ur Allsvenskan?
Femman och sexan gör upp om Premier Leagueplats.


FOTBOLLSHISTORIA:
1979: Barcelona blir cupvinnar-cupmästare i sagolik förlängning.
1988: The Crazy Gang moonar.
2015: Premier Leagues snabbaste hattrick.

FÖDDA:
Anja, Ove, Nilton.

DAGENS TRÖJA

DAGENS BLOGG OM ONSDAGEN DEN 15:e MAJ 2019

Sista dagen i Växjö för denna gång.


Sista morgonen i Växjö denna veckan passade jag på att fixa lite rester till frukost. Vi hade både bacon och ägg. Normalt är jag den personlige kocken som tillagar middagar, men i morse blev det lite extra, dock ingen vana. Dagen tillbringades i lägenheten och det blev lite pyssel med hemsidan, bokläsning och utpackning i bilen. Ebba jobbade eftermiddag i Ljungby så jag hämtade upp henne där halv-fem. Vi tog oss till Malmö på drygt en och en hav timme. Då middagens skulle lagas upptäckte jag att min noggranna packning inte var så noggrann. Alla kryddor som jag läst in i recepten och tagig med till Växjö fanns kvar i lägenheten dår uppe. Jag  följde receptet, men improviserade fram lite  annan kryddning än salvian som skulle varit med. Jag fick godkänt av Ebba.
 

HIF på väg ut ur Allsvenskan?


Efter att ha tagit kvällspromenad med våra två hundar så kollade jag upp hur det gått i Allsvenskan. Min glädje efter tre omgångar då Helsingborgs IF var i topp av tabellen på sex poäng har blivit den katastrof som så många nykomlingar i Allsvenskan råkar ut för. AIK var på Olympia och spelade skjortan av HIF. Helsingborg ligger nu trea från slutet på kvalplats. Det har blivit två poäng på de sex senaste matcherna. Fortsätter det så här blir det bara en säsong i Allsvenskan. Sirius har haft en lika bra början som HIF och sedan rasat, men igår vann de igen. 1-0 över Sundsvall. Annars var det mest favoritsegrar. Favoriterna Djurgården, Elfsborg och Häcken tog tre poäng var.
 

Femman och sexan gör upp om Premier Leagueplats.


Fotbollstittandet koncentrerade jag på andra mötet i semifinalen i kvalet till Premier League. Leeds spelade hemma på Elland Road och hade bästa möjliga utgångsläge med 1-0 seger i första mötet. Men samma hände i Leeds som i Birmingham igår. Det blev en vändning och Derby County med Frank Lampard som manager lyckades vinna med hela 4-2. Det var en tät och spännande kamp och detresulterade även i en utvisning för vardera lag. Men sammanlagt slutade det 4-3 till Leeds. De lag som placerade sig trea och fyra i Lesgue Championshiptabbellen är alltså utslagna. Det blir femman Aston Villa som möter sexan Derby County i den avgörande matchen till en plats i Premier League. Lite kul är det också att Frank Lampard kommer att ställas mot John Terry som är assisterande tränare i Aston Villa.

FOTBOLLSHISTORIA från den 16:e maj.

1979 Barcelona cupvinnarcupmästare i förlängning

På St. Jakob Stadium i Basel spelades idag 1979 Cupvinnar-Cupfinalen mellan Barcelona och Düsseldorf. En lovande inledning gjorde att det stod  1-1 redan efter åtta minuter. Sedan dröjde det till slutet av halvleken innan Barcelona tog ledningen igen, men Düsseldorf kvitterade omedelbart. Andra halvlek blev mållös. I förlängningen fortsatte målskyttet. Då passade Barcelona på att ta ledningen igen. När de var igång passade de på att även öka på ledningen genom österrikaren Hans Krankl. Düsseldorf reducerade givetvis, men det var för kort tid kvar för tyskarna att kvittera och Barcelona blev mästare med en publikvänlig final och 4-3.

FOTBOLLSHISTORIA från den 16:e maj.

1988 Wimbledon FC moonar

Bara två dagar efter att Wimbledon FC vunnit FA-cupen över Liverpool och skapat en jättesensation i fotbolls-england, spelade de idag 1999 en testimonial-match för spelaren Alan Cork. matchen, motståndare och resultat har fallit i glömska, men en sak minns alla från vad som hände i halvtid. Då ställde sig nio av spelarna i "The Crazy Gang" på mittlinjen och moonade. Spelarna skyllde lite på sponsorn Carlsberg som efter FA-cupsegern blev överösta av öl, och spelarna var inte sena att hälla i sig. För tilltaget fick klubben böta 5 000 pund och varje spelare 750 pund.

FOTBOLLSHISTORIA från den 16:e maj.

2015 Mané slår Fowlers rekord i snabbaste hattrick

Southampton mötte idag 2015 Aston Villa på St Marys i Southampton. Det blev en långt ifrån spännande kamp då Southampton var allt för överlägset. Då matchern var slut hade hemmalaget vunnit med 6-1. Men de som var på plats fick se ett rekord i Premier League. den tidigare innehavaren var Robbie Fowler. Han tog 4 minuter och 33 sekunder på sig för att göra ett hattrick. Idagens match använde senegalesen Sadio Mané endast 2 minuter och 56 sekunder för att göra tre mål. kanske en bidragande orsak till att han nästa säsong hamnade i Liverpool.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 16:e maj.

Anja MITTAG blir 34 år

Anja MITTAG är född 1985 i Chemnitz, Östtyskland
Anfallare
61 U- och 158 A-landskamper för Tyskland.

Klubbar som spelare:
VfB Chemnitz (1991-97),
Chemnitzer FC (1997-99),
FC Erzgebirge Aue (2000-02),
1. FFC Turbine Potsdam (2002-06),
QBIK (2006),
1. FFC Turbine Potsdam igen (2007-11),
FC Rosengård (2012-15),
Paris Saint-Germain (2015-17),
FC Rosengård igen (2017-19).

Världamästare 2007 och Europamästare 2005, 2009 och 2013.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 16:e maj.

Ove KINDVALL blir 76 år

Bengt Ove KINDVALL är född 1943 i Norrköping
Anfallare
43 landskamper för Sverige.

Klubbar som spelare:
IFK Norrköping (1960-66),
Feyenoord (1966-71),
IFK Norrköping igen (1971-75),
IFK Göteborg (1975-77).

1970 blev han mästare i det som idag är Champions League då han i finalen gjorde det avgörande målet i förlängning för sitt Feyenoord mot Celtic.

FOTBOLLSPROFILER som föddes den 16:e maj.

Nílton SANTOS blev 88 år

Nílton dos SANTOS var född 1925 i Rio de Janeiro, Brasilien och dog den 27:e november 2013 i Rio de Janeiro, Brasilien.
Försvarare
75 landskamper för Brasilien.

Klubbar som spelare:
Botafogo (1939-64), hela karriären, 723 matcher.

Världsmästare i Sverige 1958 och i Chile 1962.

.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv